Sol ute, sol inne

My mamma done told me,
when I was i pigtails,
My mamma done told me, Hon,
A man is a two-face
he'll give you the big eye,
And when the sweet talking's done.
A man is a two-face,
A worrisome thing who'll leave you to sing,
The blues in the night



Både igår och idag har det varit fint väder, på fall att ni inte skulle ha märkt det.! Igår trodde jag att jag skulle göra ingenting fram till att Kristina kom, men hon påminde mig om att det var ju inte igår hon skulle hit, utan idag. :) Jag kollade lite snabbt om Niklas ville träffa Evelin, men han sa att han hade saker att göra så då bestämde jag att vi inte skulle sitta inne bara för att han eventuellt skulle höra av sig för att träffa henne. Så jag landade på en gräsmatta/madrass i solen någon gata ovanför min egen gata istället. Evelin låg i vagnen i skuggan och vi svettades i solen. I alla fall tills solen åkte in bakom huset och det blev skugga. Då frös jag ihjäl. En pizza blev det till middag i alla fall, och ett avsnitt av australias got talent innan jag begav mig hemmåt. Evelin var något snällare igår kväll och somnade runt elva-snåret istället för typ ett. :)

Idag var det också sjukt soligt till en början. Precis när jag bestämt mig för att gå på en promenad med vagnen så blev himlen svart och började regna, så vi stannade inne. Sedan ringde dock Robin och sa att han skulle hämta upp mig för att vi skulle åka och äta nånstans. Nånstans blev kvissle, eller vi köpte i alla fall maten där, sedan åkte vi och morsade på Therese som var på en loppis och sålde grejor, och SEN åkte vi till svartvik och åt. Ni vet där dom har grävt och plattat till.. där det står en båt och ett tåg.. eller jag vet inte, jag tror att det är svartvik iaf. Nu är vi hemma igen, och om ett par timmar kommer kristina i alla fall :) Niklas har också sagt att han tänker komma hit idag typ vid fyra, så dom kanske dyker upp typ samtidigt. Vi får la se.!
Hur som helst så är jag lite sådär glad som man kan vara.. Det är trevligt.!




Show me how you do that trick
The one that makes me scream he said
The one that makes me laugh he said
And threw his arms around my neck
Show me how you do it
And I promise you, I promise that
I'll run away with you
I'll run away with you

Finfrämmande

Både igår och idag har jag haft finfrämmande! Igår var Emma Lustig här, som jag jobbade med på comhem. Hon flyttade sedan till Linköping för att plugga och vi kom fram till att det var ungefär ett år sedan vi träffades senast. Hon hade med sig Anna Al-Saleh som var i samma team som oss till en början. Hon flyttade till Libanon och henne har jag inte träffat på säkert mer än ett år! Det var sjukt trevligt. Vi pratade skit och gick sedan till Max och åt och pratade mer skit. :) 
Idag har Michaela varit här! Vi gick i samma klass ända från lågstadiet. Hon typ gifte sig och flyttade till USA och norge och vi kom fram till att vi har nog kanske inte träffats på typ tre år! Ändå känns det som att det var igår, och man pratar på som om det hade gått en vecka eller nåt sedan man umgicks.. 

Anna taget med Emmas mobil

Emma

Michaela o Evelin :) 

Michaela har en pojk i magen som hon hoppas kommer runt den 20e augusti :) 

Just nu väntar jag på att Tessan ska dyka upp. Vi ska baka paj och ja - prata skit säkert :) Imorn kommer Kristina hit efter jobbet och vi ska väl typ också prata skit. På torsdag är det träff med mammagruppen, då är det massor av mammor som bara pratar skit, och då bokstavligt talat.. typ färg, konsistens, hur ofta, lukt... ja ni vet :P På eftermiddagen på torsdag ska jag sedan träffa Malin H och hennes kotte Lovisa. Vi lär nog också prata skit. Prata skit säger jag mest för att jag inte planerar några särskillda aktiviteter med dom här pärlorna utan det blir mest att man surrar om allt mellan himmel och jord. 

Igår var en kväll från helvetet kändes det som. Evelin skrek och grinade från att vi gick hemöver från max vid åtta till frammåt tolv på natten. Jag misstänker starkt att det beror på den stora milkshaken jag förtärde. Antingen det eller chokladen jag åt tidigare på dagen. Annars brukar hon ju lugna sig när man är uppe och går med henne men inte igår inte. Nu vaknar hon efter sin lur så nu är det färdigbloggat!




mmmmmmmassage

Idag har jag varit och fått massage av min kära systers vän.. vi kan kalla honom "S" :P Det var faktiskt sjukt nice! Det gick tydligen att känna att jag gått och burit på ett barn i tre månader.. eller tre förresten.. 12 blir det ju fakitskt! Vi har bestämt att det får bli ett återbesök snart också så att man håller efter lite. 
Efter massagen for vi och åt på donken. Det var som vanligt gott. Dock fick jag en milkshake som hade samma konsistens som mjölk och var ljummen. Syrran påpekade att det satt en skylt där framme där det stod typ "vi serverar ingen glass idag pga trasig maskin".. kan man ju tycka att hon som gjorde milkshaken borde ha tänkt på? 

Nåja. Nu på eftermiddagen ska vi i alla fall åka och grilla. Niklas skulle följa med och dessutom få umgås med sitt barn, men när det var för många timmar kvar innan vi skulle åka så ville han inte längre. Så viktigt var det. Men vi åker i alla fall. Vi får se om det blir hemma hos Linda o Linus eller hos Stefan och Emma. Det har varit lite olika bud där :) 

Nu ska jag kramas lite med vackra Evelin igen. Hon sitter i babysittern och tittar på barnprogram :) 

Hejsvejs!

Vaccination

Igår blev en konstig kväll. Eftersom jag varit i birsta en stor del av dagen så hade Evelin sovit jättemånga timmar mitt på dagen, vilket resulterade i att hon inte somnade för natten förän typ 23.20..! hon vaknade och åt ett par gånger på natten, men hon morgon-vaknade först 09.50, vilket är en sjuuuk långsovning för att va henne! Kl 11 hade vi tid för vaccination på VC, så det var ju bara att klä på o gå. Hade väl trott att pappan skulle komma med också men tydligen var det för jobbigt att komma ur sängen så  vi fick klara oss själv. Det är ju dock inga problem alls, det är ju så vi är vana att ha det, men lite förvånad kan man ju bli för det.. Hur som helst, först vägde och mätte dom henne. Hon har ju blivit stora tjenen, mammas älskling :) Nu väger hon 6175g och är hela 60cm lång! Sedan fick hon vaccin i båda de små låren. Så nu är hon skyddad mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio, och typ två till saker. duktiga tjejen skrek i några minuter men hon somnade på vägen hem i alla fall.. Jag ska snart ge henne en alvedonsupp , men hon jobbar på en bajsning så jag väntar tills den är ute tror jag :)

Dessutom har jag tittat igenom gamla dikter och texter och hittat många gamla minnen som var arkiverade långt bak i mitt huvud. men jag hittade dessutom en massa inspiration till att skriva igen.. både musik och dikter. Nu fattas bara ett piano. Material finns det ett överflöd av. I mitt huvud.

And its a beautiful day

Det här har varit en fin dag! Det var trevligt med lite besök. 

Här har vi ett gäng fina tjejor. Och en pojke, men han syns inte för han är innuti Ida :)

Malin är apan i lejonkungen. Evelin är simba och jag tror att ida försöker föreställa en zebra eller nåt.

Och så en bild på mig och Evelin i solen också! 



Imorn blir nog också en trevlig dag.. :) Ska försöka hinna med lite av varje. P.O.P startar en rea som jag och Emma i alla fall vill gå på, kanske hinner göra klart inbjudningarna till dopet om vi har tur, och sedan blir det väl nån film på kvällen kanske, eller kanske rensning av förråd. Den som lever får se! Gonatt!

Snacka om amningshjärna!

Nu kan man verkligen snacka amningshjärna.. Nog för att jag blivit glömsk och slarvar bort allt, men när man till och med glömmer bort var man lagt själva barnet så känns det som att man nått någon form av gräns :P (Jag hittade henne såklart. Hon låg i liggdelen till vagnen, på köksbordet). 
Det har varit en härlig natt och dag. Igår kväll blev en liten filmkväll.. The next three days. Men som vanligt ser jag aldrig klart en hel film. Den finns ju kvar på datorn så jag får väl kolla på andra halvan ikväll eller nåt :) Evelin var som vanligt gnällig mellan typ 20:00 och 22.00, men sedan somnade hon och sov till kl 04.00. Då fick hon äta och somnade sedan om och sov till 06.00. Då klev vi upp och bytte blöja, lekte med babygymet och tittade på tv en stund. 08.30 somnade hon om och jag passade på att sova jag med. 12.00 klev vi upp på riktigt, så jag är sjukt utvilad idag ändå! 
Stefan och Emma har nyss varit här en sväng. Dom hade med sig det konstanta bihanget Charlie och även Isagell var med :) Nu väntar jag på att Ida ska dyka upp och sedan runt 17.00 kommer även Malin och Erika :) 

Oh happy day.





På begäran

Jag ska uppdatera bloggen nu bara för att Linda kräver det ;) 
Det har hänt sjukt mycket sen senast. Tydligen orkade jag vad som helst som jag trodde i mitt näst senaste inlägg. Jag och Niklas har gjort slut nu, och inne i lägenheten finns bara ett par saker kvar som är hans. I förrådet finns desto mer men det orkar jag inte ta tag i nu faktiskt. Det känns hur mycket förjävligt som helst, men mest känns det befriande och bra. Allting blev omedelbart skit mellan oss när Evelin kom, och jag har bara inte krafter till att handskas med fler än mina egna problem, och ta hand om min underbara dotter. Och jag vill inte att hon ska existera i en dålig vardag. Så nu känns det bra. Niklas kommer hit någon gång ibland och umgås med henne ändå. Han kan ju inte mata henne eftersom hon ammas så han kan inte ha henne själv än. Vi får väl se hur det blir framöver. 

Det är väl ungefär vad min vardag kretsat runt den senaste tiden. Efter gatufestveckan (då det VERKLIGEN tog slut) så har jag och Evelin bott hemma hos Stefan och Emma och lilla Charlie. Det var verkligen räddningen för mig för jag var verkligen helt trasig. Jag har fått mycket hjälp och stöd av min egna familj också. Dom är verkligen guld värda allihopa! 
Idag tex var min syster och min ena moster Lena barnvakt medan jag fick klippa av typ två decimeter slitet hår! Tänk att inte ens det har jag haft möjlighet till föränn nu. Och det är så sköööönt! Nu ska jag ta tag i praktiska och ekonomiska saker som att söka bostadsbidrag och kolla hur man gör med underhåll och sånt. Nu vaknar Evelin. Hejdå!

Inspirerad?

Nej jag är inte så inspirerad till att skriva egentligen.. men med tanke på mitt tidigare DEPP-inlägg så kanske jag ska göra en uppdatering där det står nåt vettigt, typ vad jag gjort på senaste tiden.
Niklas har uppehållit sig hos Lövet den senaste veckan så slipper folk fråga varför jag bara nämner "mig och evelin hela tiden".
Utan kronologisk ordning så har vi till exempel varit och grattat min kusin Joel när han fyllde år. Vi fick toblerone-tårta och kakor och kaffe (det behövde jag). Tittade på ongarna när dom snurrade på en repstege och hoppade studsmatta. Kusinerna fick prov-hålla Evelin, men hon var lite arg och trött så det blev inga längre stunder.. :) Samma dag åkte vi med mamma och Leif och hälsade på Leifs dotter Maria och hennes MAN Stefan (dom har nyss gift sig). Där fick vi grillat och somliga åt glass och jordgubbar, men inte jag. Jag törs inte äta jordgubbar på fall att Evelin skulle bli sådär prickig på hela kroppen. Hur som helst så var det trevligt.
Jag har även tagit promenader med Danne. Jag har ingen aning hur det kommer sig att vi lärt känna varann. Han var med en gång när niklas och grabbarna åkte cross för länge sen, vi surrade lite och sådär, och rätt vad det var (typ ett år senare) så var vi ute på promenad med våra barnvagnar. Sjukt härligt i alla fall att kunna vara ute i solen utan att omedelbart bli uttråkad. Svårt att promenera själv när man inte är på väg nånstans och inte har nån att prata med. Men vi har gjort det till en tradition. Klockan nio på morgonen går vi, för då är det inte för varmt än :) Sist blev det till och med att vi (efter att redan ha traskat i typ en timma) gick ända till sidsjön och mötte upp niklas och lövet efter vägen. Den dagen kan jag säga att jag brände mig rejält! Lyckades även tappa bort mobilen, men den återficks av en snäll tjej vid namn Alina som hade hittat den. Den dagen fortsatte vi med en middag hemma hos Stefan och Emma och kusin Charlie. Det var både gott och trevligt. 
Jag har hängt mycket med stefan och emma. Vi åkte dit en kväll för att dom köpt en sån där pytteliten babypool och det var sådär vansinnigt varmt ute. När vi väl var där och hade fyllt poolen så hade evelin somnat till maten och det var för kallt för henna att bada ändå så vi gick på affärn och inhandlade änniu en middag istället. 
Igår kom dom hit istället. Dom hade köpt en sjukt STOR pool nu men det regnade så vi planerade dop istället. Evelin och Charlie ska ha ett dubbeldop. Så nu har vi bokat kyrka och så. Det blir i Sköns kyrka, den 20e augusti klockan 12.00. Den som är bjuden kommer att få ett inbjudningskort, och bli inte ledsen om du inte får komma för det blir på tok för mycket folk om man bjuder fler än dom allra närmaste. och dyrt! 

Jaja, det var det. Jag försöker få ihop sidan på spjälsängen men det har uppstått problem för jag har gjort fel... SJUKT arg är jag. VAR SKA EVELIN SOVA INATT NU DÅ!??! När botten på sängen hänger ner!?!?

Hejdå



Kusin Charlie vid poolen. Han ser ju inte allt för nöjd ut :P Men det var kul att bada!


Handen är god :)



Som jag trott.

Precis som jag trodde så blev det ett blogg-uppehåll. Det har en tendens att bli så när jag mår dåligt. Jag är ju kanske inte den som brukar gnälla i onödan, speciellt inte offentligt, men jag vill bara spy ut allt må-dåligt.. Jag har sjukt hög puls hela tiden. Det är jobbigt att äta, svårt att sova, magen har ballat ur och hjärnan fungerar inte. Jag tappar bort saker och glömmer bort saker hela tiden, och jag är konstant rastlös och jävligt stressad. Men jag gråter inte så mycket. Det förvånar mig faktiskt. Jag brukar gråta när jag är frustrerad och har ångest över olika saker, men jag gråter nästan ingenting.. Jag tror att det kan vara tack vare Evelin, för hon är så himla fin. Man kan inte låta bli att le när man tittar på henne, och hon ler nästan jämt tillbaka :) Jag är så jäkla kär i den ungen! Det finns ingen och ingenting som betyder så mycket för mig som hon! Det hade man ju aldrig kunnat fatta innan man blev mamma. Hon har gjort mig jävligt stark, för hon rynkar på ögonbrynen när jag inte orkar le mot henne, och då ser jag till att orka.
Jag tror att jag skulle kunna orka vad som helst.