Alla grejerna!

Ja! Vi köpte grejer! En bokhylla köpte vi minsann! Monteringen av den är en historia för sig.. André fick ta sig an den uppgiften iallafall, och när den nästan satt ihop så kommer världens längsta svärramsa kan jag lova! Då har spikarna kommit upp på uppsidan av hyllplanet. Ikeas skumma markeringar... Men jag vet inte jag... jag ska väl inte skriva det här egentligen, för då åker jag väl på däng sen ;) men jag misstänker att det kanske spikades liiiite snett också? Men bara lite!!

Såhär blev det iallafall!

hyllan
(Även att vi skaffde en dimmer till lampan där bredvid!)




Sedan köpte vi en massa andra saker med! En lite spot till hyllan (men den vägrar stå där uppe!), ett tallriksett, två burkar att ha typ havregryn och sånt i, tidningshållare, en spegel som står upp av sig själv och en blomkvist typ!



påse

blomm

IKEA

Igår var jag och André och shoppade loss på ikea! När jag kommer hem från jobbet ska jag sätta upp bilder på vad vi köpte :P Hejdå

Julafton

Jaha då var ännu en julafton förbi! Allting var ungefär som vanligt. skillnaden var väl att det var en André där istället för en storasyster i år! Fast hon var ju inte där förra året heller. Och det var inte jag heller för jag var hos André det året så jag märkte ju inte direkt att hon inte var där. Men de andra kan ju tänkas ha märkt det! I don't know.

Det var iallafall en trevlig julafton som alltid! Jag fick jättemycket julklappar! Det var längesen jag såg så många klappar i min hög =) Men jag hade varit lika glad med en, tro inget annat!
Jag fick ett morgonpaket iallafall från Anett. Det var en liten kokbok! Den satt jag och bläddrade i hela morgonen :)  Massa bra recept på lite av varje! Sedan när vi var hos mamma fick jag en massa saker av pappa o Kerstin som är bra att ha i hemmet. Grejer till köket och lite prydnader =) mycket bra! Och så fick jag och andré tillsammans presentkort på IKEA för sammanlagt 1500kr! Så nu kan jag meddela att jag har gjort en hyfsat lång lista på vad vi ska köpa på ikea imorn =) En hylla bland annat! Billy Bokhylla eventuellt.

Lite bilder från självaste firandet! Det blev iaf några!

clara
Kusin Clara

tomten
Kusinerna Joel och Clara, och så tomten! (sambon)

eva o ja
Moster Eva! (blundar men ser iallafall glad ut!

pappa o ja
Pappa och jag!

mamma o ja
Mamma och jag!


Ajö!


En julesaga!

Här är berättelsen om när Emma och André skulle fixa julgranen, och när du hör det här ljudet: *PLIIING*! När du hör det ljudet, DÅ, är det dags att vända blad.
Då börjar vi!

Det var en blåsig dag
i december. Emma hade länge längtat efter att få ha en alldeles egen julgran i sin alldeles egna lilla lägenhet, och den dagen hade nu kommit.
André
 åkte hela vägen till bergsåker för att hämta Emma  i sin lånade saab9000 turbo, för att sedan föra henne till granarnas paradis; Coop Forum, där de sedan inhandlade sin första gemensamma plastgran.

 Väl hemma packade André upp granen ur sin kartong. Katten Scala var inte sen att krypa in i den tomma 
förpackningen av papp.

katt i låda






Granen var grön och gjord av plast, och hade en ganska egendomlig form där den låg!
grab










André, som är den som var den mest händiga av de tu (vilket inte vill säga mycket), satte genast igång med monteringen. Endast iförd ett par kalsonger från H&Ms vinterkatalog.
test










Och katten Scala hjälpte till!
hjälp









När det sedan var dags att sätta ihop toppen med botten, så passade inte stammen i hålet!
passar inte?








Nej minsann! Hålet var för litet!
hålet







Emma fick då en alldeles briljant idé!  "Jag vet! Vi täljer lite på stammen!" sa Emma.
"Neeeeeeeej!" sa André. "Du kommer bara att förstöra den!"
"mjaauuuu" sa Katten Scala.
tälja








Men Emma täljde och täljde, och till slut fick hon den minsann att passa!
"Allt går med lite våld" sa Emma, och André höll med. 
bra!







Sedan hjälptes de alla åt att klä granen så fint de bara kunde! Med kulor och lampor och glitter, och sist utav allt; stjärnan!
stjärnan









Och OJ så fin den blev! Äntligen hade Emma fått sin gran, och André var också glad.
färdig


SLUT!






Men vänta... Vad hände sen?






















Dagen efter.........


dagen efter


KATT


kattgalen!

kattgalen!

Våran katt klättrar bokstavligen på väggarna! Nu har hon börjat hoppa upp på toalettdörren med! Helt sjuk.. och hon ramlade även ner nyss men hon verkar inte ett dugg avskräckt..

Ikväll ska jag jobba igen.. Hoppas jag säljer bra. Hoppas dom fått in nya listor!! Vägrar sitta och ringa till 96or igen.. det är svårsålda grejer det! tio år är man ju då.. typ..

Hejdå

kyrkan

kyrkan


Hej och Hå

Nej bloggen är lurig! Det har varit lite väl mycket inte-funka på senaste tiden tycker jag! Men nu har jag väntat en timma så nu verkar det ju funka.. men det kan ju gå över rätt fort.

Idag har jag iallafall jobbat igen. Det gick tyvärr inte alltför bra för mig ikväll! Till slut kände jag paniken och ringde till min kära moster. Hon räddade mig =) Jag nådde alldeles precis upp till snittet och slapp förlora min timlön =) Tack Eva!

Även så har vi möblerat om i vårt vardagsrum nu! Kerstin sa nåt smart nämligen, att  det vore mer inbjudande om det första man såg var soffan, istället för tvn och ett par stora svarta kantiga högtalare, så nu har vi vänt på steken bara! Och imorn ska vi skaffa julgran. vad fint det ska bli =)

Jag har en bild på ommöbleringen faktiskt men ni ska inte tro att blogg låter mig ladda upp nån onödig bild inte! Nejnej. Jag har en bild på GA kyrkan också, för där var vi på julton igår! Skitbra var det. Dit ska vi nästa och nästa och nästa år också. Och alla andra år med tycker jag. Men det skulle inte sitta fel med lite snö!

nytt

Snöööööööööööööööööö

(titta jag fick till det)

NURU!

Jaa nu funkar det minsann igen! Det tycker vi är bra. Föresten.. jag orkar inte skriva just nånting idag. Men jag kan skriva att jag jobbade på kyrkogatan, och sen på wecall idag. Men jag fick ont i huvet och gick därifrån efter två timmar av telefonterrande.. Nådde ändå upp till målet för att få timlönen.

Nu tänkte jag och min kära sambo titta på Ice Age, mogna som vi är =P André har gått och härmat Sid hela kvällen nu (den svenska).

Till Anett föresten; du kan ju högerklicka på bilden och spara den kom jag på =)

Bangbang!

bang

Jobba natt

Det är ju helt fantastiskt kul att jobba natt.. njaaaa... men det är faktiskt skitbra med tanke på pengarna! Det är så skönt att veta att jag faktiskt kommer få några tusen nästa månad! Inte många, men några!

Idag hann jag inte äta nån middag.. jag åt gröt kl två iofs.. knäpp tid att äta på över huvud taget! Sen åkte jag och jobbade wecall, och samtidigt som jag slutade där så började jag ju här på boendet, och skojar du att jag var hungrig! gick och rotade i alla frysar som kan tänkas, jag övervägde til och med att sno en fiskgratäng som tillhörde en brukare.. men nej, samvetet sade NEJ!
Det slutade kort och gott med att jag ringde min kära mor.. Det tog faktiskt emot, men hungern var starkare.. Och som den fantastiska modern hon är ordnade hon lite föda åt mig, och nu är allt som det ska igen.


Tack mamma!


Andra Advent

Heeeej! Idag är det Andra advent :) Vi håller på med vår andra adventsmiddag! Kyckling blir det. Med potatissallad. Inget speciellt direkt men jäkligt gott iallafall =)
Till första advent gjorde vi ju kräftstjärtssoppan. Det var lagomt speciellt. Gott även!

Ikväll blir det nog Kill Bill 2.

Bye!

jobbjobbjobb

Hejhej! Idag är jag helt sluut. Jobbade natten till igår, eller rättare sagt 14.00 - 07.00.. och även så jobbade jag natten till idag! Så jag är nog rätt slutkörd. Är ju så ovan att jobba på det sättet nu för tiden. Imorse när jag skulle gå in till en av brukarna så kände jag mig mest trött, men det gick ganska bra, tills att jag stod där inne och plockade kuddar. Då började det susa och brusa och pipa och flimra för mig.. jag fick tippa ner mig i soffan för att inte svimma rakt på golvet. och sen fick jag även typ krypa genom hela korridåren för så fort jag reste mig så var svimningen på gång igen.. sedan fick jag ligga i fosterställning på mattan i personalrummet ett tag (hon jag jobbade med var uska) och så fick jag en banan att gnaga på.. Och hela dan har det hållit på sådär! Det var ett äventyr bara att gå till bussen.. men nu är det bättre. Har ätit och duschat och uppdaterat mig ordentligt så nu ska det inte vara brist på nånting.. inte ens sömn!

Nu har jag och André tittat på Kill Bill. Den var ju rätt speciell kan man ju säga..! Men jag känner ändå att jag kan tänka mig att se tvåan med.. Bara för att se om det blir nå mer logiskt!  Vi får väl se. 

Inatt medan jag jobbade så var André på lastbilstur ända till Gävle.  Han, Robin och Per-Arne. Dom hade trevligt. Åt mandariner och surrade kan jag tro. André kom iallafall hem långt efter mig imorse! Jag gick väl och lade mig vid 09.00 tror jag,, och han kom vid elva eller nåt sånt!  Jäjä.

Imorn är jag iallafall ledig. Men på måndag jobbar jag först på wecall 16.50 - 21.00, sedan kyrkogatan 21.00 - 08.00.. Hopppas jag inte svimmar ; )



Läääänge sen igen

Hej! Nu var det sådär länge sen jag skrev igen. Jag har varit för seg dom senaste dagarna tror jag! Har jobbar litegrann och sovit litegrann och varit på stan litegrann. Och på Ikea. Köpte den första julklappen åt andré iallafall. Mamma bidrog också :) har fixat en och annan julklapp till övriga familjen med, men jag är långt ifrån klar!
Idag fick jag även reda på att jag ska få första lönen från Wecall redan den 22 december! Då hinner jag ju köpa julklappar för dom också om jag vill.! Och så räknade jag på hur många timmar jag hade på kyrkogatan i november, och det var 51,5! Jag är pinsamt nog inte helt säker på vad jag har för timlön där men jag har för mig att det var nånting på 84kr/h.. så då har jag ju några lappar där tills nästa månad! Och jag vet inte hur, men jag ska försöka få mer timmar den här månaden! Ska ringa och säga att jag är intresserad av sommarjobb där, och då kan jag ju passa på att smöra lite också..  SKA! Måste!

Igår hände nåt fasansfullt!!! Jag satt i godan ro och tittade på tv.. kände mig trött och gruggade mig i ögonen, och när jag drog lite i ögonfransarna så lossnade typ alla dom nedre ögonfransarna på vänster sida!! Alltså jag skojar inte, dom bara rasade loss! och nu är det liksom helt kalt där! Jag är livrädd att jag har fått nån äcklig sjukdom när man tappar allt hår på hela kroppen och allting! Läskigt.

Idag sov jag duktigt! Gick och lade mig innan tolv igår tror jag, och vaknade typ halv ett! Helt vansinnigt. Undrar hur länge jag hade sovit om inte Robin hade ringt och väckt mig...

Nu ska jag se på Scrubs. Lilla André är ute och åker lastbil med Robin han.. Får väl se när han lyckas ta sig hem. Jag ska iallafall kliva upp kl 11 imorn och fara in på stan. Tänkte shoppa lite innan jag ska på arbetsförmedlingen kl 13.. och sen tänkte jag även gå in på wecall kl 17 och höra hur det blir med dom nya lönerna! Är info om det imorn så man kan lika gärna gå dit. Men jag kan ju inte jobba.. måste hem och titta på bonden! :P Men kanske jag kan jobba första passet iaf! Kanske! om jag känner mig taggad.. :P


Herrå!

                                    puss