Name that dwarf!

Nu har julen gått förbi. Känns mest skönt ska jag säga. Jag har varit dunderförkyld hela helgen och det vill inte släppa...! Har grotesk hosta och mycket snor. Igår hade jag även feber så jag har varit hemma och försökt kurera mig idag.
Julafton spenderades till största del hos moster Eva. Det var kul att återse lite släktingar som man alltför sällan träffar faktiskt! Och god julmat. Goda ägg!!! Joel och Clara (mina kusiner) har växt och blivit till kloka små människor! Joel hade sin hand på min mage större delen av vistelsen och tyckte det var väldigt fascinerande när det sparkade. :) Det roligaste under kalle ankas jul: Vi skulle komma på vad alla dvärgar hette. Kom fram till Kloker, butter, toker, glader, blyger och prosit. Och den sista då?? Jesper! hahahaha. Jaja.
När vi hade varit där åkte vi en snabb sväng till niklas bror Peter och lämnade en julklappsslant till hans barn. Sedan vidare till Mamma och Leif. Där kollade vi på Karl-Bertil och åt lite choklad innan vi åkte sista svängen till pappa.
Juldagen spenderade vi hos Niklas mamma. God julmat även där! fick lite sängkläder och så till lilla spjälsängen och även lite annat smått och gott såklart.
nu kommer väl någon bild också.
Magen v 24!
En fin bild på fina kissemissarna :)
Hejdåååå!

wiho :)

Igår var jag och syrran och fotade oss på fotolab. Det var faktiskt rätt kul, och det blev faktiskt rätt fina bilder :)
Jag har inget speciellt att skriva om idag egentligen, men det kändes som att det var för länge sedan jag uppdaterade.
Jag kan ju i alla fall säga att idag har jag burit ner en del grejer till förrådet men jag tycker fortfarande att det ser väldigt stökigt ut här uppe. Jag insåg också att den där kattpiss-lukten jag haft i näsan kom ifrån mattan i vardagsrummet. Någon av katterna har uppenbarligen tänkt att finns det fyrahundra kaffefläckar på den vita mattan är det säkert okej om man gör en gul fläck på den också. Jag tror inte dom tycker att kattsanden i lådan är bra. För det tycker inte jag heller.
Hur som helst, inne i magen händer grejer! Det sparkas och buffas så man verkligen ser det (och känner!). Främst på morgonen och på kvällen faktiskt. När man sitter ner och tar det lugnt. Och sedan så lever det också om väldigt när jag dricker julmust. Så antingen älskar den julmust eller så hatar den julmust :P Kul är det i alla fall! Jag är i vecka 22 nu i alla fall och såhär står det på www.alltforforaldrar.se:
"Barnet
Ögonlocken täcker hela ögat. Barnet är känsligt för beröring och flyttar sig om du buffar på det. Naglarna har vuxit ut och täcker fingertoppen. Lungblåsorna utvecklas men är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln.
Vikt: 510 gram.

Mamma
Hormonerna som förändras i din kropp kan göra så att tandköttet svullnar upp. Kom ihåg att sköta din tandhygien ordentligt.

Bäckenuppluckring
Bäckenuppluckring kallas även symfyseolys eller foglossning. Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten. Det är en normal process för att utvidga bäckenet. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär. När bäckenlederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Det finns hjälp att få. Prata med din barnmorska.

Pappa/partner
Ta vara på tiden under graviditeten. Fyll på kärlekskontot och fördjupa er relation. Gör saker som ni inte kan göra när barnet kommer. Gå på bio eller restaurang. Bjud in era bästa vänner till en fest. Åk på en kortsemester. Ta hand om varandra."
Det där med bäckenuppluckring ska jag säga är inte det trevligaste jag varit med om. Eller jag kan inte säkert säga att det är det jag har heller men ont gör det. Ischias har jag tänkt, eftersom det gör ont i ryggen och strålar ner i skinkan men man kan inte säga säkert. Det gör även ont i höfterna. Men det känns ändå nådigt. Jag går inte runt och gnäller i alla fall :)
Jaja nu blev det ju ett rätt långt inlägg ändå fast jag inte hade nåt att skriva om.. lägger upp lite bilder också!

Allt är borta!

Till alla er som sitter där hemma och tänker att det kanske vore en bra idé att flytta - DONT DO IT! Saker försvinner! Lyckligtvis hittade jag nyss självaste kameran, men naturligtvis varken laddare eller överföringskabel... och dom grejorna försvann ju förra gången vi flyttade, alltså från ettan i härnösand till huset i härnösand... SÅ deprimerande.. särskillt nu när det finns så mycket att knäppa kort på! Men nu stampade jag foten i golvet i alla fall och tog självaste mobilen. Det har ju varit lite efterfrågan på mag-bilder nu när dom flesta vet att jag och min älskade livskamrat niklas ska få en liten knodd :)
(chit idag blir det svårt att blogga.. idol-finalen beslöt sig för att börja precis.!)
Hur som helst, nu kommer lite bilder av varje sort eftersom det fanns lite gott och blandat på mobilen sedan förut också :) La ju ut en del på fb, men det känns inte lika kul. :)
Madde och Andreas softar i solen på en av våra härliga teamfester. Badtunna och bastu är vår melodi :)
Jag och pojkarna stefan och anton när vi hade varit på relaxen på himlabadet. Ellenor var naturligtvis också med men hon är ju kameraskygg.. även fast hon är så snygg!
Lilla bäs-magen den 10e nov. och då har jag själv räknat ut att det var v17 eller nåt sånt :) grymt mörk bild. Det var Niklas bror stefan som gärna ville ha ett mms när han just fått reda på detta ;)
Rykande färsk bild. Nu är jag alltså i v21. eeh - tror jag...
Den här fick jag i födelsedagspresent av Stefan och Emma. Blev alldeles rörd när jag såg hur liten den var, och alltså hur liten kotten kommer vara då den kommer ut :) Å jag önskar jag viste vilket kön den hade.!
fick även ett par babytofflor av dom :)
Och så avslutar jag inlägget med en bild på ett av våra nya vardagsrumsfönster. Jag har fått gjort lite jul :) För alla som inte vet har vi nu bott i sundsvall igen i lite mindre än två veckor, och det känns helt underbart! Björneborgsgatan :) mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Puss!