fattigdomen..

Jaa, jag är lite bitter faktiskt. Min ekonomi går inte alls ihop. just nu står det 0,09kr på min bank. det är icke lovande. När jag sökte soc för några månader sen så blev ddet icke beviljat eftersom jag hade pengar sparade till en eventuell restskatt, så dom sa att jag måste leva upp dom pengarna först.. det har jag gjort nu. det var bara typ 4000kr.

förresten ska jag ge en helhetsbild av mina månader.!
den 26e kommer mammapenningen. det är typ  7300kr. dåbetalar jag räkningar. 5300 till hyra, typ 400 på försäkring på evelin, betalar hemförsäkring, tvlicens (jag vet, släng tvn), boxer räkningen (jag vet, släng tvn), bredbandet mm mm... den här månaden blev det ca 600kr kvar att leva på, men sen drogs dom från mitt konto för jag betalar på ett lån varje månad också kom jag på. så det blev 9 öre kvar. Sen den 20e kommer barnbidraget. fråga mig inte hur jag klarar mig tills dess för det vet jag inte än, men det brukar gå bra.. 
Hur som helst, jag har inte fått klart med underhåll eller bostadsbidrag än, så jag kan inte bli soc-fall innan det är klart. den fetaste restskatten ever har kommit nu, och jag har inte ett sparat korvöre... Den situationen hade typ inte existerat om soc hade hjälpt mig från börkan.! några tusen hade det ju fattats ändå men inte lika många.

Money must be funny?

Idag har vi varit på föräldrarträff på bvc! kul att träffa alla igen,fast det inte var så jättelänge sen. Evelin visade dock tecken på att bli väldigt snuvig och innan det där var slut var hon typ dyng-förkyld! Passade på att väga och mäta henne efter träffen och då tog hon tempen på henne också. 38,6.. det normala är typ 36,6.
Vi hade en plan att åka till Lövet o Emma efter träffen, men eftersom Evelin är dålig blev vi hemma istället. Jag hoppas verkligen hon blir bättre snart! plutten min..

Grattis syster!

Idag fyller min kära syster Erika 27 år! Grattis till henne :) Min plan idag är att åka till henne och äta fruktansvärda mängder tårta och godsaker. Det är min plann kan man säga :P
Sen efter det finns det en möjlighet att jag kanske blir skjutsad till granlo antingen till linda för att repa lite eller raka vägen till J. Det blir bra vilket som :) Ska väl kontakta linda och se om det kan bli nåt rep idag innan jag vet.

Sedan apropå katterna... Jag börjar känna paniken. Det är ju faktiskt dags att ta tag i det där nu. Jag har fått en fin fåtölj av pappa och Kerstin, och den håller dom redan på att vandalisera sönder totalt. Det är ingen idé att skaffa nåt nytt nån gång för allt förstör dom.. Har varit tvungen att sätta upp fula kartongbitar för fönstrena för att kunna få in luft utan att dom rymmer och dom kartongbitarna gnager dom på så det blir skräp i exakt hela lägenheten... för att inte tala om allt katthår som blir på allt. soffan kan man inte sitta i utan att se ut som en katt när man kliver upp, och Evelin har typ jämt ett eller fler katthår i munnen.. Det får bli katthem. Jag ska ta tag i det.. men det är ju ledsamt sammtidigt..

Depp. Hejdå!


Jag o syster

Helgen som gått

Det har varit en sån där vansinnigt lugn helg. Jag har umgåtts med J, ätit massa god mat och bara mått. Pappa kom hit med en hel lastbil med kartonger med barnkläder. Jag gick igenom allt och hittade völ typ tio grejer som jag tyckte var nåt att ha. Jag har börjat tänka logiskt på äldre dagar och tar inte sånt som jag faktiskt om jag tännker efter VET att jag inte kommer att använda.. för jag vet att jag kommer att köpa det mesta nytt ändå, så koftor och strumpor från 80-talet är faktiskt inget jag behöver. Faktiskt. Resten får gå till UFF eller nåt. 
Igår var jag sjukligt trött. Sådär så att jag faktiskt mådde fysiskt illa. Evelin trotsar mig och har skjutit på somna-tiden från typ 22.00 till typ 00.00. Uppskattas ICKE. Imorse vaknade hon dessutom kl 5.. behöver inte barn lika mycket sömn som vuxna kan man ju undra? Jo men hon kan ju sova en timma här och där på dagarna.. men den timmen går ju åt till att försöka somna för mig så det blir sällan bra. Nu ska jag iaf testa när hon somnat. 
Det ska jag faktiskt.

jäävlarrrrrrr

det blir som man säger inte alltid som man tänkt sig.. fick svar från hon som skulle ta katterna, nu såhär en och en halv vecka senare, och hon bad om ursäkt, men på hrund av dödsfall och gipsad hand så kan hon inte ta katterna. Hur låter det?  jävligt typiskt hur som helst...

uncalled for..!

kvällen igår var trevlig. Linda, Linus, Leon och Lindas mamma kom hit för att jag och Linda skulle kunna repa lite inför Leons dop. Det blev ganska omedelbart skrikfest här i lilla lägenheten, och Linus gick och klappade Evelin på stjärten som dom brukar göra för att Leon ska bli lugn men då fick jag förklara att Evelin tycker inte så mycket om att bli slagen ;) Det är mest Leon som tycker att det är lite behagligt. Så vi satte Evelin i hokus-pokusstolen vid pianot istället och hon tittade på när mamman spelade och sjöng även lite solo själv också :) 
När dom sedan hade åkt så kom mike hit på en kopp te. Det var också sjukt trevligt. vi surrade om allt och inget tills det blev läggdags för evelin, då gick han hem och jag ägnade mig åt förvirringen ett tag innan jag gick och la mig. Även kallad J. ;) Men neej, jag orkar inte vara förvirrad längre. Det får va feelgood när det är det och sedan ingenting när det är det.  Jag är flexibel.

Idag har jag o Eve besökt kyrkogatan iaf! Det var Ann och Eva-Maria som jobbade och det är alltid lika roligt att få träffa dom =) Ann hade jag inte träffat sen innan eve kom så det var extra extra kul :) Pratade även med lg om jobb. Han fick hålla i Eve också och hon fyrade av några tandlösa leenden åt honom. :) Det blir ett till besök till veckan också. Kika på nya lägenheten o så.

Parentes bara, imorse när Evelin vaknade o ville äta var jag så sinnessjukt trött så förmodligen drömde jag fortfarande lite, men jag funderade och funderade på hur fan jag skulle kunna lösa situationen.. Jag trodde Linda hade lämnat Leon här så att jag skulle amma honom också.. skulle jag mata han först eller evelin? om jag matade eve först, vad skulle jag då göra om leon började skrika?? osv osv.. vilken tur att jag inte fick tvillingar.. åter igen. :P Det konstaterar jag lite då o då. Eller trillingar..



Halvtid

Då var halva dagen avklarad. Gick in till stan, träffade Niklas och happy day - även Emma F sammanstrålade med oss så vi tog en sallad vid ån. Blev attackerad av två jävulskt framfusiga getingar som aldrig ville ge upp, så vi var tvungna att stampa ihjäl dom. Jag är en getingmarodör så jag plågade ihjäl min geting. Den satt under salladslocket. I say no more.  Sen spatserade jag runt ett litet tag på stan, träffade faktiskt inte Angelica utan gick hem med en milkshake i näven när klockan var typ halv fyra. Nice. 
Nu inväntar jag Linda med typ hela familjen, samt pianopedal och så ska vi repa lite till Leons dop. Jag har inte tränat nåt så jag hoppas det kommer framflygandes som en gåva från gud när jag väl ska spela ;) Därefter ska jag som sagt bjuda mike på en kopp te. Nu måste jag nog plocka undan lite så det ser lite respektabelt ut här när det kommer folk. 
"Folk" Linda! ;)



Mys vid ån. Mamma o dotter mätta och glada :)

Förvirringen var påtaglig

Men nu är den.. ja den är väl densamma ungefär. Men Jag har sovit gott inatt och vad fan gör det om man måste känna sig lite förvirrad då och då? Det gör ju ingenting. Allting visar sig i sinom tid, så är det ju. 

Idag ska jag gå till stan och möta N igen. Dom skulle inte åka till nåt Umeå ändå, så han är kvar tills imorn och vill träffa Evelin en sista gång, igen. Och det är ju bara att haka på. Klart dom ska få träffas liksom. Kanske jag tar en matbit om jag ser att jag har råd också. Efter det ska jag troligen träffa Angelica på en fika eller en promenad eller så, det blir nog trevligt :) Tanken var att jag skulle gå till kyrko och hälsa på också, alltså där jag jobbade förut. För Ann jobbar och hon är den enda jag inte träffat efter att evelin kom tror jag.! Vi får se om jag hinner det, annars jobbar hon imorn med så då tar jag det då. Sen ska jag och Linda repa inför Leons dop. Hennes mamma och syster kommer nog med också så vi har barnväkter så det räcker, och Lindas syster ska sjunga en låt som jag ska spela också. Efter det ska jag bjuda Mike på en kopp te, och sedan troligtvis jobba vidare på den där förvirringen. 

Nu väntar jag på att diskmaskinen ska diska mina djuptallrikar så jag kan få i mig lite gröt. Evelin har hicka så jag tänker mata henne nu så det går över. :) 

G'day to ya!

Svar på kommentarer

Jag vet inte om folk läser svar på kommentarer här, men jag kan i alla fall inte ha kvar kissarna, det funkar inte. Scala håller på att bli tokig som innekatt och bryter sig ut och hoppar ner från fönstret, hon kommer bryta alla ben snart. Sen släpper dom nåt överjävligt med hår och man hittar katthår i munnen, stjärten och ögonen på Evelin hela tiden. Det är sjukt jobbigt. Sen när hon vill börja krypa är det ju kört. Dom har det inte bra hos mig längre, det är bara att inse. Klart jag inte vill avliva dom, det är därför jag försöker adoptera bort dom, men det har gått många veckor sedan jag la ut annonsen och bara två svar.
Och Erika - besökare ju! Sjukt va?
Jag vet inte om folk läser svar på kommentarer om man lägger det som en egen kommentar så jag gör ett inlägg istället ;).

Så till Emma; jag kan inte ha kvar kissarna, det funkar inte. Scala håller på att bli tokig som innekatt och bryter sig ut och hoppar ner från fönstret, hon kommer bryta alla ben snart. Sen släpper dom nåt överjävligt med hår och man hittar katthår i munnen, stjärten och ögonen på Evelin hela tiden. Det är sjukt jobbigt. Sen när hon vill börja krypa är det ju kört. Dom har det inte bra hos mig längre, det är bara att inse. Klart jag inte vill avliva dom, det är därför jag försöker adoptera bort dom, men det har gått många veckor sedan jag la ut annonsen och bara två svar. Dom driver mig till vansinne snart! 

Och Erika - 113 besökare ju! Sjukt va?

Ja just ja.

Det slutgiltiga resultatet på statistiken igår blev 113 besökare. Det är rekord för mig tror jag! Om inte så var det länge sen jag hade så många besökare på bloggen.. på en dag! Tänk att det finns folk som tycker det är intressant att läsa om vad jag gör för nåt på dagarna och vad jag har för tankar och krämpor ;) Men det är ju roligt.! Jag skulle förmodligen ha noll besökare om jag inte la upp länk till varje inlägg på fb, men man behöver ju inte klicka om man inte vill, så jag räknar det till intresse. 

Idag har vi varit och sagt farväl till pappa mäk iaf. Han skulle tydligen åka tidigare på nån roadtrip norröver och sen vidare till sthlm så det blev sista pappa/Evelin träffen idag. Vi får väl se när dom möts nästa gång helt enkelt. 
Härnäst på schemat står en dejt med Linnea. Jag hoppas få bjuda henne på lite doptårta som står i kylen. Jag smakade imorse, den var inte gammal. :P 

En annan sak som stör mig jävligt mycket, det är den här människan som skulle adoptera mina katter.... Man kan väl fan inte säga att man är jätteintresserad och att dom kommer få det så bra där och även kolla om jag kan frakta dit dom och DESSUTOM säga att man ska ha bestämt sig på måndag, och sedan ge fan i att höra av sig!? Nu snackar vi alltså FÖRRA måndagen! Och jag har bara mail till henne och kan inte få tag i numret och hon svarar inte på mail längre, så jag får väl ta för givet att dom ångrade sig då.. Men SÄG DET DÅ!! Jävla stolpskott... Det blir nog katthimmelen för mina små hjärtan ändå.. Eller så får Robin ta med som till nåt djurhem och säga att dom är hittekatter. vad är bäst?



Ingen rubrik

Sitter och matar Evelin och tänkte att jag skriver ett par rader medans. Igår var bad emma-day för mig (se tidigare inlägg), men idag mår jag mycket bättre. Det enda jag har att klaga på är väl (bara för det kom jag på jättemånga saker...) att jag är förvirrad. Jag tycker inte om när folk ger mig sk. mixed signals. Jag tycker det är mycket bättre att man säger vad man tänker känner och vill istället, för det brukar jag försöka göra. Och just nu vet jag inte alls faktiskt. Jag kanske ger likadana mixar själv också förstås, men det hör inte hit ;)
Idag ska väl N träffa Evelin igen efersom han vill träffa henne så mycket som möjligt innan han flyttar. För den som inte vet och som undrar ska han dit för att han fått jobb. ska väl jobba fram till nyår som det lät igår iaf.  Sen efter att vi varit där eller vart det nu blir så blir det nog lugnt fram tills i em. Då ska jag få bli bjuden på mat av en gammal kompis. Det blir nog trevligt. Nu ska jag klä på mig om barnet vill somna nån gång! 



Alla mina krämpor

Nu till gnäll. Jag har så jäääääävulskt ont i magen. sådär så det nästan svartnar för ögonen. Fast inte hela tiden. Men ont gör det, så in i bomben. Mamma fick hämta mig och Evelin när vi var och grattade Niklas för jag kunde inte gå hem. Nejnej. Sedan har jag fått nåt i handen, en sån där ytlig blodpropp tror mamma. Den dök upp ganska precis när jag kommit hem nu. Ont och svullet på handryggen liksom. Sen har jag ju sjukt ont i ryggen också, men det är ett ganska kroniskt tillstånd nu för tiden. Och så är jag så jävla trött och vill bara sova. Evelin vill dock vara vaken, så något sova blir det inte av föränn ikväll. Men gud så jag längtar...




hej

Niklas fyller år idag, fast i skrivande stund är det 2011-06-14 och jag testar funktioner med Syster Erika :P Hon lär mig så mycket bara genom att finnas :P Grattis nickepicke!

Igåååår

Igår var en relativt lugn dag. Lugn och skön. Jag o Evelin låg och drog oss till typ kl 9 innan vi steg upp för dagen. Lullade på här hemma ända till halv två eller nåt, för då gick vi in till stan och mötte upp Emma F. Vi tog sedan bussen till marknaden. Det var busspremiär för mig med vagnen, och det var ju tur att jag inte var själv! Busschauffören ropade och frågade om jag kunde vika ihop vagnen, för det var ca 5 andra barnvagnar på bussen redan.. Jaja absolut! ropade jag tillbaka (jag kan typ inte det), och så gav jag Evelin till Emma och knökade på åbäket till vagn. Lyckades även knöka ut den när vi var framme faktiskt! fast jag kom ju inte så mycket längre än en meter eller nåt, för vagnen rullar inte när den är ihopfälld så jag blev överkörd av fem köpilskna mammor också. Jag och Emma var inte så köpilskna. Vi strosade mest runt och tittade faktiskt. Jag köpte munkar. Emma köpte fem påsar chips :)
När vi kände oss nöjda lämnade jag E vid en busshållplats och gick själv och mötte upp J. Han var jätteförkyld, vi åt och umgicks lite och sen åkte jag buss hem igen. Liiiite lättare när bussen är i princip tom! Bussade till stan och traskade hem. 

Idag fyller Evelins pappa 27 år (!) så vi lär nog gå dit och säga grattis. Den 25e flyttar han till sthlm så då lär dom inte träffas på ett bra tag.

I detta nu äter Evelin frukost och tar morgonluren på samma gång. så jag ska ägna mig åt tvtittande en stund. hejsvejs!

Dopet

Nu är Evelin och Charlie äntligen döpta! Det är skönt att det är gjort nu för det har varit ett stressmoment i min vardag faktiskt. Jag fick nästan ett melt-down just innan för Evelin sov ingenting på dagen utan somnade i bilen på väg dit och fick bara sova i typ en kvart innan vi var tvungna att klä på henne dopklänningen. Men det gick fantastiskt bra ändå, och varken Charlie eller Evelin grinade under cermonin. Charlie gnällde lite men då fick han krypa runt lite och då blev han ju nöjd. :) Han skvätte med dopvattnet och prästen undrade om det skulle finnas nåt vatten kvar åt Evelin, men det gjorde det :) 
Efteråt fikade vi. Vi hade beställt två tårtor.. Jättefina var dom..! Och så hade vi kakor och bullar och kaffe och dricka.. Det var lyckat. Vi fick jättefina presenter! Min mamma är en klok kvinna så hon skrev ner vad vi fick och av vilka :) Dock var det så mycket så jag tänker inte göra ett projekt av att skriva ner allt här, men kort och gott fick hon några halsband, leksaker, en memory-book (typ mitt första år), inramade foton och kläder och lite annat :) Tack och tack :)


gudfadern Lövet, pappan Niklas, Mamman jag och gudmor o moster Erika


mormor karin kom och assisterade mig på morgonen innan dopet. 


suddig bild på Evelin i dopklänningen. Den sydde min mamma till mitt dop :)


Jättefin bild på Emma som är Lövets flickvän och Evelin :) Hon fick även läsa en text på självaste dopet :) Det tackar vi för :)


Tårtan! Båda var likadana :)


Pakeeet!


Leon gav bland annat en teeny-weeny bikini till Evelin. Jag tycker dock att dom behöver lära känna varann lite bättre innan han får se henne i den.

Finns 400 till bilder, men jag ska skicka på framkallning och sätta i ett album tänkte jag :) 

Idag ska nog jag o J gå en sväng på marknaden,vi får se hur det blir :) En munk eller två!

hejsvejs!

Uppmuntrande ord

Ibland händer det att någon helt plötsligt säger nåt man verkligen behöver höra, i exakt rätt stund. När man är så långt ner på skalan man typ nånsin kan komma och tänker att det här kan ju bara inte gå i längden. Fick en sån välbehövlig kommentar av Rikke i förra inlägget.

"även fast de kanske inte känns så är du den bästa mamman i världen för evelin! Och även fast de inte känns så, så gör du ett jävla bra jobb med henne. Du är så fruktansvärt stark! Och givetvis är de inte konstigt att du är trött och ledsen i bland. Jag förstår om du känner dig sviken och ensam. De är tur du har så fina vänner och familj att luta dig mot. Jag beundrar din styrka och ork. Kämpa på gumman! Lycka till på dopet! De blir nog jätte fint"

Härregud det satt verkligen som en smäck. Som en smällkyss i pannan ungefär. Tack så himla mycket Rikke! Det blev alldeles varmt i mitt hjärtmaskineri.

Och så dagen då. Strax före tio begav vi oss iväg till birsta, jag och Emma. Vi åkte först till kyrkan och kollade på lokalen och fick lära oss att brygga kaffe i den säkerligen mest avancerade aparaten som finns till för det ändamålet. Charlie ska även få hyra en dopklänning av kyrkan, så dom kollade ut vilken dom skulle ha också. Och så fick vi nyckeln dit. När vi hade gjort det åkte vi till självaste birsta city. Köpte allt det som behövdes till dopet och gick även runt och strosade ett tag. När vi hade gjort klart det så åkte vi hem till Emma och drack kaffe och tog det lugnt ett litet tag innan vi gick och hämtade två barn från fritids. Jag vet inte vilka det var riktigt, men det var inte som att vi bara tog två random barn utan Emma visste vilka två vi skulle ha. Gick och köpte pizzor till barnen och lämnade av dom hos Emmas föräldrar, och sedan åkte vi till Linda och Linus och hälsade på. Leon sov när vi kom, men vi knäppte lite kort på ungarna i alla fall innan hans kvällsskriksmaraton drog igång. 
Nu är jag hemma och Evelin somnade tidigt så jag tänker gå och lägga mig jag med. Det är faktiskt en stor dag imorgon. Mamma kommer hit tidigt så att jag får göra mig ordentligt iordning och så vi hinner fixa nånting om det visar sig att man missat nåt. :)


Evelin 4 mån, Leon 6v och Charlie snart 8mån :)



Linda var snäll och sydde en huvudbonad åt Evelin också som hon ska ha på sig efter dopet :) Sjukt fin! Lila med en orkidéblomma på. Bild kommer garanterat efter dopet!

Förresten så fick Evelin provslicka på en majskrok idag hemma hos Emma! Hon tyckte nog inte det var jätteäckligt iaf :) Man är ju bra sugen på att börja med smakportioner, men jag tänker följa rekommendationerna och vänta tills hon är 6mån faktiskt. :)





Nåja, god natt!

dan före doppar-dan

Imorn ska Evelin och Charlie doppas. I dopvatten. Förr doppade man tydligen hela barnet. Det är ju tur att man inte gör så längre. Nu kommer Emma hit och hämtar oss och så åker vi och hämtar nyckeln till församlingslokalen och köper kaffe och dricka och sånt som behövs. Vi tar en sväng på birsta city också bannemig :) Och kanske att vi även besöker Linga och Leon om Emma vill. :) 



Morgonmys :)

Förbannade jävla....

Alltså den här dan.....! Kort sagt så finns det ena jäkla idioter till karlar där ute, det är ju uppenbart. Och så ska dom gå på de finaste av tjejer också. Det är tamigfan inte klokt. 
Det var allt jag ville ha sagt ikväll. 

Hejdå!

Spriten och livsglädjen

Inte riktigt alls så faktiskt. Igår ramlade jag ner i något slags hål. Jag känner mig skitstressad och det är något som trycker över bröstet hela tiden typ. Hade svårt att hämta andan igårkväll. Känns väl lite bättre idag men inte som det ska ändå. Förmodligen är det väl för att det drar ihop sig till dop och jag känner att jag inte har kontroll riktigt på vad som ska hända och allt sånt. Jag vet inte. Det går väl över hoppas jag. 
Jag hade i alla fall någon form av plan att jag skulle tvätta igår, men när jag gick ner efter klockan blivit 21, när sista tvättiden är slut så var thaikvinnan där. Hon surrade och gullade med Evelin och pratade på om allt möjligt (antar jag) och det slog mig att hon säkert tror att jag förstår thailändska. Det gör jag inte. Men jag surrade tillbaka lite på svenska och hoppades på att hon förstod mig lika dåligt, för vi pratade garanterat inte om samma sak. När hon öppnade torktumlaren sa hon i alla fall "vem!" och jag antog att hon menade att det var dags att göra rent filtret så jag sa något i stil med att det kanske är dags att sätta upp en lapp snart så att folk gör det efter dom använt den. Hon log mot mig som att jag hade gett henne en blombukett eller nåt och surrade sedan vidare. Jag insåg i alla fall att det inte skulle bli något tvättat för min del inatt så jag gick upp och sällskapade J på lite fotboll istället. Jag bokade i alla fall tvättid tills idag mellan 8-16. Gick dock ner till kl 7 redan för Evelin slet upp mig tidigt. Tog henne i bärselen och gick ner, och tror ni inte att thai-kvinnan fortfarande (?!) var där? Jo men det var hon! Hon höll fortfarande (?) på med torktumlaren och surrade fortfarande lika glatt på thailändska. Jag hann väll stoppa i typ fyra av Evelins bodys innan hon tog över uppgiften och både sorterade, laddade maskinerna med tvätt och tvättmedel och satte igång maskinerna åt mig! Man ska väl inte kalla det fördomar, men jäklar vilket serviceinriktat folk det är det där.! 

Jaja nu ska jag ha mig iväg till vårdcentralen. Jag hoppas på att få väga och mäta barnet också, men vi får se. Annars får jag gå dit på drop in vägning på onsdag. 

Hejsvejs

Onsdag?

Ja, jag är helt jäkla dagvill.. Men idag har det varit onsdag i alla fall. Jag klev upp för dagen kl 9 ungefär, sen myste jag med Evelin till kl 10. Då somnade hon om. Jag bakade en äppelpaj och fördrev tiden med tvtittande och datorknappande fram till strax efter tolv iaf. Då kom Emma och hämtade upp mig, vi for och hämtade N i naksta och sedan for vi hem till Emma och Stefans plejs för ett möte med prästen inför dopet. Vi fick veta lite mer hur det kommer gå till, vad som kommer hända och vilka texter som ska läsas. Och talade om vilka som blir faddrar och så. Evelins faddrar blir kära syster Erika och Ns kompis Lövet. Det blir bra det där. 
När vi hade skjutsat tillbaka N så kändes det som att det vore tråkigt att åka hem så vi åkte till birsta och spankulerade runt ett tag. Hade ju inga pengar så det blev liksom inget shoppat, men det var trevligt ändå. En fiskburgare på donkis och en liten body från POP till Evelin. Som hon kan ha under dopklänningen. Hade ju presentkortet vi fick av snälla rara Rickard. Nu är jag hemma. Inväntar J nu, det blir en fin avslutning på dagen. 
Imorgon ska jag på VC. Undrar om man får passa på att väga och mäta barnet då också.. :) Vore ju spännande, det var ju faktiskt en månad sen sist! 

Puss

Nu kanske du undrar...

Nu kanske du undrar var föregående inlägg hade med frierier att göra? Det jag tänkte på var i alla fall att Leon är Evelins friare. 
Det var så jag tänkte.

Frierier och sällskap

Hopp!
Igår hände det som kan beskrivas som "plötsligt händer det"-händelsen. Jag fick låna ett elpiano av Linda! Det fattas en pedal men jag spelar ändå, och det är så himla kuuuuuuuuuuuul! Fattade nog inte själv hur mycket jag saknade att spela och sjunga innan jag fick låna det här pianot. Mitt piano befinner sig ju fortfarande i indal hemma hos robin, och jag har väl inte direkt gjort någon ansträngning för att försöka få hem det heller, så jag har varit utan piano ända sedan jag och N bodde i ettan i härnösand. Då hade jag ju även mitt aukustiska piano. Men nu är lyckan gjord!
Vi passade även på att knäppa lite kärleksbilder på Leon och Evelin när dom var här.

Bara för att jag älskar Evelins blick :)









Jag har även hunnit med att vara barnvakt åt Tilda. Det var inte så många timmar direkt men jag kan säga att det var ju ingen lek (haha) direkt att ta hand om en tvååring plus en fyra månaders..! Tilda hade fått för sig att en 4månaders kan både gå och bestämma över sig själv, så hon försökte dra henne i handen och sa "kom" hela tiden. :) Och försökte även tala om för Evelin att när man blir fotad ska man titta in i kameran och LEEE. 



Såhääär :)

Happ. Idag har malin varit här i alla fall! Det var trevligt som alltid, men det vart inte så mycket tjejsnack dessvärre för Niklas var här och umgicks med sin dotter. 
Det börjar dra ihop sig till dop nu! Imorn ska vi träffa prästen och säkert bestämma vilka psalmer vi ska ha och sånt, och sen på lördag sker det! Jag känner rent spontant att jag säkert glömt att bjuda någon stackare, men den stackaren får i så fall ursäkta mig, för jag har både amningshjärna och är allmännt förvirrad som människa, och har dessutom haft fruktansvärt mycket annat att tänka på på senaste tiden. 

Två av mina hjärtan :)

Nu sover Evelin. Hon vaknar väl snart och är hungrig för jag har haft dåligt med mjölk de senaste två-tre dagarna så hon blir inte riktigt nöjd.. sjukt jobbigt! Försöker ge henne ersättning då och då istället men hon vägrar fortfarande flaskan. Vore hon tillräckligt hungrig skulle hon säkert ta den dock så jag antar att det inte behövs ändå.
Nu ska jag luta mig tillbaks och bara titta på tv en stund. Har sjukt mycket magkatarr. Sen hoppas jag få se skymten av J idag med.. :) Tänkte även gå på affärn men jag ser ju nu att det regnar. 

Hejdå!

Fyra månader

Idag blir mitt hjärta Evelin fyra månader gammal. Det är ju helt sjukt. På ett sätt så är fyra månader väldigt lång tid. Det var typ vinter ute när hon kom till världen. Det var kallt som attan och hon fick ha overall och mössa och långärmat och strumpor jämt. Det har hänt sjukt mycket på fyra månader. Hon har framför allt växt! Hon vägde 3195g när hon föddes, och nu väger hon det dubbla. Hennes armar och ben är numera prydda av valkar och och där knogarna ska vara är det istället gropar :) Hon har utvecklats sjukt mycket och är otroligt stadig. Står upp när man håller i henne

Samtidigt är fyra månader ingenting. 16 veckor typ. Jag gick och väntade på henne i nästan 39 veckor, så 16 veckor är ju egentligen ingenting





Kalasmamma

Igår var det mammas 55-årsdag. Tror jag nämnde det i tidigare inlägg faktiskt. Jag var en kalasmamma eftersom jag är mamma och gick på kalas, och mamma är en kalasmamma för att hon hade kalas, och att hon även ÄR kalas. Som mamma. Och som människa också för den delen. Mamma är en sån person som jag verkligen kan känna att jag ser upp till, och som jag är stolt över. Det har jag varit jämt tror jag. Sådär så jag vill visa upp henne för alla så att dom får veta vilken sjukt snäll och cool människa hon är. Hon är en sån mamma som alltid ställt upp i ur och skur, även när jag varit en förjävlig tonåring eller gjort helt ofattbart puckade val i livet. Hon är en sån mamma som poppar Run DMC på högsta volym när hon kommer och plockar upp en från ett random besök i indal till exempel. En sån som skrattar så det tjuter och tårarna sprutar när någonting är riktigt roligt. Hon finns alltid nära till hands om man behöver hjälp med något, eller någon att prata med. Behöver jag prata ut om något så ringer jag alltid till henne. Det finns ingenting hon inte vet om mig. Hon är förresten världens bästa mormor också. Som bär och gullar och fixar och skjutsar och tröstar. 

Min mamma, det är någonting riktigt speciellt det. En sån mamma ska jag också bli när jag blir stor. 



Dessutom är hon fin och snygg och vacker.

bilder kanske?

Evelin ligger och myser nere i båten

Fina Madde med Evelin

Tilda åker vagn mot båten. Evelin också men hon sov så sött :)

Sen var det nåt sorts fyllo som ringde till min telefon typ (och nu menar jag exakt) sju gånger inatt. Jag sov så jag svarade inte. Men synden straffar sig själv som man säger. ;) Ville bara säga det. 

Jag ska åka på 55års-grillning hos mamma och undrade lite försiktigt om jag skulle ha håret bakåt. Men jag behöver inget svar på det för jag inser att jag tappat så mycket hår att det blir inget kvar som kan hänga ner då ju. Fan vad arg jag blir! Nu ska jag äta gröt och sedan klä på Evelin så att vi kan bege oss. 

Pusspuss!

lördag

Idag har det varit lördag. Hela dagen faktiskt. Vi var på barnkalas hos Joline på förmiddagen, och sedan for jag och robin vidare till båten för att ta en tur in till stan. Det blev några turer hit och dit med bilen först dock. Biltema för batteri och grejer, hem hit för att hämta barnvagn och så, och lite annat också. Till slut hamnade vi iaf på biteline med Madde, Tilda, Emelie, Jocke och diverse annat folk. Det kommer nog nån bild sen. Nu är barnet trött och grinigt så det blir ett gäng varv runt i vardagsrummet först. Jag känner att kattlådan luktar gift också....

hejdåå

Förlåt

Just det, jag fick sjukt god morotskaka och bullar av syster. Det var också på onsdagen ;) 

Här är presenterna från Malin :)

Skallran

mössan

Dressen

Evelin leker med skallran



Jag har ett liv..!

Det slår mig ibland att jag har faktiskt saker planerade i princip heeela tiden.! I måndags träffade jag ju Ronja och var på tacomiddag hos Lövet, i tisdags var jag med Malin och Erika, igår var jag på Mikkos 60-årskalas, idag var Malin här igen, hon hade med present till Evelin :) En dress, mössa och skallra! sjukt fint, ska knäppa kort och lägga ut när det är ljust :). Sedan var Niklas här och umgicks med Evelin, sedan kom mamma hit och provade vi kollade så att dopklänningen passade, det gjorde den, och sedan tog vi en kvällspromenad med Malin H och Lovisa och Iso (hunden) och nu sitter jag här och andas ut. Evelin har somnat. Det fortsätter i samma takt. Imorgon ska jag träffa Madde på dagen och efter det en fining, och så blir det en promenad hem till Therese med hennes ugnsformar på kvällen. På lördag är hennes dotter Jolines 2-årskalas, och på söndag fyller mamma år så då ska vi dit och grilla och ha mysigt :) SMOCKAD vecka! Men det känns sjukt mycket mer meningsfullt att leva nu ändå av någon anledning. Tänk vad mycket man missat? 


Mikko och icke att förglömma hans tvillingbror Arne! Dom fyller ju förstås år på samma dag ;) Tandem-fest!


Evelin stal brevet jag skulle posta :) Ser hon inte ut som en liten präst eller nåt som står och läser? :P Jag har henne i bärsele på den här bilden. En babybjörn från typ -86 :)


Hjärtat somnade på mammas mage. Jag är så kär i den där ongen så jag skulle kunna lösas upp i atomer! Alla mammor har rätt, man fattar det verkligen inte förän man är en mamma själv. Det finns ingenting som liknar den kärleken man har till sitt barn. Jag har så otroligt svårt att tänka mig hur jag om jag fick ett till barn skulle kunna älska det lika mycket som jag älskar Evelin.. Men dom säger att det ska vara möjligt.. :)

Nu börjar det bli dags för sängen.. fast jag är inte alls trött. det blev en lång lur på förmiddagen idag så jag blir säkert uppe ett tag till. Sully ligger här intill och snarkar.. inte alls inspirerande. 

Hejsvejs!



Kort uppdatering

Evelin har fått en hoppgunga. Hoppla! 

"det är inte sådär jätteroligt mamma.."

Jag ska på Mikkos 60-årskalas ikväll. Grattis till Mikko, och även jättegrattis till fina Emma som fyller 20! 



Igår var Malin och Erika här. Vi åt bulla och pratade skit. Sådär som tjejer gör :) Det var bara erika som fastnade på bild dock! 




Evelin fick ett bad, men pappas sambo Kerstin tyckte ändå att hon luktade surbebis. 


Kanske blir en mer utförlig uppdatering ikväll när mitt hjärta av kött och ben har somnat :)



niiiice

Igår blev en trevlig dag! Träffade Ronja på dagen först. Vi fikade på hennes jobb och gjorde sedan sällskap mot hennes andra jobb, för jag skulle ändå åt samma håll. Stannade vid sporthallen och väntade in klockan och jag passade på att fånga skönheterna på bild :)



Därefter begav jag mig till Lövet där jag skulle få en taco-attack. Det blev alltså bara jag, Lövet och hans Emma. även det en mycket trevlig prick, och kom bra överrens med Evelin också :P (men vem gör inte det.!) Efter maten, som var god och mättande, slog vi på en film. Bridesmaids såg vi. Jag törs inte riktigt säga att den var sevärd, för dels så var den rätt dålig och dels så såg jag inte riktigt hela :P Blev distraherad flera gånger faktiskt, av olika saker :) Hur som helst, bajs och kräks-humor är inte riktigt min kopp te.



När jag sedan kom hem runt tio så hade man ju kunnat tro och önskat att Evelin skulle fortsätta att sova för natten eftersom jag inte ens behövde flytta henne från vagnen, så jag började på en äppelpaj. Men man ska ju inte ha flyt så hon vaknade efter typ 20 min och mitt pajbak fick pausas ända till kl tolv på natten. Även så skulle jag göra marzansås men insåg att jag inte hade nån mjölk. Då tog jag grädde istället. Jag tyckte först att det såg helt ok ut, bara lite extra tjock liksom, men efter en stund i kylen så var den som en kaka.. tjock som glass alltså! Och då snackar vi inte mjukglass heller... Så jag blandade ut med vatten..  det smakar inte så mycket nu, men äppelpajen blev iaf god!

Idag kommer fina malin hit. Det får bli en annan uppdatering till det faktiskt :) Hejdååååååååå

Säkert en trevlig dag

Jaja jag upprepar mig, men idag tänker jag sticka in till stan på ärenden. När jag gjort mina ärenden ska jag träffa min Ronja-tjej och vara med henne när hon slutat jobbet. När vi tömt våra huvuden på diverse skräp så ska jag bege mig till Lövet och sällskapa honom och hans Emma på lite tacos. Det blir sjukt gott och trevligt känner jag! Tror att Danne också ska vara med, han skulle tillfrågas iaf :) 

Sedan det där med spotify... jag hatar skiten! Om jag har en ny favoritlåt, då vill jag lyssna på den på repeat i flera flera dagar, men spotify säger att jag bara får lyssna på den fem gånger på en hel MÅNAD! Det måste dom ju förstå att det är ju inte rimligt! Nej men så jag kör ett och samma album på winamp istället. För jag har typ bara ett album på datorn. Katie Melua - Pictures. Det är en bra skiva dock. 

Sedan det där med håravfall... Alltså hallåååå jag har inte hur mycket hår som helst på huvet!! Några strån kan jag väl få behålla i alla fall?! Tydligen är det så här det ska vara tre månader efter man har fött barn, men det måste ju stanna av snart tycker jag? Det är faktiskt snart fyra månader sedan nu! Men nej, jag släpper numera mer hår än vad katterna gör. Det är sjukt obehagligt, och jag känner inte längre att jag har rätt att gnälla på dom.

Och så det där med katterna. Jag har fått svar på blocket annonsen! Jag hoppas verkligen att hon som mailade tar kissarna! Då får dom i så fall bli utekatter i kramfors, och dom hade redan två katter och en hund så dom är ju djurkära och så.. det låter väldigt bra, men jag svarade för två dagar sedan på hennes mail och har inte fått nåt svar tillbaks.. sjukt irriterande!


Jaja nu är det väl dags att jag tar tag i det här och beger mig till stan då!  Hejdå!

When I die, will I go

Idag blir också en dag med diverse ärenden. Måste fråga mig för på en massa sånadär tråkiga viktiga ställen där man aldrig är till vardags. Typ försäkringskassan tex. Vad himla kul liksom.! Det är ju då alltså dom som har hand om det där med underhåll. Läste nånstans också att man inte behöver betala till dom om man har för låg inkomst eller hur det var, så det behöver ju inte bli så dåligt för nån. Men det där med underhåll är som syrran sa, inget jag hittat på för att jävlas, utan det är bara så det är bestämt att det ska vara i sverige. Fortfarande känns det väldigt jobbigt.. Jag hade önskat att det skulle kunna vara snäppet enklare. Typ att allt som hänt aldrig hade hänt, och att allt vore som i drömmen. 

Att du vore någon annan.

meeeeen, VEM VARE SOM KNACKA!?

Fick en kommentar från "han som knackade" på förra inlägget.. Alltså nu blev det ju inte bättre. Nyfikenheten håller på att sluka mig levande. Jag vill verkligen veta.. 

Igår var pappa och Kerstin hit en sväng på kvällen. Dom drack kaffe och vi diskuterade diverse svårigheter i livet, då främst mitt liv. Jag funderar redan på hur det ska bli med jobb framöver. Jag ska ju förhoppningsvis börja jobba igen nån gång, och frågan är ju då, kommer jag att ha lust att pendla till härnösand? Det känns som att det inte funkar nu när jag är ensamstående och allt, och jag kani nte i så fall börja när jag sagt att jag ska eftersom lilla hjärtat inte får gå på dagis innan hon är ett år. Kerstin skrek rakt ut nästan när jag sa så, för hon tycker jag ska va hemma minst ett och ett halvt år. Klart jag vill det, men mammapenningen är ju ingenting man kan leva på nån längre tid. Vi diskuterade frågan om underhåll och så också, och det är ju det jag skulle behöva för att kunna överleva. Känner på mig att det kommer bli VILDA diskussioner när/om jag drar igång det där med underhåll. Det har redan börjat så smått faktiskt. Men jag vet inte om jag ska bry mig om det.. jag är sjukt kluven. Det är ju så att för att jag ska kunna ta hand om Evelin på ett bra sätt så måste ju jag också må bra, och det gör jag ju inte om jag inte har råd med mat och räkningar. Får jag inte i mig ordentligt med mat så får inte hon tillräckligt med mjölk eftersom jag ammar. Skulle jag gå med på att börja ge ersättning istället för att amma så skulle det bara innebära ännu en kostnad och då skulle jag ju ännu mer behöva det där underhållet. 
Jag pratade med en kunnig person inom kommunen och han sa att det idealistiska är att barn som är upp till 2 år bor och är med sin mamma hela tiden, och att barnet då träffar den andra föräldern ofta men under korta stunder. Det blir för mycket av en omställning för dom att tex bo varannan vecka på olika ställen, för dom har så dåligt minne att det blir som att flytta runt mellan hundra olika personer från vecka till vecka liksom. Låter logiskt. Det här är utan konkurrens den svåraste och värsta situationen jag nånsin varit i.. Jag undrar hur det ska gå. Den som lever får se.

Så overkligt trött.

Just nu går jag i en sjuk uppförsbacke känns det som, främst med situationen med Evelins father. Sjukt jobbigt att det inte bara kan gå relativt smidigt. Det såg faktiskt väldigt lovande ut ett tag tyckte jag, men det svängde lika fort och blev hysteriskt svårt och jag fattar iiiiiiiiiiiiiiingenting! Det är det som är det mest frustrerande, att jag inte fattar nånting alltså, även fast man kan tycka att jag borde vara van den känslan ;)

Hur som helst finns det ju saker som får mig att må bra också som tur är :) Vänner, nya som gamla, släkt och familj och inte minst (joo, minst också) Evelin. Det händer så mycket hela tiden, och även om jag är helt utbränd (för att överdriva bara lite) så gör hon mig så sjukt glad hela tiden! För ett par dagar sen vände hon sig från rygg till mage för första gången, och på samma dag testade jag sätta henne i barnstolen, och då kunde hon sitta där själv också =) Blev naturligtvis tvungen att dokumentera :)

rulla.....

runt! :D

sitta själv :D

Så sjukt söt unge!!

Idag ska jag gå nåt ärende och sen ska jag träffa Kristina för en sväng på stan och en lunch. Myys! 

Nu ska jag göra mig klar och gå.! 

"När man haft riktigt bråttom måste man ibland stanna upp och vänta på sin själ"