BVC

Idag gick vi till BVC för att väga och mäta, och efter det var det tänkt att vi skulle promenera med ett par andra mammor också. Therese och Sigge blev dock hemma för han var inte riktigt kry, men lina och lova var där! Det är så himla kul att se just lova för hon och evelin har typ utvecklats likadant hela tiden! Dom ligger närmast varandra i ålder också. Men det är roligt, dom har till och med liknande läten. Största skillnaden nu är vä att evelin har snäppet mer hår på huvet :P vi vägde och mätte iaf, och äntligen har eve gått upp lite, hon som både gått ner i vikt och stått still ett tag. Och på två veckor hade hon växt en halv cm :) men det hjälps ju inte, man är ju så sjukt nojjig som mamma och det går fasen inte att komma ifrån! Jag blev kvar och pratade med min BVC-sköterska så länge att lina fick sticka in huvet och tala om att hon var tvungen att sticka iväg för att träffa sin svärmor på stan. Men det gjorde inget, jag fik bort till receptionen och hejade på Jeanette när jag var klar på BVC och det var jättekul eftersom vi typ aldrig träffas. Men jag ska åka och hälsa på dom inom en snar framtid så eve får träffa sina kusiner också :) dom flyttar ju till ett hus i njurunda i mars så innan det ska vi väl passa på för sen kanske det blir lite mer omständigt.. Nu blir det sova iaf, har packat och promenerat så både kropp och hjärna värker idg. Gnatt


Åååå

Min mage är förstörd. Allt som händer och sker stressar min stackars mage. Själva huvet tycker att det går rätt bra, men inte den där nedrans magen. Den beter sig inte som den ska, mer detaljer än så behövs ju inte.

I helgen börjar flytterierna på riktigt. Känns som att det blir himla skönt att det händer nåt positivt nu, även om det är bökigt och jobbigt. Det blir iaf underbart när det är klart, när vi sitter där i vårt nya hem och tittar på tv tillsammans, eller nåt. Det blir bra då.

Ett kaos mindre att tänka på.


Gåva

Nu vill jag hemskt gärna veta vem som lämnat en present i min brevlåda? Bara för att jag är så nedrigt nyfiken..!!


Sammanfattning?

Ja eftersom jag bittert lagt ner mitt bloggande nästan så känner jag att jag är skyldig mina trognaste läsare en uppdatering ändå. Om ca 1v flyttar jag och j till vårt nya hem. Det slog mig idag att jag kommer så nära stan att jag kommer kunna "springa ner och ta en fika", så utnyttja nu det vänner! :) det känns iaf underbart och jag längtar verkligen!

Sedan är det en sak som är himla tråkig, och det är att den vän jag haft med mig i vått och torrt verkat ha lessnat på mig och hör inte av sig längre. Jag har ju inte heller hört av mig, så vi är båda lika skyldiga. Det är ju bara det att jag vet inte vad det beror på från dennes sida, och det är det som hemsöker mig. Varför inte jag hört av mig vet jag iaf alldeles tydligt.

Evelin växer så det knakar! Inte så mycket i fett kanske, hon väger bara 7980g ungefär, men tänder ploppar upp hela tiden, och hon hittar nya stavelser och nya miner, och nu kryper hon nog när som helst också! Hon har 5 synliga tänder. Två uppe och tre nere! Och jag har helt slutat amma. Hon börjar dagen med gröt, sedan riktig mat till lunch. Välling som mellanmål, sen mat till middag. Kanske välling igen, och sen gröt till kvällen :) försöker ge mat för 8mån men det är så stora bitar och hon kräks oftast.. Så än så länge blir det en del 6mån mat faktiskt.

Jag har en månad kvar innan jag börjar jobba.. Det känns helt panikartat och mest fördjävligt, men jag vet att det kommer att ordna sig. Även om det är jobbigt i början så kommer det bli lättare. Japp.


i mitt liv...

I mitt liv har det inte hänt så mycket hemskt faktiskt.. några enstaka saker skulle jag säga. Fast en del av dom har ju varit sådär brutalt jättejobbiga. Om jag då säger att den här dagen har varit en av dom jobbigaste i hela mitt liv, visst räcker det så? Bra.

Just ja, äntligen!

Allt har löst sig (för mig iaf)! Tjejen som varit här och kollat på min lägenhet ville ha den, och har nu också blivit godkänd av hyresvärden! Så från och med den 1a februari är jag kvitt den här lägenheten och bor i en stor fin vindsvåning tillsammans med världens finaste och bästa kille.. :) Hans lägenhet har ännu inte blivit såld, men det är visning imorgon så förhoppningsvis går det snabbt också.. :) Det är ju trots allt min lägenhet som är dyr att stå och betala på så det viktigaste är att det problemet är löst. Sen klarar vi oss alltid.! Jag har levt på absolut ingenting förut så har vi bara några kronor så kan jag åstadkomma mirakel med dom :P Hade tänkt skriva nånting om hur jag mår, min svacka och allt sånt, men jag sket i det. Nu ska jag äta nudlar och hoppas att eve sover en stund till så jag hinner skölja ur allt var som kommer ur min hårbotten. UÄK.

Middagssovning

Eve har sovit middag så jag passade på att vila jag med eftersom jag har ont både i magen och huvet. Det här är vad jag vaknar upp till.. :)


Som straff..

För att Johannes säger att jag skriver för detaljerat i bloggen så får han ett helt eget inlägg med en bild på bara sig själv. Rätt åt han.


Det funkar inge bra...

Det här med korta innhehållslösa inlägg.. Jag tycker det är tråkigt och meningslöst och då blir det istället ingenting..

Evelin är förkyld, jag är förkyld, j är förkyld.. En bild på förkyldis-eve. Hon är lika glad ändå hon! Typ.. Just den stunden iaf. Just nu slår hon mig i huvet med en leksak och kletar snor på min tröja.. Snart kommer pappan o hämtar henne.

Nu nös hon på mig också. Två gånger. Det är överallt!


Det här blir svårt..

Att skriva måttligt alltså. Men nu har jag dessutom bara 3% kvar på batteriet så.. Den här dagen har varit en av dom sämsta på jättelänge. Jag är deppig, och dessutom är en rejäl förkylning på gång verkar det som. Men mest av allt depp.. Ni vet sådär som när man börjar gråta till reklam på tv.. Typ så.


Test

Jag gör här ett försök att skriva så lite som möjligt. Jag och en till var på bio igår. En tredje var barnvakt åt en fjärde. Det var kul, filmen var mycket speciell. Bjuder på en bild av den tredje och den fjärde.


Jag har funderat

Inte så länge visserligen, men dock. Det är runt 50 personer som läser min blogg varje dag. Antingen betyder det att det är ungefär så många som tycker det är någorlunda intressant om läsa om min vardag med allt vad den kan innehålla, eller så är det hel enkelt bara folk som inte har så mycket bättre saker för sig som sitter och slentrianläser sådär på kvällskvisten. I vilket fall så vet jag inte om någon skulle bli så ledsen om jag slutade skriva. (Förutom syrran kanske som är lite bloggbesatt.) Jag kanske skriver lite väl detaljerat.. Hur som helst, hädanefter ska jag skriva lite mindre av allt. Eller kanske hitta på nåt tema, typ musik. Vilken låt jag lyssnar på just nu och sen recensera eller nåt. Fast det känns trist. Kanske jag lägger upp en bild per dag istället? Så ska jag nog göra. Fortfarande personligt, men inte för personligt. inte speciellt detaljerat heller, även fast en bild kan säga mer än tusen ord. Ni vet var ni hittar mig annars.

Byebye


Det är heeelt sjukt

Jag är så TRÖTT! Evelin klev som vanligt upp kl 6.. Jag önskar hon kunde vara som andra barn och vakna typ iaf 8-9 på morgonen, men jag har läst på på internet och det står att om barnet vaknar runt halv sex-sex på morgonen så går det troligen och lägger sig runt halv åtta-åtta på kvällen. Det gör ju evelin. Då står det att pm man vill att dom ska sova längre på morgonen så kan man måsta senarelägga nattningen, men det har inte jag nån lust med. Åtta funkar utmärkt för oss, och det blir kväll över då man kan ha ensamtid eller hinna mysa med j innan det är dags att sova. Men då får jag ju leva med dom här tidiga morgnarna också. Men just idag önskar jag att jag hade en nanny.. Johannes har jobbat inatt och sover som en sten, annars hade jag tvingat honom att ta över..

Kaffe?


Bild

Haha Johannes kom också med! Festligt


Dagen som den.

Idag har varit en hyfsat lugn dag. Eve väckte mig kl 6 ungefär så vi klev upp och myste på som vanligt. Mamma ringde och informerade om att Leif skulle bort några timmar och att hon kunde komma och hjälpa mig lite mer förrådet, och tacka för det! Det börjar ju närma sig flytt så det behövs verkligen.! Vi hann inte gå igenom speciellt mycket egentligen, men det är ju mer än inget.! Tack snälla mamma för hjälpeN! :) Hann dock inte komma till Ns grejor som jag ju måste bli av med.. Ska försöka göra hela förrådet kanske på söndag så att jag kan slänga allt som ska slängas när tillfälle ges. Johannes (som för övrigt låg i sängen bredvid mig imorse fast han sagt att han inte skulle komma) klev upp vid 16-tiden. Vi gjorde mat och käkade, sedan ringde Michaela och undrade om hon kunde kika förbi med Dean (hennes 4mån gamla son) innan dom skulle åka hem och sova. Det var jättekul att se dom, som annars bor i Norge ju, och Dean är lika stor som Evelin fast hon är dubbelt så gammal! :) Slänger upp en bild från mobilen sen. Imorn ska Johannes åka till sin farmor och farfar tror jag det var, och jag ska få besök av Malin en sväng. Eventuellt kommer Niklas och är med Evelin lite också, men det återstår att se förstås.Kanske att det kommer en tjej och kollar på lägenheten också, men hon var sjuk så det återstår också att se.! På söndag ska jag och Johannes eventuellt på en första dejt.! Tänk, vi har varit tillsammans i snart 6mån och aldrig varit på en dejt.. :P Nejdå men ingen big deal så att säga, vi kanske ska på bio bara. J har en biocheck som räcker till den 19e så vi passar väl på. Jag säger eventuellt och kanske och väl för jag vet inte om han egentligen är lika sugen på en biokväll som jag :P Mamma ska isf vara barnvakt iaf. Evelin känner sig trygg med henne och kommer säkert somna ungefär lika snällt som hon gör med mig. På måndag ska jag förhoppningsvis hämta en sängstomme jag ska köpa av Petra och Johan. :) Blir mycket trevligt att ha en säng som håller ihop så man inte ramlar ner i mitten om man ligger typ låt säga två pers där. :) Nu tänkte jag äta upp Johannes chips och sen sova :D

Nej nu kom jag ju på!

Jag har kommit på vad det är för knölar nu! Jag har ju två bakom vänster öra, en under det högra och minst två i bakhuvudet.. Det är ju geniknölar! Har aldrig fattat förut vad det skulle va, men nu vet jag ju.. Inte undra på att det blivit så många!


Knölarna.. En av dom är jag själv.

Jag sitter framför tvn och kollar på the voice. Faktiskt mycket bättre än jag trodde det skulle vara. Fast sen spelar det ju roll hur det blir efter alla auditions, för det var ju då true talent började suga hamsterpung.

Till knölarna. Nu har jag en i bakhuvet också, och det verkar ju som att det är körtlar då, som syrran skrev i sin kommentar alltså. Jag har ett jävulskt kli i halsen också så det skulle inte förvåna mig nånting om jag blir dyngsjuk nu också. Kanske lika bra att jag avverkar allt nu så jag inte behöver lida nåt mer det här året.. Jag kan väl ta en magsjuka också då. Bring it.
Evelin har feber också. Och är förstoppad. Det sprack och blödde när hon bajsade. Får väl dubbla dosen katrinplommon och försöka få henne att dricka mer vatten, men det är inte lätt.. :( stackars mammas tjej.

En bild från när vi var hos Linda också. Stefan sitter och myser med Leon. Jag tror han saknar den tiden då Charlie också låg sådär still :P


Klaaaant!

Johannes.. Det ska va Johannes. Idag har va pimpat hans lägenhet för imorn kommer en fotograf från hans mäklare och ska fota till annonsen. Jag fick skjuts av mamma och hämtade en full ikeakasse och en full pappkasse med prydnadsgrejor och sånt hemifrån mig för här fanns ingenting öht, förutom fyra blockljus i olika färger.. ;) eve stannade här med j. Hur som helst, i hallen står en form av byrå, och ovanför den satte Johannes upp en spegel, med dubbelhäftande tejp... Jag tänkte väl inte direkt på att det kunde vara en dålig ide men nu vid elvasnåret på kvällen insåg jag det, när tejpen släppte och spegeln föll i slowmotion mot golvet och gick i tusentals bitar med en smäll som hördes till kovland.. Evelin vaknade inte konstigt nog, fast hon låg på andra sidan väggen och dörren stod på glänt, fast det krossade glaset kunde ju inte ligga kvar på golvet utan behövde sopas upp, så nu är hon vaken. Jag strejkade, eftersom det var Johannes fel att hon vaknade så får han se till att hon somnar också :P
För övrigt så sa jag också att du vet väl hur många år av otur det här innebär? Då säger j bara "äh, det här har ju hänt förut" och jag tänkte att då är det väl inte så konstigt att den här spegeln också for i golvet.. Det blir en ond oturscirkel.

Nu 45 min senare sover hon fortfarande inte. Men det är tyst där inne. Man kan höra hur hon grinar till ibland, och hur Johannes sjunger tyst och försiktigt för henne. Det är så man blir alldeles varm :)


Som sagt, den här dagen...

Den här dagen har bestått i korta drag av följande;

Fick tag i hyresvärden och fick reda på att jag inte hyr av sundsvallsbostäder som jag hela tiden trott. Min uppsägning har med andra ord kommit till fel hyresvärd, på hänvisning av den felande hyresvärden alltså, som även är kallad fastighetsskötare åt min egentliga hyresvärd (dom har alltså nåt sammarbete dom två).. Det strular till det betydligt i min stackars överhettade hjärna.. och ekonomin. Och allt annat.

Fick tag i helpdesk och fick "hjälp" att logga in på sundsvall.se.. Det kändes mer som att det var jag som skulle hjälpa honom typ, för han var sjukt förvirrad, och kanske turk/norsk. Eller bara turk. Inte för att det spelar nån betydelse, men man låter ju inte direkt smartare varesig om man är norsk eller turk eller turknorsk. Just sayin'.

Hade ett gräl med Eves far som i min värld pågick från kl 10 på morgonen till typ kl 22 ikväll. Sjukt påfrestande att man inte ska kunna bara komma överrens!

Har idag haft besök av först Emma och Lövet, mycket trevligt! Vi åt kinamat och spelade "det borde man ju kunna" som jag fick av syrran i julklapp :) Sen avlöstes dom av Malin och Erika. Vi drack kaffe och åt kexchoklad och pratade om ROLIGA saker. Flickorna kan :) Happyhappy.

Min hälsa är fucked up. Jag har ätit klart pencillinet nu iaf, och ögonen är i princip botade. Dock är hårbottnen så sjukt sargad så det är otäckt.. Sen dök det ju upp en och annan biverkning på pc.et också, men jag börjar få bukt med det.. Däremot har det dykt upp mystiska knölar på mig.. två st bakom örat (känns ungefär som broskknölar) och en på halsen på andra sidan.. och nej, det är inga finnar, det är jag hundra på för jag har haft min beskärda del av finnar på halsen sen jag blev gravid typ. Men jag lär väl få gå till VC igen och kolla dom där knölarna så jag inte har fått nån äcklig cancersort..Eller nåt annat lika läskigt..

Korta drag var det ja.. sorry.



Cool bild :)