men vad fan är jag i för vecka??Alltså, det börjar bli irriterande nu.. jag kan inte hålla reda på vilken vecka jag är i! Inte vet jag om jag har gått 35 hela veckor och alltså är i v 36 eller hur det nu är... När jag skulle döpa veckobilden från förra veckan skrev jag även v 15 på alla bilder... det säger ju en hel del. Måste kolla... 

Jo, 36+0 är på tisdag, så 35+2 är alltså idag. Åhärregud. Jaja, i vilket fall så har jag knäppt kort idag och insett hur jäkla gigantisk jag börjar bli.! Kanske ska börja acceptera att mina arbetskamrater säger att jag börjar bli tjock.. :) I tisdags var vi på föräldrarkursen igen, och i måndags hade jag rutinkoll. Rutinkollen visar bra värden, jag följer kurvan, kotte ligger med huvet neråt och har sjunkit ner. Jag har gått upp 10 kg!!! va? Helt otroligt. Happ, ongen sparkar och lever om som aldrig förr, det gör ont till och med. Men jag ska väl härdas Nu har jag i alla fall bara sammanlagt fyra arbetsdagar kvar! Och jag har skickat in andra omgången papper till försäkringskassan så några pengar bör jag få hoppas jag! :) 
Nu tänkte jag faktiskt lägga upp en hel serie med bilder för att få se hur utvecklingen har sett ut hittills :)

Här var jag i v 17

v 21


v24. Jag var dålig på att fota i början.. nu med..

V 25

v 27

v 30

v 32

v 33

v 35, färsk bild

v 36, och det var dagens! Fort går det! 

Mjaa..

Nu har jag faktiskt fått beviljad semester från den 1a april! Känns fantastiskt skönt. Jag har inte fått någon ordning på försäkringskassan än utan väntar fortfarande på att få ett kuvert därifrån för att kunna gå vidare med mammapenning och sånt jox... känns som att det aldrig kommer fixa sig, men jag hoppas att det gör det. Gärna INNAN barnet kommer också.

Idag har jag och nicke varit på föräldrakurs och fått lite mer kött på benen när det gäller förlossningen och sånt. Känns som att det är bra att man kan få lite att fastna i alla fall, fast jag tror att det mesta kommer att trilla bort när det väl är dags.. :) 

Min mage har börjat bli väääldigt stor nu känns det som. Den är ju liten för att vara i v35 men ändå väldigt otymplig och i vägen. Jag har inte tagit någon veckobild. Jag orkar inte just nu heller. 
En liten uppdatering kan jag bjuda på, och det är att hemorrojd-jäkeln blev mycket bättre efter att läkarn did her thing, men nu har jag isätllet fått en stor fet skinnblåsa i munnen och en äckel-vagel i ögat. alltid ska det vara nåt. Men hellre det ena än det andra på nåt sätt ändå!
Min mage är sjukt stenhård.. jag fattar ingenting, det är som att den helt ändrade konsistens över natten. Kanske knodd har vänt på sig så att det tar i mer från utsidan eller nåt, men det sviktar inte ens när man tar på den typ. Den är som en basketboll liksom! Konstigt. Vi får väl se om den är mjuk imorgon. Ingen vet.! 

God natt nu då! :) Tänker somna till någon av mina mysiga serier. Kanske Desperate.

Nämen!!

Jäklar, så här går det när man inte har nån "personlig almanacka"... Jag och niklas har missat våran 4-årsdag! Jäkla skit. Den var i förrgår.... Fast med tanke på hur fattiga vi är och hur sur jag är nästan hela tiden så var det kanske lika bra, så slapp vi prestationsångesten i alla fall.. :) 
Jag vill i alla fall tillkännage hur otroligt mycket jag älskar denna "man" och hur glad jag är att vi om ungefär 6v har vår egna lilla familj. 

Fyra år är inte lång tid. Det tycker varken jag eller nicke. Vi tänker att vi ska nöta på varann i typ hundra gånger så länge.! 


Okej, nu till en uppdatering av livet, typ. Vad skrev jag senast? Jag vet att det hänt nåt sen dess.... Ja just ja! Haha jag fick ju en del tips av barnmorskan på vad man kunde göra åt hemorrojder, men sedan när jag skulle på rutinkoll i torsdags hände grejer...! 
BM frågar "jaha, hur mår du nu då Emma?"
Emma svarar "joo tack jag mår bra, förutom den där hemorrojden som gör så ont!"
BM säger "Ja just ja... ska vi titta vad doktorn gör nu då? Hon kanske kan titta på den där på en gång! Kanske vi kan operera på dig idag" och så små-fnittrar hon liksom.
"Ja fråga henne du" säger emma och tänker att en doktor på en vårdcentral lär ju inte ha en lucka såhär mitt på dagen liksom... 
Sagt och gjort, BM kommer tillbaka och meddelar att nu ska vi till doktorn! Jag hann inte mer än att tänka "jävlar" innan hon satt där med bedövningsspruta och skalpell i högsta hugg! Ett uttryck som jag tydligt kommer ihåg är ett förtjust "åå sånt här gjorde man ju mycket förr!"
Det gick ju bra hur som helst. Det kändes inget eftersom jag hade bedövning (sprutan gjorde dock skitont), men jag, dum som jag är, hade ju fått för mig att bedövningen skulle sitta i hela kvällen, så att jag utan problem skulle kunna sitta på jobbet hela kvällen till kvart över nio... Men ICKE! När jag hade kommit ner till stan och skulle ta bussen till härnösand gjorde det ondare än ALDRIG FÖRR! Jag kunde inte sitta, fick stå. Exakt hela dagen på jobbet fick jag stå och jobba... Träningsvärk har jag nu kan jag säga... Men ja, det är ju bättre nu iallafall. 

Igår när jag kom hem så hade niklas mamma varit här och lämpat av en massa bebis-saker :) Det var en hokus-pokus stol tror jag det heter, som man kan vända lite som man vill och så har den olika funktioner liksom. Det var även en baby-sitter, kläder och någon form av badbalja! Lite annat smått och gott med. Men alltså jag måste ha en BYRÅ! Det finns inte en enda vrå där jag kan lägga bebiskläder och sånt... :( GE MIG! (Gärna en malm i mörkbrunt) :P

Idag tror jag att jag ska ta farväl av två arbetskamrater - Sara och Fredrik. Dom ska ha en avskedsfest hemma hos fredrik och han bor ganska nära oss så jag tänker att jag kan gå dit en sväng i alla fall. :) Jag kanske tar med kameran om jag är smart!
Puss o kram!

En unge i minuten

Har nu tittat på det första avsnittet av en unge i minuten på tv4. Jag kan faktiskt säga att jag om möjligt längtar ännu mer tills att kotten bestämmer sig för att titta ut.! Jag känner mig inte alls avskräckt på nåt sätt, snarare tvärtom! Väldigt förväntansfull. En tjej i avsnittet blev helt akut tvungen att snittas och jag grinade ikapp med pappan, men det gick ju bra för dom och bebisen var helskinnad och jättesöt.. Jag bara vet att det kommer gå bra för oss.! 

Kotten har precis vaknat till liv där inne och bökar runt så att hela soffan skakar känns det som. Knän spretar ut lite här och där och jag vet inte alls egentligen vilket håll den ligger åt nu. Fast det spelar ingen roll, den får ligga hur den vill än så länge :)

Imorgon ska jag försöka jobba. Har fått en del tips av barnmorskan men det krävs ett apoteksbesök för att kunna följa dom råden. I vilket fall får vi väl se om jag kan sitta på jobbet en hel dag utan att återigen börja gråta av smärta. Man blir ju inte gladare av ett gäng arga kunder som tycker att livet känns mycket lättare om man får skrika av sig på en stackars kundservicemedarbetare.. Men jag hoppas att dom kunderna kopplas till någon annan just imorgon för jag känner mig något sårbar för tillfället. 

Nej nu tror jag att jag ska stoppa ner mitt moderskapsintyg i ett kuvert och söka rätt på ett frimärke så att man slipper gå helt utan pengar när lilleplutt kommit.. :)


Hejdåååå!

Men vafaaan

Det gör så jävla ont! Jag blir så arg! Och jag har ont i magen och vill faktiskt bara gå på toa nu. Jag är inne på fjärde dagen utan att ha varit på toa och imorse var det sjukt otrevligt. Just nu får jag väl erkänna att det gått tillbaka lite men jag gruvar mig för nästa hugg. Mamma tycker att jag ska ringa förlossningen för att få ett tips eller två men jag vet inte.. jag är rädd att dom ska säga att jag ska komma dit så att dom får titta. Och jag vill ju inte att nån ska titta.! Lär ju ringa sjukvårdsupplysningen eller nåt och höra vad dom säger.. eller jag vet! Jag mailar min BM! Det ska jag göra. 

"Hej jag har hemorrojder.." 
Låter väl bra va? Hade jag haft dom av någon annan anledning än graviditeten hade jag inte skrivit om det, men nu tycker jag att det är helt ok. Den som inte vill höra behöver ju inte läsa. JÄVLAR vad ont det gör! Försöker sova bort lite till av dagen.

bloggtorka. och varning till känsliga läsare


Jag är inte den bästa på att uppdatera bloggen har jag märkt, så det är bara att erkänna. Det är egentligen mest för att det känns som att det inte är intressant om man inte har några bilder att dela med sig av. Den senaste bilden jag tagit är en sån (för dom som följer Solsidan) som fredrik tog med sin dyra systemkamera. Jag har nämligen fått en hemskt äcklig och smärtsam hemorrojd! Jag hade av någon anledning tagit för givet att jag skulle slippa allt sånt obehagligt, men uppenbarligen hade jag inte sån tur. Det är väl isället för illamående och allt annat jag sluppit kanske. Hur som helst är det det absolut värsta jag varit med om. Jag kan inte gå eller sitta eller stå eller ligga utan att det gör hiskeligt ont! Igår grinade jag till och med för att det var så synd om mig, och niklas fick trösta. Det händer inte ofta att jag blir så pass klen faktiskt. USCH! Och jag är livrädd att jag ska måsta gå på toa. Har hittills klarat mig i tre dagar och jag hoppas jag kan hålla ut tills jävulskapet är borta.

Nu ska jag i vilket fall som helst åka till min kära syster och titta på big brother ikväll, och vi ska även käka nånting så troligt är att min tidigare utsaga kommer att gå i stöpet. Det beror iofs på vad vi äter men... kotten där inne vill ju ha massa mat hela tiden så det är bara att lyda. 

Här kommer två dagsfärska bilder också i alla fall. (inte på hemorrojden)
V 32+5
Nu ska jag klä på mig en tröja så att jag kan stiga in i systerns bil och åka och köpa mat. Man skulle haft en badring att sitta på också.