talang...

Igår var det jag som lagade mat för en gångs skull, för som många vet är ju min kära sambo en kock, som faktiskt gått kockskola och allt, så det blir oftast så att han kockar och jag diskar. Helt ok fördelning tycker jag :) Men igår tänkte jag som sagt att jag skulle göra maten. Det blev nån typ av kasslergryta och ris, men det var inte det jag skulle säga, utan som bekant så kommer kasslers i klumpar som måste skäras upp, med kniv.. Det gick ju bra att strimla kasslern faktiskt, men sen skulle jag väl skölja av kniven så att jag kunde skära sallad med den, och när jag hade gjort det (alltså inte skurit sallad, bara sköljt kniven) så såg jag att jag har ju fan skurit mig på tummen! Sjukt talanglöst tyckte både jag och Johannes, fram till att jag såg att jag har ju fan skurit mig på pekringret också! blodigt värre... och så fortsatte det faktiskt. Jag har skrurit mig på alla fingrar utom lillfingret på min högra hand.. jag kan ju inte ens titta på en kniv utan att råka skära mig så nu kommer jag aldrig mer beblanda  mig med johannes kockknivar! Jag håller mig till mina gamla slöa ikeaknivar. Sådeså!

Lustigt

Jag hade tänkt skriva nåt kul om mina unika besökare, men det blev alldeles för avslöjande, så skitsamma.

Evelin kliver upp hela tiden nu. Inom en ganska snar framtid tänker hon börja gå har hon sagt, så då blir det aldrig mer en lugn stund.
Jag försöker vända på mitt liv btw. Jag har börjat träna, dock kom en förkylning som tack för det typ, så nu har jag uppehåll. Jag har haft med mig Evelin när jag tränat men det har gått rätt bra ändå. Hon är ju en snäll tjej. Sen försöker jag även att anstränga mig för att få bort allt exem. Behandlar hårbotten, smörjer på kroppen med kortison och har dessutom börjat sola solarium. Jag skulle ju ha ett jävla oflyt om jag skulle få cancer.. Med tanke på att ALLT annat är fel på mig så vore det fan inte ok.
I förrgår gjorde jag en rektoskopi för att försöka få reda på vad som är fel i min mage. Ingenting sa doktorn. Det är nog elt enkelt IBS och då får jag lära mig att leva med det helt enkelt. Jag har ingen lust med det. Jag vill bara va frisk och må bra. Och livet i övrigt får gärna också flyta på. Det har är den andra i raden av dåliga dagar. Det är såna här dagar jag är så glad att jag är en sån som mår bra av att skriva av mig. Då känns det liksom inte lika ensamt. Det är som att någon lyssnar när man skriver, även om man bara skriver för sig själv. Det finns liksom en mottagare gjord av papper som bara tar emot och tar emot, utan att argumentera hela tiden eller bli förbaskad för att man tänker på ett visst sätt just i den stunden. Jag gillar papper. Även digitalt papper tycker jag om. Som bloggen liksom.

Nu ska jag gå och lägga mig i min säng och kanske titta på en film eller bara somna. Hoppas på att imorgon är en bättre dag. För då är det tänkt att vi ska grilla på norra med mamma och leif och säkert några fler. Och jag hoppas vädret är fint också isf så att vi slipper frysa. Och på söndag ska vi ha en träff med mammagruppen här hemma hos mig, så vi har faktiskt städat lite idag.

Nåväl, Gonatt. Hoppas ni alla har en fin fredagskväll.!


(foto: Erika Näsberg)

Ha!

Evelin klappade precis händerna! Det är helt sjukt tråkigt att läsa för utomstående men för mig är det festligt :)


Lite kulig bild på eve och Leon :)


Finaste och bästa


Ingen ork typ

Jag åker fortfarande berg och dalbana kan man säga. Mitt humör är förskräckligt, jag brinner av på två sekunder, hela tiden. Johannes beskrev det som att mitt humör är ingen kurva, utan det är knappar. *klick* glad, *klick* arg, *klick* ledsen, osv osv. Det är ju måttligt stabilt. Men det har ju sina orsaker.
Maghälsan är densamma ungefär. Till veckan ska jag göra en gastroskopi eller vad det heter, när dom kollar med en kamera ni vet, på ett sånt där högst obehagligt vis.. Det är väl bra om man får nåt svar på vad det kan va för fel på mig.

Sen vet ni, the other place.

Gonatt


Från mobilen igen

Ett till inlägg från mobilen.. Går det att kommentera?

Idag har Stefan och Emma varit här, och Charlie förstås :) han har ju blivit så duktig att gå så det är ju inte klokt! Stor kille. :) vi spelade monopol på Johannes x-box och åt subwaymackor. Nu på kvällen har vi ätit lax :) herrå!


Ett blogginlägg som inte handlar om barn och blöjor och sånt

Jag har kommit till en insikt här, att alla tycker nog inte att det är så festligt att läsa om alla bäbisar i sin omgivning. Det är ju bara det att när man har bloggat så länge som jag har (sen 2007 typ), och livet tar den vändningen att man får barn så har man plötsligt ingenting annat att skriva om. För man gör inget annat. Och man tänker inte på nånting annat. Det tar upp hela ens existens verkligen! Allt som har med nåt annat att göra, tex en flytt, reflekteras ju direkt på barnet! "evelin trivs jättebra i sitt nya rum", "den nya lägenheten måste barnsäkras eftersom evelin far runt som en" osv.. Ska man skriva nåt om vad man ska göra ikväll så måste man ju naturligtvis passa på att berätta att "barnet sover så nu ska jag..." och är det i början på dagen så måste man berätta ungefär vilken tid barnet vaknade, även innan tänker skriva nåt helt annat. Det är ju inte klokt! Jag ska försöka klämma in nåt inlägg då och då som handlar om nåt annat. Mig själv tex. En bekant som också bloggar och har fått barn skrev nyligen ett inlägg om sig själv nämligen, och la upp gamla bilder på sig själv, och det var faktiskt jättekul att läsa/se! Inte för att det är tråkigt på något sätt att läsa om deras dotter och vad dom har för sig på dagarna, utan mer som omväxling! Och hon skrev också det där att man ju glömmer bort sig själv. Jag har alltid varit mitt eget centrum, men nu är jag inte det längre! Lite otäckt tycker jag..


test då

måste ju lägga ut ett inlägg från datorn istället för mobilen och se om det blir kommenterbart då.. Eve vaknade kl 7 idag och nu springer hon runt i gåstolen, aka springstolen, i vardagsrummet. J ligger och sover efter nattens jobb och jag gör int nå. Funderar på att ta eve på armen och gå till macken och köpa frukost men det är ju så jävla kallt..! -23 står det i köket. Aja, testing testing

Mys

Det har varit en angenäm dag. Daniel och jeremy kom hit vid lunch ungefär, och stannade kvar tills på eftermiddagen. Mamma och Leif kom också, och jag hängde med dom till birsta en sväng medan Johannes vaktade de andra tre :P jag köpte lite barnsäkerhet på Ikea, typ kantskydd och eluttagsproppar och sånt eftersom Evelin börjat röra sig mer än en flipperkula typ, sen for vi hem igen. Dom skulle dit för att köpa en wisky på systemet men dom hade hunnit stänga så dom fick ta med Johannes wiskyflaska :) han är inte snål han ;)
Nu på kvällen kollade jag på mellis. Jag är helnöjd med dom bidragen som gick vidare, och i övrigt säger jag bara: men härregud torsten, gå hem!!
Johannes är och jobbar, och jag har krupit ner under täcket till Up, som faktiskt var vår "första dejten" film. :) tippar på att jag somnar och inte hinner se slutet, men det gör inget.

För övrigt vet jag inte varför det inte går att kommentera mina inlägg längre.. Det är sjukt irriterande. Funderar på att följa syrrans exempel och börja med wordpress istället. Vi får se.

Gonatt!


Men sådär ja!

Från en dg till en annan.. Så känns det! När Linda var här för några dagar sen så började evelin plötsligt kräla framåt istället för bakåt eller runt i ring! Nu är hon en hejare på det och kan försvinna bakom hörnet rätt vad det är. Idag är en annan dag..


Turn the page

Konstaterade precis för Johannes att jag älskar mitt nya liv. Evelin ligger i sitt rum och sover, j sitter i myshörnan i vårt vardagsrum och kollar på topgear på datorn och jag ligger på divanen i soffan under en filt och kollar på scrubs och skriver på samma gång :) det börjar likna nåt i lägenheten nu också! Vi har legat i som fasen dom här dagarna så i princip allt är uppackat, det är bara lite rörigt med alla tomma kartonger och ikeakassar som ligger runt. En diskmaskin måste vi skaffa för jag hatar disk. Jag hatar att diska den för jag har ju fobi för att få vatten på händerna, men mest av allt hatar jag att se disken. HATA!!

Imorn ska jag till farbror doktorn för att försöka få hjälp med magen.. Den är katastrof.

Gonatt