Bildligt talat


Fortfarande kärlek mellan Sully och Evelin

Är det dags att skaffa en till soffa eller??


Plötsligt händer det...! Alltså verkligen. Plötsligt en dag så kan man lyfta huvet liksom???

Tjejen har även idag på riktigt flinat för första gången! Hon har gjort några småleenden tidigare, men idag har hon upprepade gånger flinat med hela ansiktet åt något man gjort :) Wiiiii! Det blir kanske svårare att fånga på bild, det måste upplevas!

Fina hjärtat

Livet går i hög hastighet framåt! Nästan så jag blir lite stressad.! Snart har det gått så lång tid att jag inte är mammaledig längre, utan Evelin kommer gå på dagis och gå och prata och jag kommer jobba. Chit. Men det är precis det alla säger - att man ska passa på att njuta. Och det gör jag! Idag har hon tränat som attan på att hålla upp huvet! Nackgympa :) Hon orkar lyfta huvet korta stunder när hon ligger på mage nu. Helt fantastiskt att allt händer så snabbt. Hon har växt också. Sist vägde hon 4195g, vilket är typ ett helt kilo mer äön när hon föddes för bara några veckor sedan, närmare bestämt snart 6v. Imorgon ska hon vägas och mätas igen, och det är även läkarkontroll. Det ska bli spännande. Jag ska fråga om hennes "storkbett" som tycks föröka sig. Man blir ju sjukt nojig över minsta lilla så jag tänker fråga. Jag trodde nämligen att man hade nåt kanske när man föddes men jag trodde inte att det kunde dyka upp nya. Men det vet ju såklart doktorn isf :) 

(syster/moster Erika har fotat oss)


Jag tänker att jag ska bli lite mer aktiv på dagarna och kanske ta lite mer promenader och sånt, men det är faktiskt lätt hänt att man fastnar hemma i soffan ändå. Imorgon blir det ju såklart en prommis till VC men jag ska faktiskt försöka att ta en promenad varje dag. Det bestämde jag nu. Fast det är alltid roligare när man har ett mål. Det är det som är tråkigt med att vara ledig, man är typ ensam om det. Till och med Niklas jobbar ju numer, så jag har inte så speciellt många jag kan umgås med. 
Jag har även någon form av plan att på en helg besöka Evelins farfar och plastfarmor. Då kan dom gulla med henne och jag kan få sova några extra timmar :) 
Nu börjar flickan sakta vakna här, så jag ska återgå till Mannen som kunde tala med hästar som jag lånat av syster/moster och så ska jag mata princessan. Nånting sjukt häftigt!

Jag stod i köket nyss och stökade. Plockade ur diskmaskinen och fyllde på med nytt osv. Evelin låg i babysittern, Scala låg på mattan under vardagsrumsbordet och Sully på sin vanliga plats under soffan. Alla tre sov. När jag är som geggigast om händerna efter att ha börjat fördiska en pajform med gamla bananer i så börjar Evelin akut-gråta, så jag går fram till babysittern som står på köksbordet just nu (och ja Evelin är fastspänd med inbygd sele) och försöker prata lite lugnande med henne samtidigt som jag försöker ruska av händerna så jag ska kunna ta upp henne. Då kommer Sully fram som skjuten ur en kanon, hoppar rakt upp på köksbordet, sätter sig bredvid Evelin och jamar ungefär som "ska du inte plocka upp barnet?"! Jag lovar, hade han kunnat så hade han plockat upp henne själv :). Jag tror faktiskt att han är lite kär i henne. Han vill alltid vara nära, men aldrig för nära. Han lägger sig bara på samma sida av soffan som hon ligger på tex. Ganska fascinerande enligt mig! Nåja, tanken var ju att jag skulle äta något nu men det är svårt att laga mat med en söt bebis som vill ha uppmärksamhet av en :) Då menar jag alltså inte att det är omöjligt att laga mat med en hand, utan snarare att jag hellre gullar med henne :D
Nu vill jag också förklara för dom som har funderat på om Niklas aldrig är hemma/hjälper till, att han är jättebra och jättefin! Han har absolut varit borta mycket nu när drakstaden varit med på nåt event på gärdehov, för dom var tvugna att bygga ramper och så inför det, men då har han faktiskt ändå haft hand om Evelin nattetid så jag har fått sova gott :) Dessutom har jag ju bara ro att skriva när inte han är hemma, så det är klart det verkar misstänkt. :P 
Det här kommer sig av att jag och kära syster diskuterade hur facebook är vår fiende egentligen, för det blir ju upp till alla ens vänner att tolka allt man skriver, och saker och ting kan ju alltid misstolkas! Tydligen är jag ganska bra på att skriva allting i jag-form istället för i jag och niklas-form, och så är jag så besatt av min underbara dotter att jag skriver nåt om henne typ varje dag :P Detta medan niklas inte skriver "loggar" alls, utan istället då och då lägger upp ett filmklipp på nåt jättefränt BMX-trick. Klart det ser ut som att vi lever två helt olika liv då, men det fattar ju även den trögtänkte att vi inte gör. Fast jag tycker det är skitviktigt att man får ha ett umgänge och intressen även utanför förhållandet, annars vet jag att åtminstone jag och niklas skulle gå varandra på nerverna till slut! Och Niklas börjar jobba den 28e, så då blir det en bra balans i vardagen tänker jag :) Jag blir hemmafru och han knegar ;)


Så ja, nu känns det mycket bättre. Evelin har somnat om, niklas är och cyklar (I kid you not!) och jag är hungrig, så nu ska jag göra mat. KAN bli micromat, vi får väl se vad jag hittar på :P

Som en raket!

Idag har vi varit på BVC och vägt och mätt Evelin.. Hon har skjutit iväg ordentligt! Hon har till och med hoppat upp från en kurva till en annan.! På en vecka har hon gått upp över 300g! (jag och siffror, kommer ju inte ihåg exakt vad hon vägde...) Men hur som helst så är det "normala" att gå upp upp mot 200g/vecka och hon hade gått upp närmare 400g :P Men då äter hon ju mest hela tiden också, och hon är ju fortfarande väldigt liten :) 3800 någonting väger hon nu, och är 51,5cm. 
Idag har vi haft besök av mina mostrar Eva och Lena och min ena kusin Clara. Jag älskar att få besök :) När Evelin var alldeles ny var man ju väldigt trött och jag ville bara vara hemma. Folk fick ju gärna hälsa på då med, men jag ville inte gå ut eller så. Nu är det som bortblåst. Jag tar mer än gärna promenader med barnvagnen och hälsar på folk eller bara går. Det är så skönt att känna så. Och speciellt nu när det är sommarväder ute :) 
Igår åkte vi till granloholm också, för att gå på ljusparty. Vi åt först middag hos mamma och Leif, och gick sedan över till deras granne där ljuspartyt var. Lena var också där och fick träffa Evelin för första gången! Oj vad kär hon blev :) Jag skulle dock inte kunna förstå hur någon INTE skulle kunna bli kär i henne.. hon är verkligen helt underbar.. Så himla snäll och fin och nöjd med allt :)

Nu ligger hon dock och gnyr i baby-sittern så jag ska nog gulla lite med henne istället för att sitta här. 
HERRÅ

VILL HAAA

Ja jag har ett hysteriskt vill ha-begär idag. Detta är dessutom bara ett axplock.


En hel natts sömn är nog det jag önskar mest av allt. Fast jag törs knappt säga det. Det jag mest av allt vill ha och redan har är ju Evelin, och det är hon som gjort att jag inte sovit en hel natt sedan hon föddes :)

Pannkaka... Pannkaka med gubbröra och glass, eller grädde och sylt, eller socker, eller glass och sylt, eller grädde och bär... mmmmmmmmmmmmmm..

Pringles.. min last i livet.! Med dipp.... gud så gott.! US. orginal eller Holliday eller ja, vilken dipp som helst tack!

Cheesecake.. Det kunde jag sätta i mig flera stycken av på slutet av graviditeten.. alltså jag tror att det är min favoritbakelse! Mmm bakelser...

Chai litten hör till cheesecaken faktiskt. Det blev standard före jobbet. Då gick jag på waynes och köpte cheesecake och en STOR chai latte. Men jag tror ändå att det är barista som har den godaste chai latten.. dom smakar helt olika så det är svårt att säga. Den absolut äckligaste finns på charm!! Akta er för den!!

Tårta.. Behöver jag säga mer??

Lösgodis.. Där behövs inte heller fler kommentarer! Är detta ett tecken på att jag borde laga mat?

En byrå vill och SKA jag skaffa för att ha Evelins kläder i. Dom har blivit placerade i plastpåsar eftersom vi bara har två garderober och dom är redan smockfulla....  Dock blir det nog inte en sån här fin sak utan snarare en Malmbyrå från ikea.

Även en sängstomme i vi i stort behov av. Våra sängbottnar står direkt på golvet och halkar isär. Det är sjukt obekvämt att ligga i skåran då. Men det blir nog också en malm från Ikea. billigt är bra.

Ett bord att äta vid. Jaja vi har ett vardagsrumsbord men det vore trevligt med ett matbord faktiskt. Trevligt om man skulle få för sig att bjuda på mat någon gång..

Amningstopp! Helt sjukt att jag bara har ett enda linne och en amnings-BH.. Det innebär ju att jag är ganska ofräsch och äcklig som har samma kläder på mig jämt. 

Och så vill jag ha en vacker och trevlig häst. Gärna en arabhingst som heter Dakir, men i brist på honom går det bra med vilken annan häst som helst. (finns ju vissa krav förstås)

Ja det fattar ju vem som helst att den här listan hade inte behövt existera om jag hade haft pengar till förbannelse. Men det har jag inte. Men jag skulle vilja ha! Jättemånga miljoner. :) 

Och så vill jag ha sommar..

Och fred på jorden.


Det var bara det jag ville säga idag.

Nu till något helt annat...

Efter att ha inspirerats av min systers blogg kände jag att jag var tvungen att undersöka hastigheten på mitt bredband.. jag ska dock inte ha några 100/100 utan bara futtiga 6mbit.. här är nu resultatet:Eh - oj.. jag var inte så grym på att få till en bild på det där, men det står i alla fall att jag får ut 2,60/0,81 och att resultatet är godkänt. Det gör mig lite smått förbaskad faktiskt. Vore ju bättre om jag fick ut 6mbit som jag betalar för. Dessutom kan jag fortfarande inte vara uppkopplad mer än några minuter åt gången. HM!

Mammas tjockis

Idag har vi varit på BVC och vägt och mätt Evelin. Hon hade gått upp ytterligare 200g och blivit 1cm längre. Det är ju inte så konstigt tänker jag då eftersom hon äter heeeela tiden! Fast sedan tror jag också att hon äter så ofta för att hon somnar när hon ätit en liten stund. Jag vet inte. Men lite jobbigt är det på natten att hon äter så pass ofta. Jag får minsann inte sova mycket.! När vi var och vägde första gången för en vecka sedan gjorde jag även en gyn-undersökning, och då sa doktorn att hon tyckte jag såg så blek ut. Min BM skrattade och sa att jag var blek och skön, och inget mer blev sagt om det. Idag sa dock hon som vägde och mätte (vet inte om hon är barnläkare?) att hon tyckte jag såg så blek och sliten ut! Hon tyckte att vi skulle ta ett blodprov för att kolla järn och sånt. Hon kom tillbaka förvånad som få och sa att jag hade ju bra värden! Haha. Detta betyder då att jag ser sådär sliten ut av naturen ;) Fast jag tror det har med sömn att göra. Sedan är niklas borta så mycket så jag glömmer även bort att äta när ingen annan äter. Men nu ska det bli skärpning! Nu har vi storhandlat idag så här ska ätas. :P 
Jag som hade tänkt få behålla några gravidkilon.. dom bara rasar av mig. Tittar man på mig nu kan man minsann inte tro att jag fött barn för ca tre veckor sen. Det enda som skvallrar om det är att magen är mjuk och att jag är sjukt otränad, men det är det ju inte många som märker. Mest jag själv och Niklas :) 

Förresten, nu när jag inte längre har Evelin i min mage har jag gått och blivit sjukt frusen! Jag minns inte ens om jag var såhär frusen innan jag blev gravid, men det var jag säkert. Tur att det snart är sommar. Jag måste dock prata med fastighetsskötaren och få till någon form av ventilation till sovrummet. Den är åtskruvad och går inte att skruva loss nämligen! Mycket irriterande. Men man vill ju inte släppa in någon här nu heller typ. Det är en enda röra i sovrummet eftersom jag stuvat om sängborden så att jag skulle kunna ha spjälsängen bredvid mig. Ingen närmare beskrivning ges, det ser helt enkelt förjävligt ut.! 

Nu börjar lille plutt vakna till så jag avrundar här :) 

Lev väl alla!