Jag gillar helg

Det kan jag säga, även fast man kan tycka att den ena dan borde va den andra lik när man är mammaledig. Det är ändå trevligt med helg. Den här helgen har hittills varit kanon. Jag åkte hit till Johannes i fredags typ vid 14. Han kom hem från jobbet strax efter, och så tog vi det lugnt ett tag, jag fick mat, j laddade ner det senaste greys åt mig och så småningom gick vi till Linga o Linus och tittade på idol. Eller som vanligt umgås man ju mer än man tittar men ja, trevligt var det! Det dök upp diverse annat folk också helt sonika men det gjorde ju inget. Innan vi gick hem tog vi en kort sväng förbi Js kompis Erik. Sa tjena ungefär och gick sen.
Igår vaknade jag före evelin, vilket är så ovanligt att jag kan säga att det aldrig hänt faktiskt, så jag passade på att kissa och sånt, som jag alltid brukar få vänta med tills kl 10-11 när jag är här eftersom jag inte har nånstans att sätta evelin. Inge gnäll alltså, det går så bra så, men det var även trevligt att ha en stund för sig själv på morgonkvisten. Johannes flög upp vid halv nio för då stod hans mamma utanför med hans hund Ammis som han skulle ha i helgen då. Vi åt lunch här med Js kompis Staffan iaf. Han blev dö förälskad i evelin och när dom ändå var i birsta så köpte han en princess-boll och ett par fotbollsstrumpor åt henne. Jag tror dom hoppas att hon ska bli fotbollsproffs eller nåt :P Johannes köpte två leksakspistoler till sig själv... Se filmklipp på fb.. sen på kvällen gick jag till Ronja där hon jag o anna hade lite tjejmys med kex o ost. Jag gick tillbaka hem till Johannes vid nio för eve ville sova. Då hade Johannes råkat ha sönder eves boll så det blir nog ingen fotbollskarriär för henne ändå.. Idag ska vi ut till stöde till Js mami och typ äta mat tror jag. Det blir spännande, jag kanske är lite nervös också, men det skulle va lite då! :P


Den här dan började ju bra

Vaknade då kl 9. TUR! Då var det en halvtimma kvar på telefontiden så jag fick tag i den jag ville ha tag i och så. Verkar iaf rätt lovande. Ryggen är dock fortfarande paj. Inte bra. Sen råkade jag peta in min nagel i Evelins öga när jag skulle flytta på morgonrocken så att hon skulle få äta. Hon skrek som en stucken.. bäbis. Vilket hon också var ju. Tänk att man kan få så dåligt samvete att man börjar grina när man råkar göra illa sin lilla plutt. Fy fan. Sen krossade jag ett glas. Vad är det frågan om!? Nu får det räcka. Jag ska iaf åka iväg med syrran ett tag, det blir ju bra. Vi ska spana in nya Dollar Store och sen åka till Ikea. Jag ska köpa en madrass till Evelins resesäng som står hos Johannes så hon inte behöver ligga så hårt när vi är där. Då kommer man ju vilja vara där lite oftare också kanske ;) I helgen ska vi iaf vara där. På fredag åker vi dit, går till Linda o Linus och kollar idol på kvällen (jag tror jag får med mig J dit också), sen på lördag ska vi softa järnet hela dagen. På kvällen går jag till Ronja som bor granne med Johannes och har myskväll med henne och Anna som också är i stan! Äta kex och ost och prata skit. Sen tillbaka och sova hos J igen. Han ska va hundvakt åt sin egen hund lördag o söndag så det blir också spännande, för henne har jag aldrig träffat. Nån gång på söndag åker jag väl hem iaf. Lagomt. :) Nu återstår att se vad som ska hända för nå skit idag då. (inspiration tagen från masdjävlar)

Men det är ju helt sjukt.. Del fyra

Jag sa väl att torktumlaren inte funkade? Ja så då var jag ju tvungen att bära upp allt det blöta som utan problem fyllde upp en hel ikeakasse, plus att jag hade evelin på höften. Halvvägs upp för trappan hade jag eve typ i knävecket och ikeakassen i armvecket så jag satte ner påsejäveln. När jag skulle lyfta upp den igen så tackade ryggen för sig och stämplade ut. Toppen. Har fulla torkskåpet med kläder som skulle behöva komma upp men jag vetefasen hur det ska gå till. Nån som tror på karma? Visst sa jag att jag inte hade några torra lakan heller va?


Del tre..

Torktumlaren blir inte varm, allt är blött och kallt. Har inget lakan att sova på inatt. Barnet är argt också.


Följetong; dagen från helvetet

Jävla kleptomangrannar.. Min nya vanishburk är tom!!!!! Säker på att dom tar av mitt tvättmedel också..


Menvafaaaaaaan

Ibland har jag fan ovanligt mycket oflyt i mitt just nu overkligt otrevliga liv. Okul. Imorse skulle jag alltså ringa kommunen, telefontid mellan 8.30 och 9.30., hade ställt klockan och påminnelse o allt.. Men när evelin tar sovmorgon kan tydligen inte ens världskrig väcka mig, så klockan tio när jag slog upp ögonen och såg solen förstod jag att jag hade försovit mig.. Toppen. Men det är ju inte slut än, det var ju bara morgon! Evelin bajsade ner hela badrummet, bara en sån sak liksom! Jag slog huvet när jag skulle ta schampooflaskan i duschen. När jag skulle ta ut soporna slog jag på båda babyvakterna på samma plats och väckte evelin med rundgång. Kollade kontot och såg att jag hade fått ca tusen kronor i mammapenning denna månad. Det är typ 7000kr för lite. Ringde och fick förklarat att jag har inte ansökt för mer än fyra dagar. Högst 30 dagar tar det innan jag får en ny utbetalning sa dom. Kände paniken eftersom jag har en brutal skatteskuld som ska betalas om sisådär en tio dagar, plus räkningar. Jag ringde iaf till Skatteverket för att be om anstånd eller åtminstone få göra en avbetalningsplan men dom sa blankt nej. Ringde fk och grinade. Den förskräckta tjejen i andra änden fixade så att jag får pengar på fredag iaf, gulle henne! Men hon passade samtidigt på att informera mig om att jag har bara 40 dagar kvar att ta ut i ledighet, om inte pappan överlåter dagar till mig.. Men det räknar jag med att han kommer vägra.. Men jag lär fråga iaf. Annars vete faan vad jag ska göra. Eve behöver mig fortfarande på heltid både enl BVC och mig själv så jag kan inte börja jobba iaf.. Hm. Vill pappan det bästa för sin dotter ser han väl till att jag kan fortsätta va mammaledig. Upp till bevis typ. Hmm har det hänt nå mer skit idag då.. Det har det nog inte. Men kl är bara tre än, och jag har tvättstuga kl fyra. Då kan ju vad som helst hända, det vet vi ju.


Denna dagen

Idag har varit en vanlig dag. Evelin väckte mig i vanlig ordning mycket tidigare än önskvärt, vi klev upp, käkade frukost och såg på tv typ. :) Linda hörde av sig och undrade om vi skulle åka och knäppa höstbilder med hennes nya systemis och det gjorde vi också. Det blev säkert nån bra bild men jag har inte fått se dom än. Jag lär lägga upp nån när jag fått :) tog ett med fånen iofs, den kan jag kanske lägga upp. Fast den blev säkert både jag o eve mongis på bara för det.
Sedan när vi fotat så åkte vi hem hit och gjorde en panna kaffe som vi också drack. Vi kunde som vanligt inte låta bli att musicera lite heller. Btw, som den genomtänkta tjej jag är placerade jag min kopp med kallt kaffe framför evelin så hon välte ju den på två röda sekunder. Tur det var en del kaffe o två delar grädde iaf så hon inte brände sig, men synd på kaffet.
När Linda åkt kom syrran, och kort därefter kom mamma och moster Lena med kinamat och bullar och vi benade lite i sånt som behövde benas i. Det är verkligen tur att jag har en så bra och engagerad familj! <3
nu ska jag gå och krypa ner med min dotter som jag ammade till sömns i den stora sängen. Och just ja, bilden. Testar.


Katt-business

Jag gjorde ett sista ryck när det gällde katterna, för jag känner att det verkligen inte håller längre. Jag vill verkligen bli av med dom, men jag vill också såklart att dom ska ha det bra så eftersom jag inte hittat nåt hem åt dom har dom blivit kvar här, istället för att hamnat på nåt katthem eller katthimmelen. Hur som helst så tog jag och mailade de två som tidigare hade varit intresserade men blivit förhindrade av massa olika anledningar, typ brutna båtben och dödsfall och sånt, för jag tänkte att det har ju ändå gått några månader sedan sist och kanske omständigheterna förändrats. Fick svar ganska omgående från den ena fakitkst, men hon skrev att dom inte var intresserade eftersom hon hade typ 11 gerbiler och 5 guldhamstrar där hemma. Jag blev skitbesviken och tänkte typ kasta datorn i golfvet, men jag läste klart först, och då skriver hon att hon har en kompis som var jätteintresserad! Dom bor i hus utanför hudiksvall och har en katt sen tidigare. Tjejen och hennes pappa hade diskuterat saken nu ikväll och då hade dom kommit fram till att dom vill ta katterna, i alla fall på prov! Så det är ju jääävulskt lovande! Jag sa att dom självklart får komma tillbaka hit om det absolut inte skulle funka med den gamla katten, men jag hoppas verkligen det kommer funka. Jag ska prata med dom imorgon iaf. Håll fjorton tummar för mig och Scala och Sully! Och för Evelin också för den delen, hon börjar tycka det är lite störande att alltid ha ett katthår i munnen.



Angående det tidigare inlägget så känner jag mig faktiskt lättad av era kommentarer.. Lina, det är sjukt skönt att höra att ni gör likadant som jag gör.. :) Vi kommer ju följas åt i utveckligen så vi får byta tips med varandra när man inte längre kan amma dom till sömns då.. :) 
Och Emma, du har så sjukt rätt i att alla barn är olika. Och det kommer säkert att ge sig självt så småning om. Jag hoppas ju bara att hon får lov att vara med mig tills jag slutat amma så att hon har någon ny somna-rutin. Annars tycker jag grymt synd om henne och jag kommer lida vid tanken på att hon ligger och skriker sig till sömns. Om hon ens somnar. Hon kanske ligger i sina egna spyor och grinar bara.. nnnooo sjukt hemskt att skriva så i offentlig blogg, men det är liksom sånt som snurrar i mitt huvud i alla fall. Jag är en mami.

Mitt älskade hjärta

Lilla Evelin är nu 6mån och en vecka,.. det är ju helt sjukt hur snabbt tiden går! Hon är fortfarande lika lugn och snäll som när hon var nyfödd typ, fast med lite mer vilja och röst såklart. Det är ett ganska skönt stadie nu faktiskt.. hon kan inte krypa eller så, så man vet ju precis var man har henne, sammtidigt som hon ändå är så pass gammal att hon roas av leksaker, så jag kan tex ha henne i hokuspokusstolen med några leksaker framför och hon sitter nöjd medan jag tex duschar. 
Någonting jag däremot har gett upp är det där med att få henne att somna själv.. igår var typ den jobbigaste kvällen jag haft sedan jag fick barn.. Hon grät när jag la henne men jag sjöng för henne och hon lugnade sig ett tag.. men sedan började hon gråta igen och man har ju fått tipset att bara prata lugnt med henne och alltså inte ta upp henne.. men hon slutade inte gråta, utan det slutade med att hon spydde ner heeeela jävla sig själv och hela sängen... kände mig som en barnmisshandlare och jag kommer aldrig utsätta min lillpärla för det igen. Om fadern i sällskapet fortfarande räknar med att han bara ska kunna ta henne när hon är ett år så väntar honom en jävulsk utmaning. Ett rent helvete skulle jag säga, för jag har till och med släppt tanken på att någon gång kunna ha barnvakt med översovning. Jag kan faktiskt inte ens se hur jag skulle kunna vänja henne vid nånting annat än samsovning, även fast jag helt klart skulle vilja det.. skulle behöva en sån där supernannycoach som kan och vet och är bestämd.. för jag är bara jag, och jag älskar min dotter mer än livet självt. Så jag tänker alltså inte experimentera med nå jävla fem minutersmetoder eller nån annan skit. PUNKT!!



Varföööör

För nu har jag köpt en ifån. jag behövde en sån. rättare sagt så tog jag ett prisvärt o bra abonnemang och betalade inget för fånen. Bra skit.
Varför kan jag inte publicera från fånen??! Blir detta publicerat så betyder det att det funkade :)


Jag har faanimig fått nog!

Det tar i regel väääldigt lång tid för mig att lessna, på riktigt. Att verkligen få nog. Men jag har nått den gränsen nu. Det tog typ fem år skulle man kunna säga, eller så är det bättre att säga att det tog ganska precis ett halvår, men i vilket fall så har jag nått min gräns. Det är lugnt och skönt ett tag och man tänker att det här kommer nog att bli bra ändå. Det kommer funka, det har nog gått upp ett ljus till slut liksom.. men det kommer utan undantag ett plötsligt bombnedslag när man som minst förväntar sig det.. Jag har alltid försökt ta allt med ro, även fast jag varit helt vansinnigt förbannad. Jag har liksom låtsats som ingenting och hållt god min när det behövts men nu tänker jag inte ta några mer tvära kast. Jag är klar. Jag orkar inte gå runt och vara orolig och rädd längre och jag orkar inte vara förbannad. Jag är klar helt enkelt. Fast det har bara börjat än.. Gloves off.



(uppenbart stulen/lånad bild)

Bloggtorka

Det har varit bloggtorka nu ett tag. Det beror främst på att jag är en trött jävel. När Evelin sover passar jag också på att sova. Nu ligger hon och sover, så det innebär att det inte blir något blogginlägg idag heller. Om blogg-appen i min nya fina i-fån hade funkat så hade det blivit betydligt fler uppdateringar men nu är så inte fallet.
Jämn i humöret - arg jämt. 

Gonatt!

Dagen. Måndagen.

Dagen har varit fin, tackar som frågar.! Vaknade imorse intill en Evelin med största leendet och en Johannes som gnuggade gruset ur ögonen och såg sjukt bitter ut. :) Han hade jobbat till 03.30 på casinot och skulle upp 08.00 för att bege sig till sitt vanliga jobb. Synd om han typ. Men jaja, jag och Eve myste på till typ kl 10. Då klädde vi på oss och gick till stan. Hon somnade ganska omgående i vagnen. Från stan tog vi bussen till sjukhuset där vi började med att äta lunch med mamma/mormor. Eve sov fortfarande. Vi hälsade på både bekanta och obekanta ansikten där på kvinnoklin. och sedan visade mamma vägen till barnmottagningen. En sköterska eller liknande kom och hämtade oss så att vi fick väga och mäta först. Sist vi vägde så vägde hon 7020g. Det var tyyyyp tre veckor sedan. Nu vägde hon 7600g! helt sjukt. Men ah - ingen som säger att det skulle vara nåt dåligt iaf så jag är bara glad att hon går upp i vikt. Sedan fick vi komma till doktorn iaf. Han tittade och klämde på Eves smultronmärken och sa att det såg ut som helt typiska hemangiom, alltså smultronmärken. Det han hade kunnat få hålla för sig själv var ju att det är en sorts tumör.. visserligen helt ofarligt, men det är sånt som man som mamma INTE vill veta. Smultronmärken funkade bra för mig! Googlade lite också och då står det såhär:

Ett hemangiom är ett "blodkärsnystan", dvs en tumör som utgörs av blodkärl. Vi människor kan ha dessa i huden, i tarmen och på många andra ställen i kroppen, och oftast orsakar de inga men. Hemangiom, som ofta kallas kavernösa hemangion, kan också finnas i levern. Inte heller där orsakar de några symtom, men bjuder på diagnostiska svårigheter. Sjukdomen är alltså helt ofarlig, men problemet är det, att andra - och farligare förändringar - kan se likadana ut i ultraljud.

Hur som helst så ska Eve få komma på ett UL och kolla på levern. Men jag tänker inte oroa mig innan någon säger att jag bör oroa mig. Jag lever på det där med "helt ofarlig" så länge.

Btw, Eve vaknade precis innan undersökningen, så de bekanta och obekanta ansiktena fick se lillhjärtat vaken också. Vi stannade på deras eftermiddagsfika. Det var gott med kakor och sånt. Fick en krämbulle av mamma :) Därefter åkte vi till colorama och köpte färg till mitt vardagsrum och syrrans badrum. Det var 30%, men ändå mycket dyrare än jag hade räknat med. Skit. 
Nu är det som sagt kväll, och Eve sover fortfarande. Hon är inne på tredje timman nu så jag blir mer och mer säker på att hon inte kommer att vakna föränn hon ska äta inatt. Och då kommer hon somna om på en gång. Alltså ingen nattningsritual ikväll. Jag lägger mig nog och sover här i soffan jag då. Så flyttar vi oss till sängen sen när Eve aktiverar eating-mode som Linga skulle sagt. Och jag säger. 

Gonatt så länge!

whaaat!?

image description

Hittade den här bilden bland det jag supposedly ska ha laddat upp på bloggen.. men va..? Har aldrig sett den!? Och vad är det där blå för nåt? sjuuukt skumt... och lite läskigt

Snuv

Jag är faktiskt snuvig. Men det var inte det jag skulle säga.. Det var det att Evelin snuvade mig på den nya nattningsritualen ikväll genom att somna kl 19..! Det var ju så att jag igår införde "somna själv"-ritualen. Jag la Evelin i sin säng när hon var vaken men trött, sjöng gonattvisa och gick ut. Hon grät såklart, men jag gick in och påminde henne om att jag fanns då och då, sjöng lite mer, pratade vänligt och gick ut igen. Höll på så tills hon somnade. Hon låg och klippade efter andan i sömnen i typ en timma efter att hon somnat, och jag kan lova att det värker i mig, men det är ju ändå nånting hon måste lära sig nån gång, och enligt experterna helst innan 7mån. Hon är nu 6mån gammal så då är det ju på tiden. vid 7mån kommer dom i någon form av separations-fas, och då ska det tydligen bli myyycket svårare. Så jag testar såhär. Men som sagt, ikväll blev det inget av! Smart unge.. passar på att somna vid vad som skulle vara det NÄST sista målet för kvällen... Hon brukar ju sova en stund på kvällen men bara en halvtimma högst. Nu har det gått två timmar så jag antar att det är natt nu då? Hon ligger i sina vanliga kläder i vagnen..jättedumt. Minns inte om jag hann byta blöja heller. I en kärnfamilj hade jag tagit den här diskussionen med pappan, om hur vi ska göra.. väcka henne och ta på pyjamas och byta blöja eller låta henne sova? Väcker vi henne så kanske hon är pigg och kan inte somna föränn typ tolv inatt.. men ska hon sova i den där blöjan då? Och dom där kläderna? I vagnen? 
Men nu är vi ingen kärnfamilj. Det är jag och Evelin. Ibland en Johannes också men han lägger sig inte i det där med bläjor så mycket, och förresten ligger han hemma och sover like a boss så den här duskussionen går i mitt eget huvud. Det är bara det att när man diskuterar med mig får man sällan några vettiga svar, det har jag insett nu när jag försökt. Så förlåt till alla som nån gång försökt.. jag ska bättra mig. 



Filmklippet då


En vecka med Näsbert

Jag har en sömntuta till dotter så jag passar väl på att skriva ett inlägg. Jag försöker tänka vad som hänt sen sist bara.. Jag var ju på ljusparty.. sen i lördags var jag på barnloppis med Leila o Ploppen. Jag köpte inte så mycket, typ tre klädesplagg och sedan köpte Leila tre leksaker åt Eve. Hon tycker dom är sjukt roliga :D Jag filmade på henne när hon lekte och kollade på det nu och då ser jag att hon ser inte direkt ut att tycka att det är roligt men jag tror ändå hon tycker det.. :P Lägger upp filmklippet i nästa inlägg för jag tycker det är bökigt det där med att "bädda in".. 
Hur som helst, lördagkvällen spenderade jag hos Lövet och Emma. Vi åt middag, fläskfilé och potatisgratäng och SÅS. Sedan skulle vi ha paj till efterrätt men då kom Emma på att det bara fanns pyttelite marzánsås och det är ju den som är godast. Så då ändrade vi planerna, gick på affärn och köpte grejer så det blev en annanaspaj istället, med glass. SJUKT god! Emma är en riktig Leila bakar! Jag och Evelin gick hem strax efter åtta i alla fall. Vi hade vägarna förbi o'learys där Johannes var med fotbollslaget så vi skulle morsa på honom, men det slutade med att han slog följe med oss hem. Ovant med en lagfest som slutar typ kl 21 på kvällen ;) 
Evelin sov sött i vagnen i alla fall men hon vaknade när vi kom hem. 
Sedan kom en söndag. Niklas kom till stan och vi åkte ut till njuris och bodde över en natt hos hans pappa så att han skulle få vara med Evelin hela måndagen. Jag hade väl inbillat mig att jag skulle kunna sova ut på morgonen men det var ju tvärkört eftersom jag är van att kliva upp och äta typ kl 8. Då inbillade jag mig istället att jag skulle få vila någon stund på dagen, men jag gjorde bara typ tre försök. 
1a försöket: Niklas kommer på att vi borde gå ut på en promenad. Lät som en bra idé så vi gjorde så. Evelin somnade i vagnen så när vi kom tillbaks så fick hon ligga kvar ute och jag tänkte passa på att vila då istället. Alltså försök 2: Niklas ville också vila och ville inte lämna Eve ute. Han hämtar in henne - hon vaknar - Jag fick ta henne och Niklas fick vila. Men jag är int' bitter. ;) 
Vi käkade och fikade eftersom det var bullens dag, och sedan fick vi skjuts hem av Eva. Evelin skrek som en stucken gris hela vägen hem, så nu har jag bestämt att vi aldrig ska åka bil efter klockan 19 på kvällen igen. För det är då hon är sådär hysterisk. Eva har en teori att hon kanske blir mörkrädd.. jag vet inte alls. Kan ju va så! 

Förresten så vet jag inte om jag skrivit det, men Eve hade ju en tand på väg. För någon dag märkte jag att det är ju på väg två st! Båda dom nedre håller på att kika upp. Så hon är grinig och lite snörvlig och dålig i magen. Det är sjukt festligt att va mami ibland :P 
Igår kom mamma/mormor hit och hälsade på en sväng. Det är alltid lika trevligt att få prata lite strunt och fika och gulla med ongen. Hon hade även handlat med sig lite youghurt och mjölk till mig och det var välbehövligt. Jag hade alltså gjort en beställning på detta så det var inget egen initiativ från hennes sida ;) 
Idag väntar jag besök av Emma och Stefan som ska få bli bjudna på lite kaffe, sedan ska jag få skjuts till Gärdehov för att träffa Emmeli som jag gick musiklinjen i Kalix med. Hon gick artistlinjen och jag gick afromusiker för att vara mer exakt. Hon är i alla fall i stan för att ställa ut sin hund om jag fattat rätt, så jag ska passa på att träffa henne nu eftersom vi så smidigt missade varann när vi båda var på Jokkmokk-marknaden. 


Alltså härregud hur länge ska hon sova!?





FAIL

Jag fick för mig att jag skulle färga underhåret lite snabbt såhär på nattkvisten. Evelin vaknade och ville äta. Håret är lite grönt. Jag vet inte om dessa två fakta hör ihop på något vis men rent spontant känner jag att det inte var en bra idé i alla fall. Men förmodligen kommer jag göra samma misstag igen för att få bort det gröna. En annan kväll.