Glad midsommar?

Nej den här midsommaren gick inte in i nån rekordbok över de bästa och roligaste midsomrarna nej. Dock helt okej, för jag räknar det som att midsommar bara pågår till tolvslaget, och det var ungefär där nånstans mitt psyke ballade ur, och det har inte rättat till sig än.

Hur som helst var det ju inte direkt strålande sol igår som säkert många märkte, så min och syrrans plan på att åka till norra höll inte riktigt. ungefär sammtidigt som vi konstaterat att det var lika bra att skita i det så sprack det upp så vi for dit en sväng ändå.  Hittade mamma i ett kak och kaffestånd så vi sa hej till henne, gick och tittade på djuren (hittade bara ett gäng kaniner) och åkte sedan hem till mig. Där lagade jag mat åt oss som vi sedan åt också. Vi kollade på tv och surrade en bra stund innan till slut både jag erika och evelin var i halvkoma, så då sa vi hejdå.

Känner jag mig själv rätt nu så kommer det bli ett litet blogguppehåll nu ett tag, men vi får se.

Evelins uttänkta midsommarklädsel

Stången, även kallad granen

Världens finaste syster

Stulen av systers blogg. Jag och mamma och evelin i vagnen


På återseende

Nähäpp.....

Inget midsommarfirande med Robin och gänget. Niklas ville inte och jag har ju ingen lust att åka dit själv så jag tänker att vi struntar i det. Vi får väl se om vi firar tillsammans över huvud taget, Niklas skulle fundera på det sa han. (?). Det ser hur som helst ut att bli rätt fint väder, eller det är fint väder just nu i alla fall, så det kan nog hända att vi åker upp på norraberget en sväng. Syrran ska i så fall plocka ur sin baklucka och så ska vi se om vi kan få in barnvagnen där :) 

När jag vaknade imorse hade jag fått myggbett på knät. Observera, inte ETT myggbett, utan myggbett! Närmare bestämt tre stycken. Lite halvt panikslagen inspekterade jag Evelin, men dom har skonat henne. Kände faktiskt för en sekund att jag tyckte om myggan. Att myggan var snäll. Sedan surrade den i mitt öra och då dödade jag den. Och jag fick inte ens dåligt samvete. Inte ens lite. 


Och så kan jag inte ladda upp bilder verkar det som... då blir jag arg också.

Midsommar..?

Min amnings-hjärna har ställt till det igen. Jag har hela veckan lovat Robin att jag ska fråga Niklas om vi ska fira midsommar med dom, men jag har glömt bort det varje dag.! Helt värdelöst. Nu fick jag sms av Nicke där han frågar vad jag ska göra för att han ska träffa "pojkarna" någon stund i alla fall... suck. Men halloj, är inte midsommar en sån högtid som man firar med sin familj? Vi har ju en sån nu faktiskt. Då borde vi kunna få till nånting i alla fall. Jag tänkte ändå åka upp på norra på dagen om det är finväder, så då kan ju han leka med pojkarna medans, och så firar vi tillsammans efter.. det låter väl logiskt? Vi får se om han tycker det. :)

Evelin har sovit större delen av dagen idag. Typ hela dagen faktiskt, med uppehåll för mat. Det innebär ju så klart att jag också sovit rätt mycket, och jag behövde det verkligen.. Men sammtidigt känns det fel. Hon ska väl ha någon sorts dygnsrytm hon med liksom, och nu kanske hon inte kan sova inatt istället.! Vi får se. 

Fick sms av Stefan i mitt team för en stund sedan också. Tydligen har jag sålt nåt abonnemang idag. Fan vad jag är bra som säljer även fast jag inte jobbar :P Kul ju !

Ska fila naglarna på Evelin nu medan hon sover.. kanske prövar att klippa till och med. Har ju köpt sax. Hejdå! Begravning och annat

Idag var begravningen för min kusin Helena. Precis som jag hade trott så var det absolut jobbigaste att se hennes familj. Hennes pappa som var helt rödgråten och hennes barn som grät och hulkade helt otröstliga. Och min mosters tårar. Men nu har vi sagt hejdå tills vi ses igen, och begravningen var väldigt fin. Evelin var en exemplarisk bebis som inte sa ett knyst under hela tiden. Hon fick dock hicka såklart, men jag tror inte att det var någon som direkt störde sig på det. Jag märkte också ganska tidigt att hon spände sig och tog i så hon blev röd, och jag tänkte att snälla nån, låt henne inte bajsa medan prästen pratar eller under något annat relativt tyst parti, för när Evelin bajsar så låter det som en hel karl som pruttar. (Filmklippet nedan är LINDRIGT) Men hon släppte loss under en av sångerna, så det var nog bara jag och mamma som hörde det. Gulliga unge! Sedan under fikat efteråt höll hon hela tiden på att somna, men gjorde aldrig riktigt det då det var ett väldans surr runt ikring. Som jag misstänkte blev det åter igen väldigt mycket intryck för henne att bearbeta så det har varit en riktig grin-kväll ikväll. Så blir det jämt när vi gjort nåt som är lite "utanför lådan" så att säga. Jag tror dock inte att hon direkt tar skada av det, men det är ju lite jobbigt. Det här kanske är en bra förberedelse inför hennes kommande dop om inte annat! Det blir ju lite liknande. Akustiken i kyrkan, orgeln och sorlet. Mycket folk. Fast hon kommer nog vara lika hysterisk efter den dagen misstänker jag.
Jag har inte börjat planera så mycket inför dopet, eller rättare sagt ingenting, men vi har i alla fall bestämt att hon ska döpas och börjat tänka i dom banorna i alla fall. Det är ju en tradition och folk förväntar sig ju även ett dop. Klart hon ska döpas härregud. Vi har dock ingen budget för det nu så vi får se när och hur det blir.

Jag såg för övrigt på "livet på bb" för ett par timmar sedan. Då var det en barnmorska som sa något om att under förlossningen måste man ha mycket tålamod, och det är mycket som livet som mamma sedan. Förlossningen ska säga mycket om hur moderskapet (eller föräldrarskapet) blir sedan. Det skulle då betyda att jag (vi) kommer få det lätt! Ingen bedövning dock, men det kommer att gå rätt smidigt i alla fall! Jag hoppas det stämmer.

Innan begravningen hann vi i alla fall träffa mammorna med tillhörande bebisar från föräldragruppen, och dom var himla fina hela bunten :) Evelin var definitivt tjockast, men Linas Lova var längst :) Alla bebisar förutom Evelin och Lova hade mycket hår, så jag sa att då kan ju dom bli kompisar om dom andra barnen mobbar dom för att dom är skalliga =P I mina ögon är i alla fall Evelin den finaste bebisen jag sett. Min lilla docka. Helt perfekt.

Efter begravningen var jag helt färdig.. Nästan ännu mer sorgsen och jävulskt trött, så jag somnade. Evelin hade somnat i bilen och vaknade inte när jag flyttade henne från bilstolen heller så det var skönt. Sedan kom Niklas hem från jobbet, och eftersom jag sov imorse när han gick och även när han kom hem så drog han slutsatsen att jag hade sovit hela dagen. Då blev jag arg och skrek att han var en jävla fitta som inte fattade att jag hade varit på begravning. Det var ju dumt, men jag tyckte så då, när jag var nyvaken och trött. Han lagade mat åt oss och gick sedan och la sig, och då kändes det ju mycket bättre eftersom jag inte ätit nåt annat än kakor på hela dan heller. Jag skulle kunna ge han en puss nu, men jag och Evelin har blivit förpassade till vardagsrummet inatt eftersom hon väckte honom imorse genom att prutta honom i örat när jag ammade =P

MEN snacka om ordbajsning! (apropå bajs liksom)
Ska fortsätta zappa mellan alla  roliga tv-kanaler tills hjärtat vaknar och vill äta (eller skrika) igen. Sen ska jag sova för natten när hon somnat om. Gonatt alla fina!Hicka och bajslukt (känsliga läsare varnas, typ)

Sitter i soffan med lite olika funderingar såhär på morgonkvisten.. Varför får man hicka? Evelin har hicka nästan varje dag.. Jag har för mig att jag såg på hjärnkontoret när jag var mycket yngre att det beror på att kallt och varmt möts i magen typ, men så kan ju inte vara fallet för evelin...
Sedan har jag funderat på det här med bajslukt.. Varför tycker man att andras bajs luktar så jäävulskt illa när man kan sitta i sin egen bajslukt en ganska bra stund utan att tycka att det är speciellt jobbigt? Jag har en manlig bekant (vi kallar honom herrman) som faktiskt sitter inne på toaletten och köjs (stavas det så?) när han bajsar..! Det måste väl vara ganska ovanligt? Själv kan jag till och med sniffa en extra gång och stolt konstatera att den där luktade mycket bättre än den förra! (Eller mycket mycket värre!). Ens egna pruttar luktar heller inte illa. Inte oftast i alla fall. Men när någon annan släpper sig och ett litet doftmoln sprider sig i rummet så kan man ju nästan storkna!
Fast jag ska berätta en historia om min värsta prutt nu. Jag vet inte vad jag hade ätit, men jag och Niklas skulle i alla fall sova över hemma hos Robin, så vi hade stängt in oss i gästrummet och slulle väl knoppa. Kände att det kom en fis som jag nöjt släppte ut under täcket. Några sekunder gick, och så kom lukten som en jävla skunk-bomb! Det var alltså så sjukt giftigt att både jag och niklas var tvugna att FLY ut ur rummet!! Då är det ju tamigtusan illa. "It smells like somebody crawled up somebodys ass and died!!"
Sitter i soffan med lite olika funderingar såhär på morgonkvisten.. Varför får man hicka? Evelin har hicka nästan varje dag.. Jag har för mig att jag såg på hjärnkontoret när jag var mycket yngre att det beror på att kallt och varmt möts i magen typ, men så kan ju inte vara fallet för evelin...
Sedan har jag funderat på det här med bajslukt.. Varför tycker man att andras bajs luktar så jäävulskt illa när man kan sitta i sin egen bajslukt en ganska bra stund utan att tycka att det är speciellt jobbigt? Jag har en manlig bekant (vi kallar honom herrman) som faktiskt sitter inne på toaletten och köjs (stavas det så?) när han bajsar..! Det måste väl vara ganska ovanligt? Själv kan jag till och med sniffa en extra gång och stolt konstatera att den där luktade mycket bättre än den förra! (Eller mycket mycket värre!). Ens egna pruttar luktar heller inte illa. Inte oftast i alla fall. Men när någon annan släpper sig och ett litet doftmoln sprider sig i rummet så kan man ju nästan storkna!
Fast jag ska berätta en historia om min värsta prutt nu. Jag vet inte vad jag hade ätit, men jag och Niklas skulle i alla fall sova över hemma hos Robin, så vi hade stängt in oss i gästrummet och slulle väl knoppa. Kände att det kom en fis som jag nöjt släppte ut under täcket. Några sekunder gick, och så kom lukten som en jävla skunk-bomb! Det var alltså så sjukt giftigt att både jag och niklas var tvugna att FLY ut ur rummet!! Då är det ju tamigtusan illa. "It smells like somebody crawled up somebodys ass and died!!"


The good and the bad

Idag blir en ganska konstig dag. Jag har jättelänge sett fram emot att träffa mammorna från föräldragruppen och det ska jag göra idag. Det ska bli så himla roligt att få se alla bebisar och få höra hur det gått för alla mammor!
Sedan kommer min dag att tvärvända eftersom jag ska på kusin Helenas begravning.. Själv hade jag inte tänkt att det skulle vara direkt fruktansvärt.. självklart skitsorgligt, men inte så att jag skulle sitta där och bryta ihop. Syster Erika spräckte min bubbla. Hon påminde mig om vilka som kommer att befinna sig där. Helenas barn tex. Den yngsta 4 år och den äldsta runt 10 tror jag. Helenas mamma, alltså min faster.. Min moster Eva som var en av hennes bästa vänner och många fler. Att se deras sorg är det som kommer att ta knäcken på mig, det känner jag på mig. Lägg lite (eller sjukt mycket) hormoner på det och ni kan tänka er resultatet. 

Packar ner två paket näsdukar i skötväskan. Hoppas det räcker.Är jag så knäpp?

Niklas brukar kolla på mig och höja det ena ögonbrynet när jag förkunnar vilka män här i världen som är så kallat "heta". Nu tänkte jag tala om för er som läser vilka som enligt mig är hot stuff.

Renault-killen. Hade tänkt lägga upp antingen en bild på snubben eller själva reklamen, men det verkar vara helt omöjligt att hitta.. Trodde internet hade allt.

Clint Eastwood! So? Han är gammal, men han är het ändå.


Hugh Grant
Han är liksom bara sådär.. hetHouse
Han är också bara sådär slitet het


Nåja, det är väl ganska uppenbart vilken typ av karlar jag tycker är attraktiva. Kanske svårt att tro att jag föll för Niklas pojkaktiga busiga utseende, men han är ju liksom rätt gullig. 

Nu ska jag passa på att äta nåt innan Evelin vaknar ur sin skönhetssömn.

fyrdubbelbokad och könsrollerna

Har jag inte mest oflyt i hela världen ibland? Eller jag skulle kanske kunna rätta mig och säga att jag är den mest talanglösa människan jag känner..
Som säkert många redan vet så har jag ganska nyligen blivit en mamma (hihi), och har under en vecka typ planerat att ha en liten återträff med dom andra mammorna i min föräldrargrupp. Japp så då spikade vi onsdag den här veckan. Toppen tyckte jag! Jag som kan ALLA dagar ALLA veckor, nu när jag är mammaledig. Nu låter jag ju som en jävulskt kylig och idiotisk människa, men det är inte alls så jag menar.. Min kära kusin Helena gick bort väldigt hastigt (det var hon som blev överkörd av traktorn för den som inte visste, det stod i tidningen), och nu infaller hennes begravning på samma dag klockan ett. Självklart vill jag gå på begravningen, det var liksom bara oturligt att det skulle vara sammtidigt eftersom jag verkligen hade sett fram emot att träffa alla nya bebisar i gruppen.. 
Jag tänkte i alla fall att det kunde ju vara smart att börja öppna almanackan ändå då, skriva in såna här saker i planeringen.. Så jag öppnade den, och ser då att jag samma onsdag, klockan ett, ska på efterkontroll på vårdcentralen! MEN VAFAAN..! Då måste jag ju boka om den tiden också.. skit. Jag som hade tänkt att jag skulle få mig nåt preventivmedel av något slag då också, men det får väl vänta ett tag till och jag får hoppas att det inte blir några barn gjorda innan dess. Evelin räcker gott och väl än så länge. Syskon blir en senare fråga :) 

Angående könsrollerna i det här hushållet så har det väl aldrig varit speciellt traditionellt. Jag är den som har jobbat och niklas har varit hemma, dock en smula ofrivilligt, han har ju sökt jobb såklart men inte lyckats få något fast och fint jobb. Nu har han i alla fall sommarjobb på "FELIA", och jag går hemma som sagt var. Men OJ vad traditionellt det blev tänkte jag då. Jag blev hemmafru och han den arbetande fadern. Idag fick jag en knäpp på näsan för att jag tänkte så, när han ställde sig framför mig i vardagsrummet innan jobbet, tittade mig i ögonen en stund och frågade sedan


"Ser jag tjock ut i den här tröjan..?"Dagarna de fina.

Igår var en bra dag. Jag fick sova ordentligt på natten då Niklas tog hand om Evelin. Jag behövde bara mata och somna om. SÅ HIMLA SKÖNT! Sedan tog jag och följde med Stefan och Emma och Evelins kusin Charlie till birsta. Jag var så himla sugen på cheezecake så vi bestämde oss för att fika på waynes, men väl där fanns det ingen. Jag åt en toast istället, vilket egentligen var mycket bättre eftersom jag inte hade ätit nån frukost. Vi gick nåt varv på birsta city och sedan Ikea och sedan fick jag skjuts hem till mamma och Leif. Där åt vi grillat med glass till efterrätt och sedan åkte vi hem. Niklas sov förmodligen under större delen av tiden eftersom han gick och la sig typ 5 på morgonen :) 
När vi kom hem blev Evelin som förbytt och gallskrek i ungefär en timme. Helt utan uppenbar anledning. Jag tog tempen på henne i alla fall och hon hade ingen feber, så då kan man ju känna lugnet lite mer. Hon somnade av utmattning runt 23 och när hon sedan vaknade igen var hon lika glad som hon alltid är. Jättekonstigt... Säkert pga alla nya intryck som måste bearbetas, för hon var precis likadan när vi kom hem från båtresan.

Nu sitter jag här och ser på tv. Har dragit en liten städ-repa i lägenheten medan Evelin sover. Niklas sover också. Han tog nattpasset inatt med. Det är ju bara att passa på att njuta för imorn är det ny arbetsvecka för nicke-lilltroll och då får jag flyga solo igen.
Nu försöker jag få kontakt med moffan (pappa) för att se vad dom tänker göra idag. Det vore trevligt att bara komma ut lite med smulan och det var ett tag sedan dom träffades nu :) Men nu återgår jag till tv-tittandet (som för övrigt är möjligt tack vare att vi lånat en boxer av Stefan och Emma. Massa kanaler - mums!!) och kanske jag till och med hinner med en dusch idag.! 

PUSS
Åka båt (det här är nog två år sedan dock). Det ser så mysigt ut.

FYI

vill jag bara nämna att det kommer inte komma några fler kvalitativa bilder på ett tag. Det var någon som knäade sönder kameran på båtresan i helgen. Nu hittar jag inte ens igen kameran.. Tyyypiskt.

Jag och Evelin har nu varit på en promenad. Vi gick till Skönsmon och tillbaka. Hade i bakhuvet att vi kanske skulle hälsa på hennes farmor men sen tänkte jag att vafaan, det får vi väl göra nån gång när Niklas kan tänka sig att följa med.  Tills dess får hon hålla tillgodo med Mormor och Morfar med tillhörande sambos ;) Apropå det så var det längesen hon träffade moffan. Det får styras upp snart. 

Imorgon ska jag till stan vid 15 och träffa LG en sväng. Tänkte också träffa Malin och hennes lilla flisa imorn men vi får se om Malin orkar det, det hade inte blivit så mycket sömn inatt.. :) Apropå det så känns det som att jag inte sovit på två månader, och det är ungefär så det är. Även om Evelin sover mycket duktigare nu så hinner man liksom aldrig komma in i den där sköna djupa sömnen. Det är just då hon blir hungrig eller bara pigg. Men det gör ingenting, för jag är så kär i henne att hur trött jag än är blir jag så glad av att höra henne jollra och ropa på mig :)

Nu ligger hon här bredvid mig i soffan (väl uppbullad och utan risk för nedramling) och pratar med det där skojiga lejonet. Hon flinar så gulligt :)

Nej jag är inte så arg över det där med facebook längre, det var mest stundens frustration över att det inte ska gå att få till.... 

Herrå!

Å jag är så ARG!!!! CP-FACEBOOK

Jävla mongofacebook!
Jag har under en ganska lång tid gått och stört mig på att all min chatt-historik sparas i inkorgen för meddelanden, även det på FB förstås. Jag har trott att jag tagit bort konversationerna, men hittade sedan en knapp som hette "Arkiverade". Och tro på faan, där ligger ALLA konversationer kvar! Trycker man då på "ta bort arkivering" så tänker man att då försvinner väl skiten, men nej då, då åker allt tillbaks till inkorgen! 
Tidigare idag försökte min andra halva Niklas att hjälpa mig med det här, men även han gick bet. Vi kollade lite under hjälpcenter också, men där fanns inga svar. Nu har jag på allvar suttit i kanske en halvtimma och försökt få till det här, och nu är jag GALEN!! Inte ens super-syrran kan hjälpa mig!

Under hjälpcenter finns möjligheten att skicka feedback till facebook, så jag fyllde i vad saken gällde (har sett att det är fler som har problemet) och skickade. Fick som meddelande att det kan komma ett mail till min vanliga mail som jag måste "behandla" innan mitt problem kan lösas. I mailet stod ungefär
"Thanks for your email. Unfortunately, info@facebook.com is no longer used to contact Facebook support. Please use the links below to visit our Help Center.
It has instant answers to most common questions as well as specialized forms to contact Facebook".

Jaha, man ska alltså kunna kontakta dom åtminstone, även om det var onödigt omständigt.. Okej, så jag tröck på den länken som passade bäst, alltså REPORTING A BUG. Kom till ett annat litet formulär där jag formulerade samma sak igen, och fick även bifoga en skärmdump. Skickade igen. Å tjihooo, nu kom ett mail i hotmailen igen! Vad tror ni det stod?
"Thanks for your email. Unfortunately, info@facebook.com is no longer used to contact Facebook support. Please use the links below to visit our Help Center"....................................... Det känns som att någon lika gärna kan komma fram till mig och prutta mig i ansiktet. Så känns det. 


Nu är det ju inte alls så att jag har nånting jag behöver få bort för att jag vill dölja det, så tro inte att jag är hysterisk för den sakens skull, men varje gång jag har arkiverat en konversation för att slippa ha en kilometerlång lista i inkorgen så åker den omedelbart tillbaka till inkorgen igen om samma person skulle skriva till mig igen..... Och det är SJUKT IRRITERANDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hihi


testing testing

Följ min blogg med Bloglovin

oj, längesen..

Nu var det länge sen jag gjorde en uppdatering. Jag vet ju vad det beror på också. Att jag har skämts och haft så dåligt samvete att jag aldrig har kunnat skriva ett inlägg och låtsats som ingenting. Nu har jag hunnit smälta detta och känner att gjort är gjort, olyckor händer och det här kan lugna andra som har samma ångest som jag hade. 
Det som hände var i alla fall att jag och Evelin gich ut till vardagsrummet på natten eftersom hon bara grät och jag ville låta niklas sova eftersom han gick utbildning inför sitt nya jobb. Jag la i alla fall Evelin på hennes plats i soffan där hon nöjt låg och tittade på lejonet som hänger ovanför, och jag somnade sittandes bredvid henne. Och precis så plötsligt som alla säger så hade hon druttat i golvet. Sådär ja. det gick bra. Hon grät i typ tre sekunder sedan åt hon och mådde gott och syrran skjutsade in oss på sjukhuset så vi fick kolla så allt verkligen var ok, vilket det var. Jag var hysterisk dock, och jag mår dåligt när jag tänker tillbaka på det, men jag försöker att helt enkelt inte göra det. Men jag ska göra mitt allra yttersta för att ingenting någonsin ska hända henne igen. Så det så. Däremot så har jag någon sorts livsfilosofi att man måste få utsättas för risker i livet för annars får man inga erfarenheter och livet blir väldigt tråkigt och inrutat. Evelin ska fortfarande få krypa i gräset och klättra i klätterställningar och träffa andra barn som kletar snor på henne och pussas med pojkar och åka på resor, även fast jag kommer vara världens oroligaste mamma. Så det så.

Här får ni ett bländande tandlöst leende! 
Idag har vi varit på BVC och vägt henne och hon går fortfarande stadigt uppåt och är på väg att hoppa upp en kurva till :P Så här har det sett ut då:

2011-04-15: 3195g
2011-04-20: 2900g
2011-04-27: 3205g
sedan har jag glömt att skriva upp några.. men
2011-05-18: 4195g
2011-05-27: 4550g

och så idag 2011-06-13: 5225g!

Alltså förstå att hon väger två mjölkpaket mer nu än när hon föddes!! TVÅ LITER MJÖLK! Fatta hur mycket det är!
Såhär liten var hon en gång för länge sedan (närmare bestämt två månader sedan):


Farbror stefan och kusin Charlie (ca 4 månader här).

Det händer mycket nu.! Jag återkommer väl :)