Den enorma omställningen

Å det är så underbart att vara mamma.. Jag har aldrig någon gång förut kännt mig så överöst av lycka, det finns helt enkelt ingenting som liknar detta.! Alla mammor där ute vet ju vad jag menar. Däremot det där med "baby-blues" är ingen höjdare! Jag har så sjukt nära till gråt hela tiden, och minsta lilla motgång gör att jag i princip bryter ihop. Behövde till exempel ett råd av en barnmorska igår, och då har man fått en lapp med telefonnummer man ska ringa om det är inom tio dagar efter förlossning. Ringde såklart ett av dom numren och förväntade mig att kunna få ett snabbt råd, men hon som svarade hade absolut ingen plan på att hjälpa mig. Det första hon sa var "då får du ringa amningsjouren"... Nu ska ni också veta att detta hade INGENTING med amning att göra... Försökte förklara det för damen i luren, och då sa hon "jamen det är ju inget akut, du får ringa till vårdcentralen på tisdag"! VA? Vilken idiot. Slängde ifrån mig luren, svor lite, och grät non-stop i säkert över en timma. Vilka idioter det finns.. dom vet väl vilken sinnesstämning det kan vara på dom som ringer !? Hon hade väl kunnat ge ett snabbt tips bara? Nejnej... Slutade med att jag ringde ett annat nummer efter ett antal timmar och fick hjälp på en gång, så det var ju tur.

Nu är ju de stunderna väldigt få då jag känner mig sådär eländig, för resten av tiden känner jag mig helt salig. Ganska häftigt att man blir såhär totalt personlighetsförändrad av att få barn. Det dyker upp känslor som inte kan vara annat än ren modersinstinkt, och man hittar krafter man aldrig trott att man haft. Det här med sömn är ju inte ens att tänka på. Lilla Evelin sover som längst tre timmar i sträck, sedan är hon hungrig och då är det ju bara att kliva upp igen. Men det är knappt att det är jobbigt! Det finns ju inget annat! Idag har hon och jag sovit middag i stor-sängen när niklas varit med några kompisar, så nu är jag rätt pigg ändå. Evelin däremot ligger här bredvid mig i soffan och sover. 

Nu ska jag äta ett äpple och titta på How I met your mother. Hej och hå!

Förlossning

Jag hade ju lovat att skriva litegrann hur förlossningen var, så jag skriver en snabb sammanfattning medan lilla Evelin sover :)

egentligen kom första värken kl 23 ungefär, när jag hade tänkt gå och lägga mig och sova.. kunde såklart inte sova när jag hade "magknip" så jag la mig i soffan och tittade på tv en stund. vid tre kunde jag lägga mig i sängen och sova. Vaknade dock 03:50 av att vattnet gick! Det var ju som att spräcka en vattenballong alltså.. Sen kom värkarna igång på allvar.! Jag bad niklas skriva upp när varje värk kom och det var ungefär 2-3 min mellan varje värk. 

kl 04:50 skrevs jag in på förlossningen i alla fall. Dom ville undersöka och ha sig lite först, och allt var ju bra förutom att Evelins "CTG-kurva" var lite för stel. Jag var 5cm öppen då. Dom satte en liten elektrod på hennes huvud för att hålla bättre koll på kurvan i alla fall och en doktor var in och tittade till oss, men hon sa att bebisen mådde finfint! Jag låg väl och kved och bad om bedövning men det gick för fort så jag hann inte få något annat än lustgas. Men tack gud för lustgasen! 

06:00 började jag få krystvärkar. Den första var ordentligt plågsam men det var för att jag inte fattade att jag skulle krysta först.. när jag fick hjälpa till var det betydligt mycket trevligare än dom "vanliga" värkarna..! :P

06:25 hade jag gjort mitt, och Evelin kom till världen. Hennes födelsedag blev alltås den 15 april 2011. Hon vägde 3142g och var 48cm lång. Och det absolut vackraste jag sett i hela mitt liv.




Underbara vackra Evelin

Ja, nu sitter jag här med världens finaste lilla kotte i famnen. Hon ligger och små-kikar på mig med alldeles jättefina ögon. Tänk att den där lilla filuren som legat och sparkat mig på blåsan och hft i princip konstant hicka är samma lilla person som den jag har i min famn.. det är ju helt otroligt! Och under sitt dygn utanför magen har hon haft hicka fyra gånger :) Dessutom nyser hon precis lika som Niklas - många snabba nysningar på raken :) Lilla princessan...

Det kommer att komma en uppdatering med detaljerna om förlossningen också, men inte nu :)  Nu ska vi vänta på barnläkaren så att hon/han får lyssna på lilla hjärtat och vi eventuellt får åka hem.

Det sinar i kassan.!

Idag har vi storhandlat. Det gick loss på typ 600kr om jag inte minns fel.. jag är ganska dålig på att lyssna på vad kassörskan säger, jag hör summan av kardemumman och reflekterar bara snabbt över om pengarna räcker eller inte, och sedan släpper jag det.. :) Idag räckte pengarna i alla fall! När jag kom hem gjorde jag speghetti och köttfärssås som jag sedan åt och därefter sov middag på. :) Niklas däremot släppte vi av på lokalen så han får avnjuta den när han kommer hem ikväll :)
Vi köpte även päronsplit som jag har ätit två st av ikväll. Gottigott :)

Över till maghistorien. Jag har nu gått in i v 38! Idag är jag i v 37+1, så det är alltså bara tre veckor kvar innan beräknat datum.! Känns som att det kan vara dags vilken dag som helst dock.. fast jag har ändå någon inbillning om att magen ska vara mycket större när man åker in.. när jag ligger ner tycker jag fortfarande den är ganska liten. Fast nu längtar jag efter kotten där inne.. Jag har dock inte packat någon förlossningsväska än och spjälsängen står obäddad.. Jag har ingen byrå att stoppa bebiskläderna i och både barnvagnen och skötbordet befinner sig på andra adresser.. Det finns alltså en del som måste fixas innan lilleplutt får komma ut.. :) Här kommer veckobilder iaf! 

oj, v35+3.. den blev ju sne.. =(


Idag nudå! 37+1

37+1

Nej men nu ska jag se på tv! Vi får se om det kommer någon fler uppdatering snart.. :) HERRÅ!

soool!

Idag när jag vaknade var det faktiskt sol ute. Alltså man blir ju verkligen glad av sol..! I like :)

Idag ska jag träffa Ronja för en liten fika. Jag ska moffa i mig en god bakelse har jag bestämt.. Nu är det väl återigen dags att lämna över datorn till Niklas eftersom han tydligen måste ha den för att kunna starta dagen på ett korrekt sätt. Jag ska ändå hoppa i duschen och duscha bort diverse torkad vätska. Mina boobs verkar ha fått för sig att det redan finns någon att mata. Men inte än minsann! Snaaart. Imorgon har jag gått 37 hela veckor och då räknas kotten som färdig. Fast för mig kan den få ligga kvar och tjockna ett litet tag till i alla fall :) 

Tjo flöjt!

Ledig och sovmorgon

Jag vill bara passa på att meddela att det är helt underbart skönt att ha semester nu! Idag vaknade jag 11.30, helt pigg och utvilad.. jag kan inte minnas senast jag gjorde det.! När man jobbar ställer ju kroppen in sin egen väckare som brukar resultera att man först vaknar typ kl 5 på morgonen, somnar om och sover som längst till kl 9. Den väckaren hoppas jag ska vara kasserad nu i alla fall. 
Sista dagen på jobbet var helt ok. Jag köpte muffins och rulltårta som jag bjöd mina teamkamrater på, och avslutade dagen med att sälja två abonnemang så jag får känna mig nöjd med det.! Däremot blev det som vanligt dålig tajming med bussen. slutade kvart i åtta och bussen gick fem i. Det insåg jag ju att jag aldrig skulle hinna så det var bara att vackert vänta till fem över nio bussen.. Fast jag brydde mig inte nämnvärt faktiskt, det var ju trots allt sista gången på väldigt länge, och min snälla pappa hämtade mig på stationen i sundsvall och körde mig hem. :)

Igår var vi på babyloppis! Det var faktiskt väldigt bra. Vi behövde ju mycket småkläder och någon liten teddy-dräkt och det lyckades vi fynda! Även lite annat smått och gott. spjälskydd och sängkläder tex. Det är sjukt bra med loppis när man är fattig människa. Dock hade jag riktat in mig på att köpa en skötväska, men inte en enda fanns det.! tyypiskt. 
Och apropå väskor.. Jag tror det kan vara dags att packa en väska med det som ska med till förlossningen när det väl är dags! Igår kväll när jag och niklas skulle titta på film hade jag några rejäla sammandragningar och insåg då att om jag måste åka nu får jag bannemig åka utan grejor..! Jag har ingen aning om vad jag ska lägga i väskan och tydligen ska man packa med ätbara saker till pappan, vilket jag inte kan förstå hur det ska gå till. Ingening ätbars vi stoppar i den väskan kommer ligga kvar mer än kanske högst två dagar innan det är uppätet.! (förmodligen är det jag som kommer äta upp det)...

På måndag ska Niklas på arbetsintervju. Jag hoppas verkligen att han får jobbet! Det är bara sommarjobb, men man vet ju aldrig om det kan bli mera, och det skulle verkligen underlätta vår situation just nu när jag bara kommer få mammapenning också :) 

Men usch vad tråkigt med bara text tänker ni, och ja, det är det. Men jag orkar inte göra nåt åt saken faktiskt.
Hejdå!