<3

Jag märkte nu att man med min kamera-app kan hämta bilder från kanerarullen och redigera i efterhand också! Sjukt pleasent :) då kan jag förbättra bilder som blivit väldigt mörka och så.. Och göra nåt bra av bilder som blev fina. Yes.


Stefan is familjefar ;)


Angelica är kuuuung!

Tack vare henne har jag troligast blivit av med min lägenhet nu! Man ska väl inte ta ut segern i förskott för vi har inte fått tag i hyresvärden än men.. såhär är det i alla fall..: Jag har ju försökt få tag i nån som kan flytta in i min lägenhet innan dom där tre uppsägningsmånaderna, och jättemånga toppensnäckor har delat mitt inlägg om det, på fb alltså.. Men Angelica var typ tio gånger smartare än jag och gick in och kollade på folk som söker lägenhet på blocket, tog tag i saken och smsade typ fem stycken tror jag det var.. och idag kom en av dom och tittade, och det visade sig att han redan hyrde av samma hyresvärd, och dessutom kände han som äger hela alltihopa, så förhoppningsvis går det skitsmidigt det här! Och just ja, det bästa, han VILL ha min lägenhet! :D Jag har (peppar peppar) alltid sånt jäkla flyt när det gäller just lägenheter och flytt.. först fick jag en jättetrevlig tvåa i skönsberg som första egna lägenhet (bodde ju med André först).. sen när jag började fundera på att sälja den för en flytt till härnösand så dyker det upp en lapp i trapphuset där det står "önskar köpa en tvåa på den här gatan, renoveringsbehov inget problem" typ.. och dom tog och köpte min lägenhet! slapp hålla på med mäklare och annonser och sån skit.. sen fick jag en fin etta i härnösand med kort varsel, fick till och med välja mellan två ettor. Sen blev jag ju gravid och så började vi fundera på nåt större, och vips kommer ett mail på jobbmailen från en tjej som ville hyra ut sitt hus i centrala härnösand.! Det var ju taget, jättefint arkitektbyggt litet hus för 5000kr/mån, inkl el. ! (det är ju en historia för sig hur strulig hon var som hyrde ut, men den har nog de flesta hört..). Sen när det började närma sig Evelins födsel så ville man ju tillbaks till sundsvall och familjen, och vem vill bo och vara mammaledig i en stad där man inte hör hemma eller har några vänner eller familj? Eftersom strulpellen med huset ville flytta in i huset igen NYSS så behövdes en lägenhet i sundsvall också jättenyss! Hittade en annons på blocket utan bilder, inflyttning snarast, så jag skickade mamma att kolla på den, frågade om den var fin och bestämde mig sedan för att ta den rakt av. Så på någon vecka så var den flytten också avklarad. Och det var alltså den här lägenheten. Som jag trivts helt jättekanonbra i! Och nu verkar det som att det tänker flyta igen. Sånt gillar jag. Och det är alltså tack vare Angelica. Tänk att det finns så himla snälla människor, som gör sånt här för en även fast man liksom inte ens umgås! Helt otroligt tycker jag. Jag ska också bli en sån människa. En snäll jävel :D

Senaste nytt

Där det spelar roll.
Jag är förbannad.


Bad

Idag har vi haft badhuspremiär! Vi var med Linda och Leon till alnöbadet för att möta upp emma Stefan och Charlie. Evelin ville inte bada så hon höll upp benen ur vattnet, och det var faktiskt skitkallt så inte ens jag ville bada. Eller inte ens förresten.. Jag hatar att bada så det är inget mått att gå efter. Vi badade iaf i ett par minuter innan vi klev upp :P
Leon däremot var rutinerad badare så dom badade längre. För att inte tala om Charlie!

När jag kom hem hade eve somnat i bilen så hon fick sitta kvar i stolen. Hon sov i typ två timmar så jag hann städa större delen av lägenheten och avverka en hel del telefonminutrar också. Sen kom mamma hit och vi kollade närmre på bilbarnstolen. Känns som att det inte ska vara ett alltför stort projekt att montera den iaf.

Jag fick det jag allra mest önskade mig i julklapp iaf, friska(re) ögon! :D tack tomten!


Awsome!

Hann inte sjunga mer än tre verser på fattig bonddräng innan Evelin somnade idag. Två minuter över åtta, det kan ju inte bli mer precis än så!

Idag har vi varit och fikat på innergården med Ronja, Sofia, Marie, anna, emma a och tuva! Det var helt underbart att få träffa alla igen! Vi hängde alltid ihop i högstadiet, vi gick alla i samma klass utom tuva, men hon var med i vårt gäng ändå. Vi saknade dock ida och Emilia. Vi var tvungna att uppdatera varann på var i livet vi befann oss, vad vi gjorde och var vi bodde och sånt, men sen var det precis som att inga åt gått alls! Helt otroligt att tiden kan stå stilla sådär.. Eller inte för alla kanske, anna och Ronja har jag ju träffat innan, men dom andra är det år sedan jag träffade! Inte ida heller förresten. Men Emilia kan jag inte ens säga hur längesen det var jag träffade. Jättemånga år! Synd att inte alla kunde va med..

När jag kom hem möttes jag av en bilbarnstol. Mamma hade varit en goding och tagit med presentkortet Niklas köpte och köpt den stolen vi kollat ut! Imorgon ska vi kolla igenom instruktionerna lite iaf. Jag ska nog också åka och bada med Linda och Leon och Stefan och Charlie vid ett också och det blir nog spännande för evelin har aldrig varit på badhus förut.. :)


Hemma

Nu är jag i hemmets lugna vrå. Jag har haft den bästa julen EVER. Hade inte ens kunnat föreställa mig hur bra den skulle bli faktiskt. Imorse skrev jag ett mindre muntert inlägg förstås när jag satt med ett rastlöst barn i sovrummet där vi bodde över, men det lät nog mycket värre än det var, för det jag hade skrivit som raderades var bara glada saker faktiskt :) jag skrev om hur vi först var hos mamma och hade det mysigt och fick så otroligt mycket fina julklappar, både jag och Evelin. Johannes fick också julklapp, ett presentkort från mamma o Leif på Jack & Jones. Därefter åkte vi till stöde och firade vidare. Johannes har en helt sjukt mysig familj. Hans mamma är verkligen en sån där idealmamma ni vet. Typ som min, fast hon är ju såklart i mina ögon bäst. Jag trivs som fisken i vattnet däri stöde iallafall. Där åt vi julbord och delade julklappar igen och fikade och myste. Evelin trivdes också, och hon somnade hur bra som helst på kvällen. Vaknade nån gång på natten bara men deg gör hon ju hemma med. Idag fortsatte julfirandet. Evelin vaknade sju så då gick Johannes och hämtade tunnbröd och ägghalvor som vi åt till frukost på vårt rum. När alla klivit upp så spelade vi lite Wii och fikade igen :) jag gjorde en mii till wiispelet också, och enligt Wii var jag underweight så jag ska äta upp mig lite och lata mig extra mycket framöver ;) lite senare på dagen kom Linnea och Rickard. Det är så himla lustigt, jag och linnea blir svägerskor kom vi fram till! :P sjukt lustigt. Och himla roligt, att det ända sen gymnasiet har slumpat sig så att vi liksom följts åt på nåt vis. Gymnasie, Kalix, vi har spelat på massa dop o bröllop tillsammans och nu har vi på nåt Luther sedligt sätt hamnat i samma familj också. Jättelustigt, hur det kan bli! :)
Hur som helst, vi åt julbord igen, fick nån form av glass-cheezecake till efterrätt, och efter ett tag så liftade jag med dom hem. Johannes stannade kvar, men jag ar tvungen att åka för imorgon ska jag träffa gamla klasskompisar från högstadiet! Ska bli skitkul, det kanske kommer nån bild när det är gjort. :)

På vägen hem hade vi en nära-krocken upplevelse. En bil svängde ut rakt mot oss så han hade kört in i oss om inte Linnea reagerat så sjukt snabbt och sladdat undan. Vi blev skakade allihop så vi parkerade ett tag och andades ut innan vi körde vidare.

Nu är jag hemma igen och ska snart sova. Evelin somnade lika duktigt ikväll också. Stolt mamma. Gonatt!


Juldagsmorgon

Sitter i ett tyst avart rum och väntar på att familjen Ödmark ska vakna. Eller tyst förresten.. Magen bubblar och eve gnäller. Varken hon eller jag har det speciellt roligt just nu men om ett par timmar till hoppas jag antingen att eve sover eller att alla andra här har vaknat så jag inte måste sitta rakt upponer här.. Skrev ett långt inlägg och berättade om våran julafton men det raderades så nu är jag skit förbannad och vägrar skriva nåt mer. Mobiljävel.


Ute som en lampa!

Evelin somnade lila snabbt idag som igår! Kan det vara så att hon har en bra period rent utav? Jag hoppas i alla fall att det isf inte blir förstört av att vi sover borta imorgon. Det var iaf väldigt roligt att få jämföra med lovas vanor :)

Även så vet jag inte om jag skrivit det än men jag har fått börja med pencillin nu mot mina diverse krämpor, dvs ögon och eksem och ögonexem och så. Jag vet inte om jag märkt så mycket skillnad än, mer än att jag blir sjukt tärd i magen av dom. Annars har jag fått en salva till ögonen också som egentligen ska va i ögonen men jag ska ha den utanpå. Men doktorn sa att det inte gjorde nåt om det kom in i ögonen heller så det slinker in en klutt nån gång också. Fast det är inte så mycket med flit, men eftersom det behövs i typ tårkanalerna så blir det ju så. Sen har jag fått lösning att he på eksemen i håret också. Det svider och bränner som satan, men det är ändå bra tycker jag, för då behöver jag inte klia.

Idag har vi varit i birsta med pappan Niklas. han betalade ett presentkort så vi kan köpa en ny bilbarnstol i mellandagarna då dom har extrapris på en som vi vill ha. Det var ju schysta bönor.

Nu väntar jag på Johannes som sitter på bussen på väg hit. Jag har inte träffat honom på hela veckan så det blir underbart att få se'n!

Imorn firar vi jul tillsammans. Mys! Puss o gonatt!


Hoho!

Eve tycker den där funktionen på iphone där man ser sig själv när man knäpper kort är sjuuukt festlig och skriker och ler när hon ser sig själv :)


Kors in the tak här också!

Ikväll slog Evelin någon sorts rekord! Hon fick välling som kvällsmål fem i åtta. Käkade, tog på pyjamas, borstade tänderna de tre (tuggade på tandborsten några minuter), läste barbapapa, la sig i sängen.. Jag sjunger alltid fattig bonddräng när hon ska sova, mest för att jag tycker den är fin själv, men också för att om jag sjungit den fem gånger, då vet jag att jag suttit där ungefär 25 min. Eftersom den är lång och jag sjunger långsamt så tar det ungefär 5min att sjunga hela visan nämligen. Jag brukar däremot få sjunga den uppåt tio gånger innan hon sover riktigt.. Ikväll grinade hon de två första verserna, slutade grina på tredje, och hade i princip somnat innan jag sjungit klart den första gången.! Jag satt dock kvar och sjöng den en gång till, och nynnade melodin några gånger efter det också, bara för att hon inte skulle vakna till igen när jag slutade. Men nu kommer jag då osökt att tänka på.. vad har jag gjort rätt idag då?? Varför gick det så sjukt smidigt att få henne att somna just ikväll?? 

07:05 vaknar hon. 
07:30 får hon välling till frukost. 
sitter och gosar i soffan i typ en halvtimma, tills hon blir rastlös.
08:00 - springa i gåstolen. 
leka.
leka.
leka.
Amma.
10:30 trodde jag hon ville sova middag men hon vägrade. I en halvtimma typ.
11:00 äta kallopps till lunch, katrinplommonpurré till efterrätt.
11:30 sitta på överkastet på golvet och leka.
leka .
leka.
12:30 Sova middag!
15:30 vakna!!! (hur lång lur tog hon..!!)
16:00 lite gröt med fruktpurré.
lekalekalekalekaaaaa.
18:00 Amma lite.
Bajsa.
20:00 sovrutin.

Det enda jag kan se är att hon sov en lååång lur istället för två korta idag.. Och att hon bajsade.. kanske var därför hon somnade så gott.. jag vet inte. Imorgon blir det svårt att pröva att göra likadant för då ska vi möta hennes pappa på stan och köpa nån julklapp åt henne, och sova i vagnen är the skit säger Evelin. Men vi får väl se hur det blir som egentligen.nu har jag skrivit ner det iaf så jag har ett schema att gå efter om jag ska försöka efterlikna den här dagen framöver. :)

Nu är julen ganska så spikad i alla fall. Johannes firar med oss på förmiddan hos mamma i granloholm, sedan åker vi till hans familj i stöde  och blir kvar där förmodligen till annandagen, om vi inte åker hem på juldagen. Vi har inte bestämt oss än :) Tror i alla fall att den här julen blir den bästa på flera år. Eller den bästa nånsin egentligen eftersom det är första julen jag har Evelin med. :) Förra julen låg hon i magen och sög åt sig av all julmat, men i år är hon utanför min mage.. :) 

Jag önskar mig friska ögon i julklapp..

Eländes jävla elände....

Jag är så överjävla less på min tillvaro nu. Jag fyllde år den 20e november och då hade mina ögonproblem ganska nyss dykt upp och det är ju inte precis bättre nu, en månad senare. FÖRBANNAD blir jag! Och så blir man hänvisad till höger och vänster utan att få nån ordentlig hjälp.. Jag ska stämma nån om jag blir blind. För det skulle inte ens förvåna mig. Jag har nyss tappat bort decubalsalvan jag smörjer runt ögonen med så det dröjde inte länge innan det sprack och började blöda igen. Desperat som jag är tog jag idomin istället, så nu ser jag ut som ett ännu värre monster än innan. Men det är som tur är bara jag som ser mig, för evelin har somnat och Johannes är hemma hos sig och fixar med lägenheten för det skullle komma nån mäklare på torsdag. Dock är ju lillebror här men han bryr sig inte om min existens öht. Syster hämtade honom precis förresten så nu har hon också sett mig. Hon sa inget. Hon är väl van att jag ser knäpp ut. Det börjar förresten alla de ovan nämnda bli.

Men ursäkta ord-diarrén, men det är i alla fall bättre än vanlig diarré tycker jag.

Hejhej


Så var det ju

Jag skulle ju lägga upp en bild, det hade jag glömt! Och nu såg jag att jag inte hade nån bra heller.. Men ändå!


bytt lösen.!

På det andra stället ni vet.. kände att jag ville byta lösen på fall att det skulle ha kommit på villovägar eller så. Tycker det kan va bra att byta lite då och då. Jag ska försöka meddela dom som läser lösenordet, men den som känner sig bortglömd är välkommen att fråga igen. :) Idag har jag och syster spelat och sjungit på dop. Det gick väl. Jag spelade fel. Otippat va. Men vi fick mycket beröm ändå så så farligt kan det inte ha varit. Johannes hade Evelin och Lillebror hela tiden, och vi var borta i tre timmar ungefär så det kändes ju faktiskt jättebra! Jag kände inte att jag hade brottom hem eller så heller, utan det var helt lugnt. Sköööönt. Jag sa det till Erika också, att jag kanske ska åka nånstans och sova litegrann innan jag åker hem, för vad ska han göra liksom :P Men jag fick vila när jag kom hem i alla fall, för han tog hand om matning och allting. Sjukt underbar han är den där Johannes. Snart bor jag alltså med nån som är underbar. Det är ju helt underbart kan man säga ;) Fast han är en jäkla gris samtidigt så det jämnar ut sig. Hur som helst, jag behövde vila för jag mådde faktiskt rätt dåligt.. redan imorse kände jag att magkatarren var ett faktum, och jag har gnagt mig igenom en hel novalucolkarta idag. Enda gången det kändes lite bättre, det var tro det eller ej efter en tårtbit. Så då tog jag en till tårtbit. Jag vet inte om det gjorde varken till eller från, men jag kunde inte låta bli för det var en god tårta. :) Jag ska ladda upp en bild från mobilen snart.. den som väntar på något.

Grr...

Det blev ju inte så att N tog eve i söndags. Jag var sjukt arg, men nu när jag vet hur det kom sig så blev det ju inte precis bättre... Skitsamma, det är inte min förlust..

Imorn ska jag och syrran spela på dop, så då ska Johannes vara med evelin och lillebror. Det blir spännande, det har ju bara skett en gång förut. Och jag hoppas det går super, för på söndag ska Leila och Ploppen ha henne och jag har känt mig sjukt nervös, mest för att evelin har en mammig period och kan va kinkig mot folk hon inte träffar så mycket. Men ser jag att det går bra imorn så blir jag lugnare :) dom ska till Stefan o emma dessutom och där är hon ju van att va så det går nog bra. Men det kommer nog alltid att v jobbigt att lämna ifrån sig henne..

Igår blev Evelin 8 månader. Det är helt sjukt vad fort tiden går.. Dock är ju inte evelin en av dom snabbaste i utvecklingen, hon har inte börjat ta sig fram än utan är helt nöjd med att sitta på en fläck på golvet och pyssla med nån leksak eller med sina egna händer om det är brist på annat. Däremot blir hon mer och mer en liten person. Hon smackar med munnen och flinar när man härmar henne. Hon kan liksom visa nu vad hon vill på ett annat vis än hon kunde förut. Vi kämpar fortfarande på med nätterna.. Hon har börjat sova dåligt igen, och hon vaknar oftast minst en gång på natten. Dessutom tar det längre tid att få henne att somna också. Ibland skriker hon sig till sömns även fast jag sitter där och sjunger för henne. Det är skitjobbigt. Fast jag har börjat fatta det där med perioder. Det går upp och ner, och som Johannes sa, känns det ner, då kommer det snart bli upp! Så tänk på det alla mammor som läser :)


Och just ja

Katterna lever än! Tack vare min moster Lena mest! Sully ska få flytta till ett par i bredsand och Scala ska få bo hos Lena tills vidare. Så himla skönt att slippa göra den resan till veterinären..

Sen har jag ju även sagt upp mig från Comhem! Idag ska jag träffa chefen och skriva på nå papper, jag vet inte så noga men det blir nog bra det där. Jag har fått jobb som personlig assistent, heltid inom kommunen, så stabilare än så kan jag ju inte få det! Allt är så jävla klockrent hela tiden! Fan ta den som kommer och fuckar upp nåt för mig nu. Låt mig må for once in my life känns det som ungefär. Det har jag fan gjort mig förtjänt av :)

Och btw, mina ögon är fortfarande katastrof, och hårbotten likaså. Bara så ni vet.


Nuni

Nu släpper jag ut det tror jag. Det är säkert flera stycken som fattat det redan eller som fått veta det på ett eller annat sätt, men jag säger det ändå.. Jag och Johannes tänker flytta ihop. Här går det minsann undan! :) men det känns bra. Vi bor ju i princip redan ihop, men vi fick erbjudande om en kanonlägenhet jättenära stan så vi var tvungna att tacka ja. Vi hade ju pratat lite lätt om att vi ville flytta ihop så småningom, men eftersom båda har tänkt att vi vill bo lite utanför stan så sa vi att vi skulle ha körkort och bil först, och sen flytta. Det här blir ju dock mycket bättre. Vi får bo tillsammans, vi slipper stå och betala varsin hyra och båda kommer mycket närmare jobbet! För att inte tala om själva lägenheten vi kommer bo i! Det är högst upp i ett gammalt trähus, sjukt charmig är den, med vinklar och vrår och snedtak. Det är nästan som en fyra, för ett litet rum kommer bli Evelins rum, ett annat litet rum blir data/spelrum, ett sovrum till oss, stort kök och vardagsrum. Och en trång toa, men det går ju att leva med. Det är inte ett dugg hög hyra heller. Men bäst av allt så får vi bo tillsammans på riktigt. Happyface :P
Dessutom blir det ju billigare för oss båda, vilket ju innebär att man kan ha råd med det där jäkla körkortet också! Just nu har jag ju tid men inte pengar, och Johannes har pengar men inte tid. Men då kommer det ju troligen att lösa sig ju :)

Tänk hur livet helt plötsligt kan tvärvända och bli helt kanon. Häftigt.


fare thee well

Idag har jag gjort något väldigt tungt. Faktiskt mycket tyngre än vad jag hade förväntat mig. Jag ringde till veterinären och bokade en tid för avlivning av mina fina katter. Scala och Sully.. Det är så jävla sorgligt. Men jag får stå fast vid att jag inte kan ha dom kvar, så är det ju bara. På onsdag blir det i alla fall. Kl 15.30. Så hejda mig om ni vet någon som ABSOLUT kan ta dom. Annars får ni absolut INTE hejda mig.Det är jobbigt nog som det är faktiskt. Min syster är en sån syster som ställer upp i ur och skur om hon kan, så hon kommer att skjutsa. Johannes ska vakta Brushan (hunden lillebror) och Evelin. Även om inte hon förstår det där än så tycker inte jag att hon ska vara med när dom ska avlivas. Helt enkelt.

image description



Menförihelvetejävlagud.....

jag vet faktiskt inte varför jag ens blir upprörd längre. Är det såhär det ska va eller?! Då kommer mitt liv bli jäääkligt långt. På gott och ont kanske. Hejdå. (visit the other place..)


Tack sys!

Min syster har alltså varit duktig och snäll och gjort en ny design till min blogg.. :) Det kändes inte så aktuellt med en bild på mig från talang 2007 längre liksom... Och som sagt, syns den inte så trycker du på F5. :) 

Hmm undra nu vad som hänt sedan sist... En mycket rolig sak har ju hänt, men den tänker jag hålla på liiiiite till! 
Annars är det det här med mina ögon som är centrum i mitt liv just nu. I snart fyra veckor har jag gått och haft sjukt mycket problem med ögonen.. det klias så man blir gråtfärdig och det är torrt runtom och det klibbar ihop när man sover.. efter två veckor fick jag ju en salva utskrivet av en doktor som inte själv ens tittade på ögonen.. sen använde jag den i ja, ca en och en halv vecka, fast apotekaren sa att jag skulle gå tillbaka till VC om det inte blivit bättre efter två tre dagar.. Men jag tänkte att jag måste ju ge det en riktig chans, plus att det kostar 150kr till att gå tillbaks.. Men idag kom syster och repade till dopet och då kände jag bara att NÄÄ VA F**N!! Jag orkar liksom inte mer.! Så hon skjutsade mig till VC igen, och mamma kom efter ett tag och höll mig sällskap medan jag väntade. (Drop in = skitlång väntetid). Den här gången fick jag träffa en "riktig" läkare iaf, och han sa att det såg inte ut som att det var nån inflammation eller nåt.. men den där knölen som dök upp just innan jag skulle sjunga på Andrés systers bröllop (alltså typ 2007?) satt tydligen fortfarande kvar så han sa att det måste ju bli en ögonlocksoperation, och så började han skriva på nåt papper.. men höppahöppahöppa..! JAHA? Ja han sa bara att han skulle skriva en remiss till ögon så dom fick titta. Och att han skrev ut nåt mot allergi på fall att det skulle vara nåt sånt. Men alltså, vadå sätta igång att operera på ett öga om det är allergi? Äh, inte vet jag, det är väl doktorerna som ska kunna det där.. men jag är ju kanske inte så sugen på att operera ögat. 
Nu har jag ju iofs tagit droppar en gång och det känns liksom redan lite bättre.. undrar om det är för att jag mycket hellre vill va allergisk än att operera mig? Kan va så.. men whatever. Huvudsaken att det inte klias tycker jag. 

Sjukt tråkigt inlägg! 

Evelin har inte varit någon glad bäbis dom senaste dagarna precis. Och jag är helt hundra på att det har berott på magont. Det är faktiskt skitsvårt det där när man börjat ge riktig mat och så. Jag ammar ju bara ett par gånger om dagen nu, jämfört med förut när jag ammade kanske typ 8ggr om dan.. plus att hon ammade på natten också. Nu sover hon på natten istället och det är jag ju tacksam för såklart. Hur som helst så är det ju liksom som att stoppa ner en massa saker i en omvandlare, och så får man inte se förän efter typ fyra dagar vad det omvandlats till.. och då har man ju stoppat ner fler saker under dom fyra dagarna också och då vet man inte vilket av det som har blivit omvandlat.. hmm crazy liknelse.. 
Idag hade hon det iaf jättejättejobbigt.. hon grät helt hysteriskt och var jättehård i magen. Men det gick bra till slut utan att ge för detaljerad information. Nu är hon en jätteglad bäbis igen och sover hur gott som helst! 

Nu har jag kollat på Idolfinalen lite sådär halvengagerat. Fontanellen vann. Jag skiter typ i vilket för jag tyckte Molly skulle vinna. 

Jag ska skriva på det andra stället också.. om jag ids.



Ny design

Hej jag heter Emmas blogg och ikväll har jag fått en ny design!
Blev jag fin?

Om inte den nya designen syns så tryck F5 på ditt tangentbord så ska det synas :)

Hälsningar,
Emmas storasysters blogg
(lite reklam har ingen dött av)

Trött

Idag är jag brutalt jävla trött.. Kunde för mitt liv inte sova inatt och ni vet ju hur det är, när man känner att man precis alldeles nyss lyckats somna, då är det dags att kliva upp. Inte ett dugg festligt faktiskt. Mina ögon är fortfarande exakt lika sjuka, om inte sjukare. Jag hoppas att det ska bli bättre inom en sjukt snar framtid för jag börjar på riktigt att tröttna nu. Igår var jag o Johannes i evelin till mamma o Leif iaf, och det var kanontrevligt! Vi åt pizza och sen kollade vi på när bröderna heimer repade inför nån kommande spelning, så det kändes som att få en privat konsert :) dom är sjukt roliga och väldigt duktiga på det dom gör! Evelin tittade hon med, nästan trollbunden, och på slutet tog hon en och annan ton själv också :) jag fick klippa klor på mina fina katter också, och nu är det väl på nåt vis också bestämt att det är dags att kontakta en veterinär och skicka kissarna till katthimmelen. Det känns ganska fruktansvärt eftersom det är två jättemysiga fina snälla katter, men det är ju faktiskt ingen som vill ha dom. Vi har försökt i flera flera månader och lappar sitter uppe men det känns helt hopplöst.. Jag vet att det är värdelöst att ens ha skaffat dom om man inte tänker ta hand om dom, och man kan tycka att man får väl så lov om man gjort det valet, men nej, jag beslutar ändå att välja evelin. Hon har inte kunnat vara på golvet och lärt sig vända sig och krypa och härja än och det är på grund av allt katthår. Nu är hon på golvet och tycker det är kanon oftast, och jag tycker det är bra o viktigt. Så nu blir det såhär..
Idag kommer nog Linda hit en sväng, sen ska jag åka med emma o Charlie till drakborgen. Men nu tänker jag ta med mig evelin in i sovrummet och vila först. Jag är som sagt helt färdig.
Hejdå


Just ja

Tänkte kulörta upp nån bild med


Jobbigt va?

Jag är tärd. Jag kom på exakt hur jag skulle beskriva mig själv för ett par dagar sen och det står jag fast vid; som insidan på ett rövhål. Känner mig riktigt äcklig och ful faktiskt.. Mina ögon klibbar och rinner och klias. Jag har exem i håret som beter sig exakt likadant åt, fast det syns åtminstone inte.. Jag har ändå hittat motivation till att hitta på några saker iaf.. Typ handlat några julklappar, hälsat på Jennie på kyrko, varit på mammaträff, haft främmande av både Danne och Erika, och så har jag ju faktiskt fått jobb också, ögonen till trots.! Jag har dock inte fått tag i nån som kan ta emot min uppsägning från gamla jobbet, men det får bli måndagens projekt.
Men ja, Danne var här ohhälsade på med jeremy iaf! Den ungen är ju så himmelens söt! Ett år och fyra månader är han, och han lekte tittut bakom gardinen och visade hur man låste upp iphone :) sjukt smart! Tror han gömde mina p-piller också för dom försvann spårlöst.. Men jag hade fler som tur var. Erika tittade förbi samtidigt så Danne o Johannes pratade bilar medan vi pratade om allt möjligt förutom bilar. Apropå det så har jag börjat med körkortsteori igen. Känns som det kan va dags.
Allt med evelin går ungefär som en dans just nu känner jag. Jag har hittat en gonattrutin som känns bra, dvs att vi läser en saga först och sedan sjunger jag medan hon ligger i sin säng och oftast somnar hon på typ en kvart. Ibland vaknar hon till på natten så jag får gå dit och klappa på henne lite tills hon somnar om men ibland sover hon hela natten! Hon kan vakna tidigt iofs, typ kl 5 men om hon får mat brukar hon kunna somna om och sova framåt åtta eller nåt.
Hon har börjat äta mat också. Ett mål om dan ger jag nån barnmat och på kvällen äter hon gröt eller välling och lite katrinplommon eller päronpurre. Hon har varit väldigt hård i magen men idag fick hon blaja och då blev hon glad igen :)
I mars kommer jag börja jobba och då hoppas jag allt det här ska funka då jag kommer jobba både natt och dag och hon kommer måsta ha barnvakt och vara hos sin pappa och så.. Och så småningom även nattdagis. Men det känns iaf nu som att det kommer funka! Men det tar såklart lite tid.